روستاگردی یکی از انواع سفر است که در بین ایرانیها سابقهی طولانی دارد. خیلی از ایرانیها تعطیلات را به روستا میروند تا محصولات محلی مثل لبنیات و عسل و شیرینیهای خاص و خوشمزه تهیه کنند. خیلیها هم به خانههای اجدادیشان سر میزنند. راستش را بخواهید روستاهای زیبا در ایران کم نیستند. روستاهایی که انگار مثل رویا هستند و وقتی در آنها هستید، حس میکنید از دنیا جدا شدهاید. در این لیست میخواهیم چندتا از خاصترین روستاهای ایران را به شما معرفی کنیم.
راستی فراموش نکنید اگر قصد سفر به جاهای مختلف ایران رو دارید و برای اجاره اقامتگاه خاص و زیبا دنبال سایت مطمئن میگردید، حتما پینورست و ویلاهای گلچینشده ما رو هم ببینید. ما تمام تلاشمان را کردهایم که خاصترین ویلاهای مازندران را برای شما پیدا کنیم تا با خیال راحت به گردش در ییلاقهای مختلف این استان بپردازید. مثلا همین فیلبند که به بام بابل هم معروف شده است.
به فیلبند بروید تا ابرها را از نزدیک ببینید و وجودشان را باور کنید. اینجا آنقدری زیباست که عکسهایش به نظر فتوشاپ هستند. اما همه چیز واقعی و دیدنی است. فیلبند از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
حتما میخواهید بدانید فیلبند کجاست؟
برای دیدن فیلبند باید به استان مازندران بروید. فاصله تهران تا فیلبند 193 کیلومتر است و 4 ساعتی در راه هستید. جاده هراز را بروید و روستای شاهزید را هم رد کنید. بعدش تابلوی جاده فیلبند را میبینید.
سمت راست بپیچید. بعد از رد کردن پاشاکلا، جاده پرپیچ و خم میشود. بعدش هم به فیلبند زیبا میرسید. می دانید چرا به اینجا فیلبند میگویند؟
فل در مازندرانی یعنی خستگی و بند هم معنی نتوانستن میدهد. اینجا آنقدر ارتفاعش زیاد است که هر کسی اینجا می آمده از خستگی میافتاده. برای همین به روستا فیلبند میگویند.
در فیلبند مناظری میبینید که باورشان نمیکنید. ابرها زیر پایتان هستند و بهار و پاییز با هم ترکیب شدهاند. جنگل های چلاو و سنگچال هم خیلی دیدنی هستند.
به اینجا که میروید، کفش مناسب و بارانی خوب همراهتان داشته باشید. روستای سنگچال هم از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است و به اندازه فیلبند سوژه برای عکاسی دارد.
کندوان را میشود نماد زندگی در ایران دانست. جایی که مردم 7000 سال است صخرهها را برای خود به خانه تبدیل کردهاند. اینجا از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
کندوان دو معنی دارد یکی اینکه خانهها در دل کوه کنده شدهاند و این اسم از کندن میآید. دیگر هم آنکه خانهها شبیه کندوی زنبور عسل هستند.
فقط دو روستای دیگر در دنیا شبیه کندوان هستند. اما اینجا یک فرق بزرگ با دو تای دیگر دارد. در کندوان هنوز هم زندگی جریان دارد و مردم در صخرهها شب را صبح میکنند.
کندوان صنایع دستی زیبایی دارد. عسل کندوان هم حسابی معروف است و برایش سر و دست میشکنند. به اینجا که میروید، آش کندوان را هم امتحان کنید. راستی چطور باید به کندوان رفت؟
کندوان در روستای آذربایجان شرقی است، در شهر اسکو. به تبریز بروید و وارد کمربندی شوید. بعد کمربندی سردرود را پیدا کنید. به مسیرتان ادامه بدهید تا به جاده سهند اسکو برسید.
از آنجا وارد خیابان چای کنار بشوید. در ادامه هم جاده اسکو کندوان سر راهتان است. از این جاده تا روستای کندوان نیم ساعت راه است. از تهران 673 کیلومتر تا اینجا راه دارید.
لذت خوابیدن در هتلها و خانههای صخرهای کندوان واقعا چیزی است که در جای دیگری نمیشود تجربهاش کرد. برای همین اینجا از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر به حساب میآید.
اورامان را انگار نقاشی کردهاند. یک روستای پلکانی در استان کردستان که قدیمیترین دهکده دنیا و از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
اینجا همه خانه ها را از سنگ ساختهاند. چون روستا پلکانی است، به آن هزارماسلوله هم میگویند.
مردم اورامان به هورامی حرف میزنند. زبانی که مخصوص شمال غرب ایران است.
اینجا تا دلتان بخواهد چشمه و باغ دارد. اورامان خیلی سرسبز است و میشود در آن از شلوغیهای زندگی فاصله گرفت.
