خیلی از افتتاح ایران مال نگذشته. یکی از لوکسترین مراکز خرید دنیا که یک میلیون و هفتصد هزار متر زیربنا دارد. اما چه کسی صاحب این مال بزرگ در تهران است؟ در ادامه به این سوال جواب خواهیم داد و گوشه گوشه این مال عظیم را به شما معرفی میکنیم.
چیزی که به صورت رسمی اعلام میشود این است که:
«شرکت مالک ایران مال در اختیار بانک آینده و سهامی عام است. این شرکت با مجوز بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار تاسیس شده است. بخشی از سهام، واگذار شده و بعد از بهرهبرداری از پروژه، سهام در بورس عرضه میشود و بانک آینده در نهایت از این مالکیت خارج خواهد شد.»
با این حساب باید بانک آینده و مدیرش جلال رسول اف را به عنوان شرکت سرمایهگذار اصلی پروژه ایران مال معرفی کنیم. بنابراین بانک آینده بعد از بهرهبرداری از پروژه، سهامش را در بورس عرضه میکند و از مالکیت آن خارج میشود. اگر در این سالها پیگیر اخبار بانکی بوده باشید حتماً رسول اف را باید به جا بیاورید. چون قبلاً مدیرعامل بانک تات، بانک دی و بانک اقتصاد نوین هم بوده.
اگر پیگیر اخبار بانکی نیستید حتماً اسم رسولاف در اخبار حواشی سینمایی این اواخر به گوشتان خورده. چون پسر جلال رسول اف یعنی احسان رسول اف سرمایهگذار، تهیهکننده یا بازیگر و فیلمنامهنویس فیلمهایی مثل «کشتزارهای سپید»، «بمب؛ یک عاشقانه»، «کایه دوفیلم»، «سمفونی تولد»، «ناپدید» و «پرسه در شهر لاجوردی» بوده.
از طرفی ایران مال به صورت هیات امنایی اداره می شود. پس باید گفت مدیریت این مال در اختیار علاء الدین میرمحمدصادقی است. از بازاریهای قدیم تهران معروف به حاجآقا علاء. میلیاردری که سالهاست در امور صنایع و معادن فعال است و عضو اتاق بازرگانی هم هست. صراطنیوز ایشان را به این صورت معرفی میکند که:
«او بنيانگذار سازمان اقتصاد اسلامی است که روزی قرار بود بانک خصوصی بازاریها باشد اما با تهديد به استعفای 7 عضو کابينه دولت موقت، به محاق تعليق رفت تا سرانجام در دولت احمدینژاد به بانک قرضالحسنه تبديل شد.»
اما شخص دیگری که قبلتر نام او را در پیوند با ایران مال زیاد میشنیدیم علی انصاری بود. معروف به بیل گیتس ایران. مالک بازار موبایل ایران و بازار مبل ایران. کسی که یکتنه یافتآباد را دگرگون کرد تا الان شنیدن نام یافتآباد ناخودآگاه همهمان را به یاد مبل بیندازد. انصاری موسس بانک تات هم بوده و شاید به همین خاطر این پروژه در ابتدا «تات مال» خوانده میشد.
آدرس ایران مال تهران : در شمال غربی تهران، حوالی دریاچهی خلیج فارس، مجتمع تجاری ایران مال را میتوانید پیدا کنید. مسیر این مرکز خرید تا حدودی شبیه مسیر چیتگر و بام لند است ولی بهترین راه این است که با کلیک بر روی این لینک با موبایلتان مسیریابی کنید.
اگر با خودروی شخصی میآیید، برای دسترسی میتوانید از اتوبان همت غرب استفاده کنید. باید تا انتهای اتوبان همت بروید و سپس وارد اتوبان خرازی بشوید.
اگر با مترو میخواهید به اینجا بیاید باید سوار خط ۵ شوید (به سمت گلشهر) و در ایستگاه مترو ایران خودرو پیاده شوید. این ایستگاه به خاطر نزدیک بودنش به ایرانمال به اسم ایستگاه متروی ایران مال معروف شده است.
مساحت کل ایران مال یا بازار بزرگ ایران ۳۲ هکتار است. یعنی مساحت کل مجموعه از دوبیمال و مرکز تجاری بزرگ چین هم بیشتر است. ولی از این مساحت ۱۸۶هزارمتر مربع تجاری خواهد بود. بزرگتر از The Trafford center انگلستان و Mall of America آمریکا.
