ایران حدود هزار هتل دارد. در ادامه میخواهیم ۱۳ هتل خیلی خاص از بین هتل های ایران گلچین کنیم. این ۱۳ هتل یا از نظر مکانی خاص هستند، یا از نظر معماری یا ویژگیهای دیگری که خاصشان کرده.
شاید بپرسید «شما که همیشه مخالف هتل هستید دیگر چرا؟» ولی این مجموعه از هتلهای ایران اینقدر جذاب هستند که حتی اگر قصد اقامت درشان را نداشته باشید ممکن است بدتان نیاید سری به آنها بزنید و در حوالیشان گردش کنید.
البته همانطور که گفتیم اگر خواننده مجله گردشگری پینورست باشید میدانید که ما پینورستیها از هتل خیلی خوشمان نمیآید و راه چاره را رزرو آنلاین اقامتگاه میدانیم. برای همین اگر موقع خواندن این مطلب دلتان هوس سفر کرد و دنبال اقامتگاه اقتصادی، به صرفه و ارزان بودید حتما به سایت ما هم سری بزنید.
اگر دوست دارید به عصر حجر برگردید و در دنیای غارنشینها زندگی کنید، هتل صخرهای لاله انتخاب خیلی بامزهای خواهد بود. این هتل در یکی از قدیمیترین روستاهای ایران ساخته شده. روستایی که تمام خانههایش در دل سنگ کنده شدهاند.
این هتل هم قبلاً یکی از خانههای روستا بوده که حالا تبدیل به هتلی پنج ستاره شده! بعضی از اتاقهای این هتل سنگی جکوزی دارند! جکوزیای که حرارتش از گرمای اعماق کوهستان تأمین میشود.
هتل صخرهای لاله یکی از خاصترین جاهاییست که میتوانید در شمال غربی ایران تجربه کنید. هتلی در شصت کیلومتری تبریز و در میان محیطی روستایی با باغهایی سرسبز.
بیشتر بخوانید: روستای کندوان ، خانه هایی صخره ای و کنده شده میان رشته کوه سهند
هتل نارنجستان از آن هتلهاست که به قول معروف «دو سوته» عاشق محل خاصش و رفتار دوستانهی کارکنانش میشوید.
نارنجستان در کنار باغهای نارنج زیبا در قلب سواحل دریای خزر واقع شده. اگر دلتان میخواهد با عطر بهارنارنج سرمست شوید، در اوایل بهار و آغاز شکوفهدهی نارنج به هتل نارنجستان سر بزنید.
ویلا ها و سوئیت های این هتل چهارستاره رو به دریا و رو به جنگل هستند. البته نارنجستان اتاق ماساژ هم مجهز است و یک رستوران سنتی بسیار دوستداشتنی هم دارد.
اگر دنبال هتلی میگردید تا یکذره از شلوغی و سروصدا فاصله بگیرید، هتل نارنجستان یکی از بهترین پیشنهادهاست. از نارنجستان به هر طرف که بروید فقط آرامش پیدا میکنید و سکوت.
اینجا به خصوص مسیرهای پیادهروی و رستورانهای بیرونی و کافهباغهای خیلی خوشگلی دارد که میتوانید ساعتها درشان وقت بگذرانید. اگر هم دنبال هیجان هستید پیشنهاد میکنیم سری به تفریحات آبی این هتل بزنید.
راستی اگر به فکر اجاره ویلا ساحلی ارزان هم هستید به گلچین ویلاهای ساحلی سایت پینورست سر بزنید. چه بهتر از این که در آرامش و جدا از قیل و قال هتل در محل اقامت خودتان باشید و بعد هر وقت دلتان خواست به ساحل بروید؟
طبق بعضی روایتها هتل عباسی، قدیمیترین هتل اصفهان است. حالا چه قدیمیترین باشد و چه نباشد، هتل عباسی بیشتر از سیصد سال سابقه در پذیرایی از مهمانانش دارد.
مهمنیست چه موقع از سال به هتل عباسی بروید، در هر صورت با باغی پر از طراوت و تازگی روبرو خواهید شد.
هتل عباسی قبلاً کاروانسرا بوده، کاروانسرایی که به دستور شاه عباس ساخته شده.
دورتادور باغ، اتاقهایی قرار گرفته که همچنان حس و حال همان کاروانسرای قدیمی را دارند.
البته این اتاقهای صفوی که چشماندازشان رو به باغ است خیلی پرطرفدارند و برای رزرو کردنشان معمولاً خیلی زود باید اقدام کنید.
دور حیاط این هتل و حوض فیروزهای رنگش، چندین کافه و رستوران سنتی هم هست که طبیعتاً ارزش دارد به خاطرشان جیبتان خالی شود.
هتل عباسی در خیابان چهارباغ قرار گرفته و به میدان نقش جهان هم بسیار نزدیک است.
بیشتر بخوانید: راهنمای اصفهانگردی – ۱۵ راه برای کشف دوبارهی اصفهان
از هتل بزرگ شیراز میتوانید به منظرهی باغهای شیراز و گلهای رز خیابانها حیره شوید.
