ممکن است موقع هیچهایک هزار درد و مرض به سراغتان بیاید. قصدمان ترساندن هیچهایکرها نیست، فقط در ادامه میخواهیم یکجور راهنمای سلامتی هیچهایکری جمعوجور برای سفر هیچهایکری درست کنیم تا با خیال راحت کنار جاده بایستید و سوار ماشینهای گذری بشوید.
اول این که قبل از طبیعتگردی، باید واکسن هاری بزنید.
اگر قصد دارید همینطوری با هیچهایک از ایران خارج بشوید، لطفاً بر اساس کشورهایی که در مسیرتان هستند، چک کنید که باید چه واکسنهایی بزنید.
مثلاً اگر مسیرتان به آفریقا میخورد باید زدن واکسن مالاریا و تب زرد را در برنامه بگذارید. اگر واکسن هپاتیت نزدید (A و B)، بسته به کشور مقصدتان ممکن است که نیاز شود.
قبل از رفتن به خارج از کشور بهتر است یک تقویتکننده جهت پیشگیری از فلج اطفال هم زده باشید.
واکسن آنفلوآنزا هم توصیه میشود (حتی اگر بیخیال هیچهایک هم شدید به زدن این واکسن در فصلهای واگیر فکر کنید).
بیشتر بخوانید: چطور لوازم سفر را در چمدان جا کنیم؟ – ۳ روش تا کردن لباس
بیشتر مریضیهای که موقع سفر به سراغ شما میآیند یک راه حل مشترک دارند: بهداشت!
با بهداشت میتوانید جلوی یکی از بزرگترین ضدحالهای سفر را بگیرید: «اسهال»
هرجا که به بهداشت آب لولهکشی شک داشتید، یا به نظرتان رسید که در مورد آب چاه یا قنات، نکات بهداشتی رعایت نمیشود، ریسک نکنید یا آب معدنی پیدا کنید، یا از یک راهی آب آشامیدنی درست کنید. منظورمان روشهایی مثل فیلتر آب هست (مثلاً یک نگاه به این فیلتر در دیجیکالا بیندازید). فیلترهای پمپی و گرانشی و بطریهای فیلتردار هم میتوانند کارراهانداز باشند
جدا از این در بدترین حالت میتوانید از قرص و پودر ید یا کلر هم استفاده کنید یا به سراغ جوشاندن آب بروید. بدیاش این است که تصفیهی شیمیایی آب را بدطعم میکند و جوشاندن هم کلی دردسر دارد و تازه کلی هم طول میکشد تا آب خنک بشود.
حتی مسواک زدن و ظرف شستن هم فقط با آب بهداشتی باشد.
هر چقدر که طبیعتدوست و مهربان هستید، اصلاً نگذارید مگس و پیشه و اینچیزها به ظرف غذا نزدیک بشوند.
خیلی خیلی معذرت میخواهیم ولی باز مجبوریم یادتان بیندازیم که اگر قبل از غذا خوردن دستتان را بشورید که خیلی خوب میشود، ولی بعد از دست به آب حتماً و حتماً دستتان را بشورید. اگر که با حوله هم دستتان را خشک کنید که معرکه میشود.
هیچهایکرها یک قانون نانوشته هم دارند: «سعی کنید در بوی عرق خودتان خفه نشوید!». معلوم است که بعضی وقتها توی مسیر، دوش و حمام پیدا نمیشود، ولی همین که سعی کنید زود به زود لباس زیرهایتان را عوض کنید و لباسهای قبلی را با آب صابون بشورید تا حد خیلی زیادی از بوی بد نجات پیدا میکنید.
بیمه! دفترچهی بیمهتان را با خودتان ببرید. البته توضیح واضحات است ولی در نظر داشته باشید که خیلی طبیعی است که موقع مسافرت مریض بشوید و اگر دفترچه بیمه همراهتان باشد هزینهها را راحتتر میتوانید مدیریت کنید.
لااقل بهانه نمیکنید که دفترچهام را جا گذاشتهام و صبر میکنم تا آخر سفر دکتر بروم. البته اگر سفر خارج از کشور میروید بد نیست که بیمه مسافرتی را هم در ذهن داشته باشید.