گفته میشود اگر در هر مغازهای ۵ دقیقه وقت بگذارید برای سر زدن به تمام مغازههای ایران مال باید سه روز کامل قدم بزنید.
در حال حاضر ایران مال بیشتر از اینکه مال باشد، موزه و گردشکده است. اما قرار است به زودی این مال عظیم، اصلیترین مرکز فروش لوازم خانگی و الکترونیکی، لوازم و دکوراسیون منزل، جواهر، ساعت و زیورآلات، کفش و محصولات چرمی، محصولات فرهنگی و تفریحی، مد، پوشاک و البسه ورزشی و محصولات زیبایی و آرایشی شود.
در این مال بیشتر از اینکه با برندهای خارجی سر و کار داشته باشید، کالای تولیدی داخل ایران به چشمتان خواهد خورد.
بیشتر بخوانید: ۱۲ مال محبوب تهران – نکتههای مثبت و منفی (از تیراژه تا ایران مال)
+ این مرکز خرید جان میدهد برای اینستاگرام بازی. مخصوصاً به خاطر بعضی دکورها که شبیه شهرهای اروپایی طراحی شدهاند.
+ هایپر استار ایران مال با ۹۴۰۰ متر فضای فروش، بزرگترین شعبهی این فروشگاه است. اینجا از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۲ باز است.
+ استفاده از پارکینگ ایران مال هزینهای ندارد.
+ با تاکسیهای ویژهی مجموعه به راحتی میتوانید در داخل این مرکز خرید رفت و آمد کنید.
+ اینجا به مرور زمان تنوع رستورانها بیشتر شده و با اینکه هنوز تعداد کافهها و رستورانها محدود است و همهشان افتتاح نشده، اما میتوانید برای شکمگردی روی ایران مال حساب کنید.
راستی اگر به تهران آمدهاید و قصد یک اقامت لوکس و با آرامش در تهران را دارید ما به شما اجاره آپارتمان مبله لوکس را از سایت پینورست پیشنهاد میکنیم. واحدهایی شیک و تمیز و مرتب را میتوانید در سایت ما پیدا کنید.
– هنوز در ایران مال گزینههای چندانی برای خرید پیدا نمیکنید. چون اکثر فروشگاهها هنوز افتتاح نشدهاند.
– آخر هفتهها و در روزهای تعطیل این مرکز خرید وحشتناک شلوغ است.
بیشتر بخوانید: مجتمع خلیج فارس شیراز؛ دومین مال بزرگ در ایران
این مگامال با سایر مراکز قدری متفاوت است. چندین تالار سینمایی مجهز دارد. هتلی ۵ ستاره هم در این فضا قرار گرفته و البته ۲۰۰ رستوران، بازار سنتی، فود کورت، گالری آثار هنری، مرکز ورزشی، زمین بازی کودکان، باغ کتاب، زمین یخ، نمایشگاه خودرو، مراکز فروشگاهی متعدد و ۳ باغ ایرانی فوقالعاده جذاب.
این باغ زیبا در بخش مرکزی قرار دارد و قلب ایران مال محسوب میشود. معماری اینجا از باغ ماهان کرمان الهام گرفته شده.
معماری این بازار شما را یاد بازارهای سنتی ایران میاندازد. مثل بازار اصفهان، بازار تبریز، شیراز، بازار قم، بازار کاشان و بازار قزوین.
چهارسوق ایران مال ۴ بخش دارد: فرش، خشکبار ایران، صنایعدستی ایرانی و وسایل آنتیک و قدیمی ایرانی.
در بخش تیمچه فرش همیشه میتوانید چند هنرمند فرشباف را هم مشغول کار ببینید. فرشی عظیم که بیش از دویست سال قدمت دارد هم در همان حوالی به چشمتان خواهد خورد.
باغ دیدار به خاطر آبشار مصنوعیاش، فضای خیلی جذابی دارد. جالب است بدانید که سقف باغ دیدار شیشهای است. در کل بازدید از این باغ برای بازدیدکنندگان و خانوادههای ایرانی تجربهای شیرین خواهد بود.
شربتخانهی ایران مال، مدل ایرانی کافیشاپهای امروز است. اگر گذرتان به شربتخانه و کاشیکاریهای سنتیاش بخورد، نوستالژی قهوهخانه و چایخانههای قدیمی برایتان زنده میشود. معماری اینجا برگرفته از گذشتگان است و شما فقط به یک شربتخانه نرفتهاید بلکه به دیدن یکی از آثار معماری تهران رفتهاید.
