هر گوشهی ایران را که بگردید، میتوانید یک بازار مرزی خوب و جمع و جور پیدا کنید. بازارهای مرزی همانطور که از اسمشان پیداست در شهرهای مرزی قرار دارند و بهترین جا برای خرید جنسهای ارزان و باکیفیت هستند. خیلیها یک یا چند بار در سال به این بازارهای مرزی میروند و نیازهای یک سالشان را یکجا میخرند. ولی خیلیها هم هستند که این بازارها را نمیشناسند. برای همین میخواهیم اینجا ارزان ترین بازارهای مرزی ایران را معرفی کنیم.
در ضمن قبل از این که راهی خرید از این بازارها شوید میتوانید با اجاره سوئیت روزانه جای مناسبی نزدیک بازار داشته باشید که چندین بار و سر حوصله به خرید بروید و با دست پر برگردید و حسرت چیزی هم به دلتان نماند.
کرمانشاه سه مرز دارد به نامهای خسروی، پرویزخان و سومار که هر سه از مهمترین نقطهها برای تجارت با عراق حساب میشوند. برای همین هم اینجا میشود یکی از ارزان ترین بازارهای مرزی ایران را پیدا کرد.
چهار بازارچه مرزی اصلی در کرمانشاه وجود دارد: جوانرود، شیخ صله، شوشمی و تیله کوه. البته برای این بازارها مشکلاتی پیش آمد که حالا بخشی از آنها حل شده.
در بازارهای مرزی کرمانشاه هر چیزی که فکرش را کنید پیدا میشود. از جنسهای پلاستیکی و ظرف و ظروف و خوراکی تا لباس و ادویه و این جور چیزها را میشود از بازارهای کرمانشاه خرید.
اگر گذرتان به کرمانشاه افتاد، حتما به بازارهای مرزی اینجا سر بزنید.
درباره کرمانشاه بیشتر بخوانید: بیستون کرمانشاه؛ کتاب مصور تاریخ ایران
خیلیها معتقدند که اینجا بهترین بازار مرزی شمال و از ارزان ترین بازارهای مرزی ایران است. در انزلی چند بازار خوب پیدا میشود. هر چیزی بخواهید از جمله میوه و سبزی و جنسهای روسی و ترکی را میتوانید از بازار مرزی منطقه آزاد انزلی بخرید.
در ساحل بندر، بازاری هست به اسم کاسپین که گردشگرها و حتی خود محلیها عاشقش هستند. اینجا کالاهای روسی میفروشند. باید به خیابان مطهری در مسیر زیباکنار بروید تا بتوانید از بازار کاسپین دیدن کنید.
اگر دنبال ارزانی بیشتر هستید، بازار پردیس را بهتان پیشنهاد میکنیم. در بازار پردیس یا بازار روسها، جنسها با قیمت کمتری به فروش میرسند.
بازارهای دیگری هم در انزلی هست. ولی اصلیها همانهایی بودند که بهتان معرفی کردیم.
اینجا از معروفترین بازارهای مرزی ایران به شمار میآید که در شرق استان گلستان و در گنبدکاووس قرار دارد.
از آنجایی که اهالی گنبد کاووس به ترکمنستان رفتوآمد دارند، این بازار پر از جنسهای ترکمن است. پارچهها و لباسهای ترکمن است بازار از بقیهی اجناسش معروفتر است. در بازار اینچه برون قیمتها باورنکردنی هستند. بعضی وقتها اختلاف قیمت تا 5 برابر هم میرسد.
اولین چیزی که اینجا میبینید، یک تابلوی بزرگ است که اسم بازارچه رویش نوشته شده.
لوازم آشپزخانه، پارچه، اسباببازی، لباس و زیورآلات، از چیزهای دیگری هستند که میتوانید در این بازارچه پیدا کنید.
برای اینجا امکانات رفاهی مثل رستوران و هتل این جور چیزها هم در نظر گرفتهاند.
در این بازار به جز جنسهای ارزان و خوب، میشود یک پدیده جالب دیگر هم دید. در بازار خانمهای ترکمن را میبینید که قابلمه روی سرشان گذاشتهاند و داد میزنند باقالی پته. آنها در واقع باقالی پخته میفروشند.
در بازار ساحلی ترکمن انواع صنایع دستی و لباسهای محلی به فروش میرسند. یکی از بهترین چیزهایی که میشود از این بازار خرید، روسریهای ترکمنی است. روسریها تنوعشان خیلی زیاد است و دیدنشان حسابی سرگرمتان میکند.
بعضی از غرفهها در بازار غذاهای محلی درست میکنند و میفروشند. اگر هم خسته شدید، میتوانید کنار دریا بروید و با گوش دادن به صدای موجها آرامش بگیرید.
درست در ورودی شهر گنبدکاووس، چشمتان به بازار روسها میخورد. اینجا یکی از ارزان ترین بازارهای مرزی ایران به شمار میآید و تقریبا هر نوع کالایی را میشود در آن پیدا کرد.