آرامگاه حافظ و باغ ارم هم دقیقاً کنار هتل بزرگ شیراز هستند.
این هتل طوری طراحی شده که تا حد ممکن تمامی اتاقها تراس داشته باشند تا مهمانان هتل بتوانند از آب و هوای دوستداشتنی شیراز حظ ببرند.
این هتل پنج ستاره درست در مجاوت دروازه قران، ورودی اصلی شیراز است. پس برای پیدا کردنش اصلاً نباید مشکلی داشته باشید.
هتل اسپیناس پالاس یکی از بهترین هتلهای ایران است. انگار سازندگان این هتل فقط قصدشان این بوده که هتلی بسازند که تا حد ممکن لاکچری به نظر برسد. که البته انگار موفق هم بودهاند.
شعبهی هتل اسپیناس پالاس در شمال تهران (سعادت آباد) در سال ۱۳۹۴ افتتاح شده است و با ظرفیت پذیرش بیش از هزار مهمان، یکی از بزرگترین هتلهای ایران است.
تمام هتلهای اسپیناس پالاس از نظر انتخاب جا و از نظر نوع خدمات و طراحی خاص هستند.
به همین خاطر اگر دنبال یک هتل لاکچری در تهران میگردید، به اسپیناس پالاس هم فکر کنید. بیخود نیست که اسم «کاخ» رویش گذاشتهاند.
اگر به این کاخ زیبا رفتید حتما سری هم به کافه اسکای لانژ بزنید. غذایش حرف ندارد و برای قرارهای اداری خیلی مهم هم جای بسیار مناسبی است.
هتل بزرگ داریوش همانطور که از اسمش مشخص است، یادآور امپراطوری هخامنشیان و تاریخ ایران باستان است. اگر گذرتان به هتل داریوش بیفتد، حتماً مدل معماری هخامنشی برایتان جالب خواهد بود.
این هتل در مرکز جزیرهی کیش واقع شده و به هتل کیش هم معروف است.
بیشتر بخوانید: بهشت پارسی تو را میخواند؛ کیش برای خلوتگزینها
حتماً شنیدهاید که شاه عباس صفوی رکورددار ساخت کاروانسرا بود. در دورهی او ۹۹۹ کاروانسرا در ایران ساخته شد که یکیشان همین کاروانسرای زینالدین یزد است.
کاروانسرایی در دل کویر بین یزد و اصفهان که در عصر صفوی میزبان تاجران مسیر جاده ابریشم از سرتاسر جهان بوده.
اتاقهای این کاروانسرا دور حیاطند و حمام و دوش در فضای مشترک قرار گرفته.
اگر در فصل تابستان به کاروانسرای زین الدین بروید، میتوانید در پشت بام بخوابید و با دیدن آسمان زیبا و پرستارهی شبهای کویر، به خلسهای رویایی برسید.
کاروانسرای زینالدین اقامتگاهی دنج و راحت در دل کویر مرکزی ایران است که حتماً تجربه کردنش جذابیت خواهد داشت.
قدمت ساختمان هتل داد به دورهی قاجار برمیگردد. در واقع هتل داد یکی از قدیمیترین هتل بوتیکهای ایران است.
منظور از هتل بوتیک، هتلی است که برخلاف گراند هتلها، به ارائهی خدمات لوکس مشهور نیست. هدف اصلی از اقامت در بوتیکهتلها بازدید از معماری و فضای خاص ساختمان است. گفتنی است هتل کندوان که پیشنهاد اول این لیست بود و پیشنهاد یازدهم که خانهی عامریهاست هر دو بوتیکهتل محسوب میشوند.
بنابراین اگر به هتل داد میروید نباید انتظار خدمات هتلهای پنج ستاره را داشته باشید. احتمالاً بوفهی صبحانهی هتل خیلی سادهتر از آنی باشد که فکر میکنید.
کسی باید به هتل داد برود که دلش میخواهد با بادعصرگاهی، بوی خشتها و آجرها قدیمی به مشامش برسد.
یزد یکی از تاریخیترین شهرهای ایران است و تجربهی اقامت در هتل داد به شما اجازه میدهد که برای چند روز مثل مردم این شهر قدیمی، زندگی را تجربه کنید.
هتل داد برای کسانی که به یزد میروند، انتخاب بسیار جذاب و هیجانانگیزی خواهد بود.
هتل بام سبز رامسر بر فراز رشته کوه البرز واقع شده. بگذارید این طور بگویم که هتل بام سبز از بس بر فراز رشته کوه البرز است که برای رفتن به این هتل حتماً باید سوار تلهکابین شوید.
هتل بام سبز بهانهی خوبی است تا وسط جنگلهای شمال، به دریا خیره شوید و شهر و شلوغیهایش را بالکل از یاد ببرید.
این هتل غیر از اتاقهای معمولی، کلبهی جنگلی هم اجاره میدهد.
هتل نویذر فقط یک ستاره دارد. حتماً باید تعجب کرده باشید که چرا یکدفعه هتلی یک ستاره در لیست ما قرار گرفته.