اینجا میتوانید موسیقی سنتی ایرانی گوش بدهید و عرقیات گیاهی ایرانی نوش جان کنید.
در نزدیکی همین شربتخانه میتوانید به غرفههایی سر بزنید که پر از صنایع دستی زیبای ایرانی هستند. غرفههایی به نام سرای عقیق، سرای زمرد، سرای ابریشم و فیروزه و الماس!
سینمای ایران مال اولین سینمای ایران است که فیلمها را با کیفیت ۴K نمایش میدهد. صندلیهای تمام سالنها فوقالعاده راحت هستند و البته باید به سالنها و صندلیهای VIP هم اشاره کنیم. ایران مال فعلاً ۱۲ سالن سینما دارد و قرار است ۲۸ سالن سینمای دیگر هم در اینجا افتتاح شود!
یک کافهسینمای بزرگ هم در شرق بازار سنتی ساختهاند که جان میدهد برای بحثهای بعد از تماشای فیلم.
وسعت این بخش ۳ هزار متر مربع است و تعداد کتابهای آن به ۶۷ هزار جلد میرسد. معماری این کتابخانه معماری قرن ۱۶ اروپاست و به قول معروف گوتیک است!
اینجا به کتابخانههای رویایی پاریس هم بیشباهت نیست. حتی شاید یاد کتابخانهی هاگوارتز در فیلمهای هریپاتر بیفتید.
در این کتابخانه میتوانید هر کتابی که خواستید را از قفسهها بردارید و در همان فضا مطالعه کنید. البته در کنار این کتابخانه یک فروشگاه کتاب خیلی بزرگ هم وجود دارد.
برای کسانی که اهل کتاب هستند و به قولی کتابخوارند اینجا یک فضای رویاییست. جایی که تا سقفش کتاب باشد!
لقب این کتابخانه دلربا قلب ایران مال است. اینجا هم مبل راحتی برای نشستن و کتاب خواندن دارد و هم میز و صندلیهای چوبی.
مسجد جامع حضرت محمد رسول الله به همراه ۱۱۰ نمازخانه در این مرکز خرید ساخته شده است. طراحی این مسجد طوری صورت گرفته که هرکسی هرجایی باشد در فاصلهای اندک به نمازخانه دسترسی دارد.
ایران مال برای ۱۵ رشته ورزشی فضاهای ورزشی استاندارد تدارک دیده. طولانیترین جادهی تندرستی منطقه هم در این مجتمع قرار دارد که مسافت آن ۲ و نیم کیلومتر است.
اگر دلتان بولینگ، اسکواش، پیست یخ، استخر و اسپا بخواهد اینجا جای شماست. پیست اسکیت روی یخ مجموعه (با نام تجاری آیس باکس) یکی از جذابیتهای جدید این مجموعه است که مشابهش را در هیچ جای ایران نمیبینید. اینجا میتوانید پاتیناژ بازی کنید. پاتیناژ ایران مال در آیس باکس به وسعت ۳۶۰۰ متر مربع انجام میشود و ظرفیت ۴۰۰ نفر را به طور همزمان دارد.
ویژگیهای پاتیناژ ایران مال :
۱. اینجا کفشهای ورزشی پاتیناژ در سایزهای مختلف در اختیار شما قرار میگیرد و برای همین نیازی نیست از قبل تجهیزات را تهیه کنید.
۲. مربیهای حرفه ای اینجا حضور دارند که میتوانید از آنها برای آموزش پاتیناژ کمک بگیرید.
۳. بخش VIP اینجا ظرفیت حضور همزمان ۲۰ نفر را دارد.
۴. دورههای آموزشی گروهی و خصوصی برای سنین مختلف اینجا برگزار میشود.
۵. پیست پاتیناژ ۱۸۰۰ متر مربع است و این متراژ استاندارد یک زمین المپیک پاتیناژ و فیگور آیس اسکیتینگ است.
۲۶ راه ورودی، برای وارد شدن به تونل یا پل روگذر ایران مال وجود دارد. مراجعهکنندگان میتوانند به راحتی به طبقهی موردنظر دسترسی پیدا کنند و خودرویشان را در همان طبقه پارک کنند.