خود مردم گنبد کاووس و شهرهای اطراف بیشتر مایحتاج روزشان و نیازهای زندگیشان را از این بازار تهیه میکنند.
آجیل و خشکبار و لباس و لوازم آشپزخانه، از جنسهای اصلی بازار روسها هستند. اینجا بیشتر از 100 فروشگاه متنوع وجود دارد.
پیرانشهر از شهرهای مرزی آذربایجان غربی است که یک بازار مرزی هم به نام خودش دارد.
این بازارچه یک جورهایی مرکز اصلی واردات به ایران است. حتی جنسهای بازارهای بانه، سقز و مهاباد هم از بازارچه پیرانشهر تامین میشوند.
اینجا به جز بازار اصلی، چند پاساژ هم دارد که جنسهای مختلف میفروشند. لوازم آشپزخانه، لباس، لوازم آرایشی و بهداشتی و اسباببازی، از کالاهای اصلی بازارچه مرزی پیرانشهر به شمار میآیند.
در بازار پیرانشهر لوازم و خود ماشینآلات سنگین را هم میبینید. در کل اینجا یک جورهایی مرکز واردات و صادرات است.
حتما شنیدهاید که خیلیها میگویند قبل عید میرویم آستارا خرید سالمان را بکنیم. آستارا از آن شهرهاییست که بازار مرزیاش حسابی معروف است.
بازار ساحلی آستارا که خود محلیها بهش بازار بساط یا تخته بازار هم میگویند، بیشتر جنسهای روسی دارد.
این بازار مرزی استان گیلان قدمتش به چندسال بعد از فروپاشی شوروی برمیگردد. از سالها پیش محلیها اینا بساط میکردند و جنس میفروختند.
صدها فروشگاه اینجا هستند که کالاهای مختلف مثل لباس، زیورآلات، پارچه و اسباببازی میفروشند. در سفر به آستارا بد نیست این بازار را هم از نزدیک ببینید.
بیشتر بخوانید: زیباترین میدان های گیلان – مجسمه آناهیتا و جام طلا در سرزمین باران
راستی قصد سفر به بازارهای مرزی را دارید ولی در مورد وضعیت اقامتتان در مقصد مطمئن نیستید؟ رزرو اقامتگاه در پینورست را امتحان کنید. ما اقامتگاهها را برای شما گلچین میکنیم تا شما خیلی ساده اقامتگاه مورد نظرتان را پیدا و اجاره کنید و بعد با خیال راحت سراغ خرید در بازار بروید.
اینجا از شناختهشدهترین بازارهای مرزی ایران است. بیشتر از 500 فروشگاه در بازار ماکو هستند که با ارزانترین قیمت جنسهایشان را میفروشند.
نکتهای که اینجا میشود دید، کیفیت بالای کالاها در مقایسه با قیمتشان است. شاید بگویید که این خصوصیت را همه بازارهای مرزی دارند. ولی هیچ کدام از بازارهای دیگر از این نظر با بازار مرزی ماکو قابل مقایسه نیستند. اگر گذرتان به آذربایجان غربی افتاد، حتما به بازار ماکو سر بزنید.
جلفا یکی از شهرهای مرزی آذربایجان شرقی است که یکی از مرتبترین بازارهای مرزی ایران را دارد. بازار جلفا در واقع یک خیابان بزرگ است که دو طرفش چندصد فروشگاه قرار گرفتهاند.
در اطراف بازارچه چند پاساژ بزرگ هم هست. به علاوه میتوانید با کمی پیادهروی به جاهای تاریخی و دیدنی مثل حمام تاریخی جلفا و کاروانسرای خواجه نظر بروید.
برای گشتن این بازار باید به استان هرمزگان بروید. میشی یکی از روستاها و جاهای دیدنی هرمزگان است که بیشتر مردم آن را به بازارش میشناسند. در 150 کیلومتری بندرعباس میتوانید روستای میشی را پیدا کنید.
لوازم صوتی تصویری، لوازم خودرو، پتو و پارچه و و لباس و خوراکی، اجناسی هستند که میتوانید از بازار مزی میشی بخرید.
میشی از ارزان ترین بازارهای مرزی ایران به شمار میرود و حالا به یکی از مراکز جذب گردشگر در استان هرمزگان تبدیل شده است.
ایران کشور بزرگی است و مرزهای زیادی دارد. برای همین هم بازارهای مرزی در کشورمان زیاد هستند.
از بازارهای معروف دیگر میشود به بانه، بازار مرزی سرو، بازار مریوان و بازار سرخس اشاره کرد.
تجربه شما در مورد خرید از بازارهای مرزی چیست؟ بازارهایی هم هستند که توی این لیست نیامدهاند ولی شما ازشان خرید میکنید؟ به نظرتان معایب و مزایای خرید در این بازارها چیست؟ تا به حال شده جنسی را از این بازارها بخرید که هیچجای دیگری نتوانستهاید پیدا کنید؟ برای ما در مورد تجربههایتان بنویسید.