اتفاقاً هتل نویذر، هتلیست که جذب نمای بیرونیاش میشوید ولی تا پایتان را به داخل میگذارید از کمبود امکانات این اقامتگاه تعجب میکنید.
چیزی که این هتل را خاص کرده نحوهی پذیرایی خانوادهی افشینفر است که هتل را میگردانند.
همه افسانههای مربوط به حشاشین و حسن صباح را شنیدهاند ولی عدهی کمی به الموت و جاذبههای دیدنیاش سر زدهاند.
الموت نه تنها زیباست که مردمی بسیار مهربان و دوستداشتنیای دارد.
اگر به الموت میروید به هتل نویذر هم فکر کنید. هتلی گرم و صمیمی در یکی از دورافتادهترین نقاط ایران.
بیشتر بخوانید: سفری کوهستانی بر فراز ابرها همراه با اوان روستای بی نظیر الموت
سرای عامریها در عین حال که یکی از خانههای تاریخی کاشان است که تبدیل به هتل شده، یکی از لوکسترین اقامتگاههای ممکن در ایران هم حساب میشود.
هتلی پنج ستاره که یکجورهایی میشود گقت تلفیق سنت و مدرنیته است.
شاید برایتان جالب باشد که مالک اولیهی سرای عامریها حاج ابراهیمخان کلانتر بوده. کلانتر شیراز که موقع حملهی آقا محمدخان به شیراز به لطفعلیخان خیانت کرد و دروازهی شهر را به رویش باز نکرد.
بعداً این خانه در دورهی قاجاری توسط فردی به نام سهام السلطنه ی عامری توسعه پیدا میکند تا همین چند سال پیش که بعد از بازسازی به یکی از بهترین بوتیکهتلهای ایران بدل میشود.
غذای خوب، خدمترسانی خوب و فاصلهی کم تا مناطق تاریخی کاشان، همگی باعث شده تا سرای عامریها پیشنهادی درجه یک باشد. مخصوصاً اگر به هنر و معماری علاقهمند باشید.
سرای عامری و خیلی از کاروانسراهای مهم شهرهای تاریخی امروزه به اقامتگاه بوم گردی تبدیل شدهاند. اقامتگاههایی که با حفظ معماری زیبایشان پذیرای مهمان هم هستند. میتوانید تقریبا در هر شهری یکی دو اقامتگاه بومگردی خیلی خوب پیدا کنید که معمولا میزبانهای مهماننواز و مهربان دارند و تازه خیلیهایشان همانجا غذای محلی هم طبخ میکنند که میتوانید ازشان بخرید.
هتل جهانگردی دیزین دو مجموعه دارد که یکی از این ساختمانهای بزرگ به هتل دیزین ۱ معروف است و دیگری به هتل دیزین ۲. ساختمان دیزین ۱ قدیمیتر است و در دورهی پهلوی ساخته شده.
اما به قول انگلیسیها Old But Gold که یعنی کهنسال است ولی گرانبها.
البته ۱۵ کلبهی کوهستانی به سبک سویسی هم در مجموعهی دیزین وجود دارد.
رفتن به دیزین ۱ هنوز تا حدی نوستالوژی زندگی در ایران پنجاه سال پیش را در خودش حفظ کرده. با فاصلهی یکی دو دقیقه میتوانید سوار تلهکابین شوید به بلندا بروید.
همجوار با پیست اسکی دیزین در خنکای ارتفاعات اطراف تهران، حتماً اقامتی لذتبخش خواهد بود.
شمشک دومین پیست بزرگ ساکی تهران است. که البته با تهران فاصلهی چندانی ندارد. شاید به همین خاطر علاقهمندان اسکی از ایران و سایز نقاط جهان، به شمشک علاقهی زیادی دارند.
اگر گذرتان به شمشک بخورد، میتوانید یکی از بهترین نمونههای معماری هتل در دنیا را در همان حوالی ببینید.
هتل بارین در سال ۲۰۱۲ برندهی جایزهی بینالمللی معماری شیکاگو شده. معماریای که تا حدی زیادی یادآور کلبهی اسکیموهاست.
معماران این هتل خواستهاند به نحوی آن را طراحی کنند که آمیختهای از طبیعت و معماری در آن باشد.
به علت نمای تماماً سفید هتل بارین، ممکن است این هتل را با اسم هتل گل یخ هم معرفی کنند.
هتل بارین شصت سوییت با اندازههای مختلف دارد. اگر اهل اسکیسواری هستید یا اگر میخواهید برای مدتی کوتاه مثل اسکیموها زندگی کنید، حتماً هتل بارین را در نظر داشته باشید.
بیشتر بخوانید: اسکی سواری در تهران – وقتی که یک خارجی در ایران ۸ زدن را دید
حالا که لیست هتلهای برتر را از نظر ما دیدید به نظرتان چه هتلی را از قلم انداختهایم؟ دیگر چه هتلی در ایران هست که معماری جالبی دارد یا داستان ساخته شدنش جالب توجه است؟ برای ما نظراتتان را بنویسید.