همچنین وجود ۱۶ راه خروجی باعث شده به راحتی به مسیر بازگشت دسترسی داشته باشید. بازار بزرگ ایران ۲۰ هزار پارکینگ رایگان برای خودروها و موتور سیکلتهای مراجعین در نظر گرفته است.
درست است که ایرانمال خیلی بزرگ است ولی آنقدر هم مرتفع نیست. این ساختمان ۴ طبقه دارد.
طبقه همکف: یا G0 به پارکینگ و پایانه تاکسی اختصاص یافته است. از اینجا میتوانید از درهای اصلی وارد شوید. همین اول آبنما و باغ را میتوانید ببینید. در دو سمت آبنما دفاتر اداری قرار گرفتهاند. از جمله
طبقه اول: G1 پیست پاتیناژ و هاکی روی یخ. نمایشگاه اتوموبیل. یکی از فودکورتها هم همینجاست. باشگاه ورزشی ایرانمال هم همینجاست.
طبقه دوم: G2 تیمچه حاج علیاکبر یا بازارچه سنتی و باغ کتاب اینجا هستند. در ضمن کافه سینما را هم همینجا پیدا میکنید. بخش اورژانس هم همینجاست.
طبقه سوم: G3 سینما، گالری و فود کورت دوم. شهربازی هم قرار است همینجا باشد.
روف: GR یکی دیگر از پارکینگهای ایرانمال اینجاست. البته ببیشتر محیط روف مجموعه به باشگاه ورزشی و زمین اسکواش اختصاص یافته است. یعنی اگر اهل ورزش هستید حتما به اینجا و به خصوص به جاده سلامت آن سری بزنید.
این مرکز خرید در روزهای وسط هفته از ۱۰ صبح تا ۱۱ شب باز است. ولی پنجشنبهها و جمعهها یک ساعت اضافهتر باز میماند و تا ساعت ۱۲ شب میتوان از آن بازدید کرد.
در ایام کرونا به خصوص در بهار سال ۱۳۹۹ ایران مال مدتی تعطیل شد. گفته میشد که قرار است بخشی از این مال عظیم برای مراقبت از بیماران به بیمارستان تبدیل شود. اما در حال حاضر ایران مال باز است.
هایپر استار مجموعه هم از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ شب باز است. برای ورود به هایپراستار میتوانید از درهای هایپراستار وارد شوید حتی اگر درهای اصلی مجموعه بسته باشد.
بیشتر بخوانید: کوروش مال ؛ پر بازدیدترین مرکز خرید تهران
آدرس ایران مال کجاست؟
تهران، انتهای اتوبان همت غرب، بزرگراه خرازی، نرسیده به خروجی دریاچه چیتگر، ایرانمال.
ساعت کاری ایران مال چگونه است ؟ آیا ایرانمال امروز باز است؟
ایران مال هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۱ شب باز است و در روزهای آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) هم تا ساعت ۱۲ شب باز است.
ایرانمال دسترسی مترو دارد؟
در خط ۵ مترو در ایستگاه ایران خودرو پیاده شوید. در این ایستگاه به پایانه تاکسیرانی مراجعه کنید. از آنجا سوار خطیهای ایرانمال شوید.
هزینه ورودی ایرانمال چقدر است؟
ایرانمال ورودیه ندارد. شما بدون پرداخت بلیط میتوانید وارد شوید.
ایرانمال ایستگاه تاکسی دارد؟
در حال حاضر خیر. ولی شرکت خصوصی تاکسی پاکرو الان در این مال فعال است. البته گفته میشود این شرکت به صورت موقت در اینجا فعال است و به زودی تاکسی مخصوص برای ایرانمال فعال میشود.
کافه های معروف ایرانمال کدامها هستند؟
کافه سینما، کافه دیدار و کافه کتاب هر سه فعال هستند. فود کورت اصلی هم هست. ولی قرار است رستورانها و کافههای بیشتری به زودی افتتاح شوند.
این بود اطلاعات پینورست از ایران مال. تجربه شما از رفتن به ایران مال چه بوده است؟ به نظرتان ارزش یک بار سر زدن و خرید کردن را دارد؟ از کدام بخش ایران مال بیشتر لذت بردید؟ کتابخانهاش کتاب موردعلاقهتان را داشت؟ مسیر دسترسی و قیمتها چطور هستند؟ حتما در بخش نظرات برای ما بنویسید.