بعضی از سفارتها دریافت بیمه مسافرتی را برای گرفتن ویزا شرط کردهاند ولی حتی اگر اجباری نبود، احتمال زیادی وجود دارد که این بیمه به کارتان بیاید. در نظر داشته بشاید که هزینههای پزشکی و درمان در ایران با بسیاری از کشورهای دنیا قابل مقایسه نیست. یک بخیه ساده یا درمان سرماخوردگی و مسمویت ممکن است شما را ورشکسته کند!
بیشتر بخوانید: سفر تنهایی و مزایا و معایبش – چطور تنهایی سفر کنیم؟
برای این که مواد غذایی فاسد شده را تشخیص بدهید چند راه ساده وجود دارد.
تخم مرغ را در یک کاسه عمیق پر از آب بیندازید. اگر روی آب ماند، تخم مرغ مشکلی ندارد، منتهی اگر توی آب فرو رفت حتما فاسد شده. چون هر چقدر که تخم مرغ بیشتر بماند هوای بیشتری به داخلش نفوذ میکند.
اگر روی سیبزمینی نقطههای سبز دیدید، سعی کنید از آن سیب زمینیها مصرف نکنید. این یعنی که سیب زمینی مورد نظر حاوی سولانین است و خوردنش در مقدار زیاد خطرناک خواهد بود.
خرمالو هم قند زیادی دارد و هم ویتامین ب۲ ولی نباید خرمالوی پوست کنده بخورید. خوردن خرمالوی پوست کنده در مقدار زیاد میتواند برای شما مشکل سلامتی جدی ایجاد کند و البته سعی کنید خرمالو را با شکم خالی هم نخورید. (اطلاعات بیشتر در این مورد اینجا)
به جز این بسیاری از موارد خوراکی و نوشیدنیهای فاسد شده را از بوی بدشان میشود تشخیص داد.
از میوههای خشک و آجیلها در مسیر استفاده کنید. اینجور خوراکی ها در بستهبندیهای کوچک و تر و تمیز وجود دارند که می توانید با خود حمل کنید. هم سالم هستند هم وقوی.
بیشتر بخوانید: خوراکی ها در سفر ؛ در سفر چه خوراکیهایی همراه خود ببریم؟
مصرف نکنید. خوب نیست. مخصوصا موقع هیچهایک اصلاً توصیه نمیشود.
چون موقع هیچهایک احتمالاً کلی عرق میکنید، اگر به اندازه آب نخورید دچار دهدراسیون یا کمآبی بدن میشوید. هر جا به یک آبادی رسیدید، حتماً ذخایر آب اشامیدنیتان را تازه کنید.
* یک فکری هم به حال گرد و غبار بکنید. بسته به مقصد سفرتان ممکن است مجبور شوید ماسک مخصوص گرد و غبار هم با خود ببرید.
* اگر حسایت ریوی دارید، در نظر بگیرید که بسیاری از رانندههای شما در مسیر هیچهایک سیگاری خواهند بود.
* به فکر آفتاب سوختگی احتمالی باشید و حتماً به اندازه کافی با خودتان کرم ضد آفتاب ببرید.
* شاید باورتان نشود بزرگترین خطر سلامتی موقع هیچهایک کردن، همین خود هیچهایک کردن است. لطفاً سوار هر ماشینی نشوید. حواستان باشد ماشین زیرتان نگیرد. راننده خوابش نبرد. خلاصه همان چیزهایی که مادرتان توی تلفن بهتان میگوید را گوش کنید. باور کنید در این مورد جدی هستیم.
*یک نکته جدا از مطالب بالا، لبخند بزنید! هیج رانندهای دلش نمیخواهد با یک آدم اخمو همسفر بشود. پس قدم اول هیچهایکینگ خوشرو بودن است. البته جایی که حس خوبی نسبت به راننده نداشتید میتوانید لبخند خود را فراموش کنید!
تا به حال سفر هیچ هایکری را تجربه کردهاید؟ نکتهای را از قلم نینداختهایم؟ در مرد این نوع سفر چه نکته آموزشی برای ما دارید؟ در موردش برایمان در قسمت نظرات بنویسید چون قطعا برای ما ارزشمند است.
راستی اگر دنبال تجربههای نو و اقامتگاههای تمیز و جالب هستید میتوانید اجاره اقامتگاه در پینورست را تجربه کنید. ما سعی کردهایم به شما این حس را بدهیم که هرجای ایران خانه دارید.
فکر کنم نویسنده حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازیم گره میزنه.