بیشتر بخوانید: ۹ تا از روستاهای پلکانی ایران
اگر وسط زمستان به اورامان بروید، مراسم پیر شالیار را میبینید. مردم در پیر شالیار سه روز جشن میگیرند، دور هم جمع میشوند و شادی میکنند و مراسم مذهبی برگزار میکنند. آرامگاه پیر شالیار در جاده آسفالت روستا است.
از جاده هورامان میشود به روستا رفت. جادههای اینجا خیلی پیچ و خم دارند و باید حسابی حواستان را جمع کنید. البته این سختی ارزشش را دارد، چون در نهایت به یکی از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر میرسید.
روستایی که اسمش معنی خورشید میدهد و از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر به شمار میآید. اینجا قبلا نامش خورنق بوده که معنایش میشود محل برآمدن خورشید.
از عمر تولد خرانق، 4500 سال میگذرد. اینجا تا دلتان بخواهد معدن های باارزش پیدا میشود. معدنهایی که پر از آهن، اورانیوم، روی و گرانیت هستند.
خرانق گلدستهای دارد شبیه به منارجنبان اصفهان. مردم بالای آن میرفتند و اتفاقهای مهم را به همدیگر خبر میدادند.
خرانق کوچههای خیلی تنگ و ترشی دارد. آدمها به زور در آنها رفت و آمد میکنند و وسیله دیگری نمیشود در آنها برد، حتی چارپایان.
خرانق چند جای دیدنی زیبا دارد. قلعه خرانق از بزرگترین قلعههای مسکونی دنیاست و چند طبقه دارد.
کمی در خرانق که بگردید، چند مکان تاریخی دیگر مثل حمام، آبانبار، کاروانسرا و مسجد جامع را پیدا میکنید. خرانق از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
در جاده یزد میبد و قبل از رسیدن به رضوانشهر، دور بزنید و بعد سمت راست بپیچید. جاده را ادامه دهید تا روستای خرانق را ببینید.
خرانق حالا دو بخش جدید و قدیم دارد و مردم اینجا در بخش جدیدش زندگی میکنند.
اگر میخواهید جایی بروید که تا حالا مثلش را ندیدهاید، به مازیچال سر بزنید. اینجا منظرههای شگفتانگیزی دارد که در کمتر جایی میشود تجربهشان کرد.
حالا که پاییز آمده، مازیچال دیدنیتر از قبلش میشود. البته اینجا در همه فصلها دیدن دارد، اما برگهای رنگی و زرد و قرمزش واقعا کمنظیر هستند. مازیچال از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
مازیچال نزدیک کلاردشت است و از سطح دریا 2600 متری ارتفاع دارد. برای همین فقط ابر میبینید و درختان سر به فلک کشیده.
اگر میخواهید شب را در مازیچال صبح کنید، بهتر است تابستان به اینجا بروید. چون در پاییز و زمستان هوا کمی سرد میشود.
بیشتر بخوانید: قلعه رودخان – دربارهی تعداد پلهها؛ راز تونل مخفی و تاریخچه
مازیچال پر از درخت بلوط است. جنگلهای اول روستا در همه فصلها خیلی زیبا میشوند و تا چشم کار میکند، گلهای وحشی کوچک دیده میشود.
اگر عاشق لبنیات طبیعی هستید، حتما پنیر و کره محلی اینجا را امتحان کنید. روستاییها دامپروری میکنند و به کشاورزی مشغولند.
به میدان اصلی کلاردشت که رسیدید، وارد جاده عباسآباد شوید و 7 کیلومتری رانندگی کنید. بعدش یک جاده میبینید که به مازیچال میرسد.
17 کیلومتر دیگر بروید تا به روستای زیبای مازیچال از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر برسید. اینجا خیلی کم جای اقامتی پیدا میشود. پس باید چادر بزنید و لباس گرم همراهتان داشته باشید.
نوشا نزدیک تنکابن است، در استان مازندران و شمال ایران. اینجا واقعا زیبا و بکر است و کسی زیاد آن را نمیشناسد.
شمال چند روستا دارد که در آنها بالای ابرها را میشود دید. روستای نوشا هم یکی از آنهاست و انگار اقیانوسی از ابر جلوی آن قرار گرفته. نوشا از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
رفتن به نوشا کار سختی است و نمیشود تا خود روستا با ماشین رفت. اینجا 50 کیلومتری با تنکابن فاصله دارد.
تا جایی از جاده که رفتید، دیگر بعدش نمیتوانید با ماشین مسیر را ادامه بدهید. یا باید از اسب استفاده کنید، یا اینکه پیاده به روستا بروید.
روستاییها خودشان گاهی وقتها از موتور استفاده میکنند. بعضی وقتها هم هلیکوپر به روستای نوشا میآید.
اینجا 2000 سال قدمت دارد و تا حالا چیزهای باستانی زیادی مثل کوزه و ابزارهای کار و کشاورزی در روستا پیدا شده.
اینجا را همه به خاطر خاور خانم میشناسند. درباره رستوران بعدا حرف میزنیم، اما حالا میخواهیم کمی درباره خود روستا صحبت کنیم. سرولات را باید از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر دانست.
فاصله تهران تا رستوران خاور خانم ، 410 کیلومتر است. حدودا 5 ساعت و 30 دقیقه طول میکشد تا به رستوران برسید.
وارد آزادراه قزوین – رشت شوید. آنقدر ادامه بدهید تا به جاده فومن – سراوان برسید. از آنجا جاده سراوان – سنگر – سیاهکل را پیدا کنید و راهتان را ادامه بدهید.
از بزرگراه توحید شرقی، خودتان را به جاده لاهیجان – لنگرود برسانید. وارد کمربندی رودسر شده و جاده رامسر – رودسر را پیدا کنید. بعد از یک مدت به میدان سرولات میرسید. دست راست بپیچید و وارد جاده سرولات شوید.
اینجا زمانی جا برای ماندن خیلی کم بود، اما حالا پر از ویلا و اقامتگاه بومگردی شده. پس خیالتان از بابت جا برای خوابیدن راحت باشد.
رودخانه آچیرود و جنگلهای 40 میلیون ساله هیرکانی خیلی زیبا هستند و سرولات را به یکی از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر تبدیل کردهاند.
نمیشود از سرولات گفت و درباره خاور خانم حرفی نزد. اصلا خاور خانم باعث شده سرولات را همه بشناسند.
بیشتر بخوانید: صاحب رستوران خاور خانم رامسر کیست؟
رستوران خاور خانم غذاهایی دارد که مثلش جایی پیدا نمیشود. به خصوص مرغ شکم پر خاور خانم که همه دربارهاش حرف میزنند.
به سرولات که رفتید، رستوران خاله مرضیه را هم فراموش نکنید. اینجا چند دقیقه با خاور خانوم فاصله دارد و خلوتتر است.
اسم پنیر لیقوان را همه شنیدهاید. پنیری خوشمزه که خیلی طرفدار دارد و برایش سر و دست میشکنند. حالا میخواهیم از روستای لیقوان حرف بزنیم، جایی که این پنیر را درست میکنند.
روستای لیقوان واقعا بکر است و کسی تا حالا زیاد به آن رفت و آمد نداشته. لیقوان از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
اینجا مردم به دامپروری مشغول هستند و تا چشم کار میکند، پنیرفروشی دیده میشود. پنیرهایی اصیل و خوشمزه که مثلشان در هیچ جای ایران پیدا نمیشود.
روستای لیقوان در دامنههای کوه سهند قرار دارد. از تبریز 40 کیلومتری با روستا فاصله دارید. از تبریز وارد جاده باسمنج بشوید.
بعدش جاده روستای لیقوان را پیدا کنید و چند دقیقهای بروید تا به مقصد برسید.
اینجا گیاهان دارویی زیاد دارد. دامها هم از همین گیاه ها تغذیه میکنند و برای همین، پنیر لیقوان خاصیت دارویی هم دارد.
اینجا روستایی است که به جای مردم، کبوترها ساکنان اصلیاش هستند. سهولان 400 سال قدمت دارد و اسمش به معنی یخ است. اینجا زمستانهایش خیلی سرد میشود.
روستای سهولان یک غار هم دارد که حسابی معروف است. به این غار «لانه کبوتر» میگویند. چون هر جا را که نگاه کنید، یک لانه کبوتر میبینید.
در غار سهولان دریاچهای هست که عمقش به 30 متر هم میرسد. سهولان باغهای میوه زیادی هم دارد. سهولان از جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر است.
برای دیدن روستای سهولان به جاده بوکان مهاباد بروید و بعد از آن جاده فرعی عیسی کندی را پیدا کنید. آنقدر مسیر را ادامه بدهید تا به سهولان و جاذبه های کمنظیرش برسید.
روستاگردی و ییلاقگردی از آن تفریحاتی است که در دل ایرانیها جایگاه ویژهای دارد. خیلی از ما برای دیدن روستای پدریمان میرویم و تجربه اقامت در خانه روستایی را داریم. ولی تا به حال شده برای تعطیلات به اجاره خانه بزرگ روستایی فکر کنید؟ اگر بله و اهلش هستید برای ما بگویید کدام روستاها برای تعطیلات و گشتوگذار و ییلاقگردی بهترین هستند؟ جای کدام روستا در این لیست خالی است؟ کدام روستاست که به خاطر سوغات خیلی خوشمزه و خوبش معروف شده؟ کدام به خاطر طبیعت جذابش؟ برای ما در بخش نظرات تجربه خودتان را تعریف کنید.