درخت سبز کیش با 500 سال سن

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars
0نظر
درخت سبز کیش با 500 سال سن

جزیره کیش به مراکز خرید و تفریحی و ساحل‌هایش معروف است. اما یکی از نماد‌های این جزیره که با اعتقادات مردم هم گره خورده درخت کهنسال انجیر معابد است. این گیاه زنده به درخت سبز کیش معروف است و حدود 500 سال سن دارد.

اگر در مورد این درخت پیر کنجاو هستید تا آخر این مطلب پینورست با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره آن به شما بگوییم.


درخت سبز کیش؛ یکی از پیرترین درختان جزیره

مجموعه درخت سبز کیش در شمال جزیره و در دره پرتغالی‌ها قرار دارد. سرازیر شدن آب‌های سطحی به این منطقه باعث به‌وجود آمدن فضایی سرسبز و زیبا شده است. قدیمی‌ترین درخت این مجموعه درخت لور نام دارد که سن آن را 500 تا 600 سال تخمین می‌زنند. ریشه‌های آویزان از تنه اصلی و سن بالا درخت لور را از هر درختی که تا امروز دیده‌ایم متمایز می‌کند. 

درخت سبز یکی از قدیمی‌ترین درختان زنده جزیره کیش از گونه انجیر معابد است. درخت انجیر معابد بلندترین درخت از نظر ارتفاع در بین درختان جنگل‌های بارانی است. چرخه غیرمعمول زندگی این درخت و سن زیاد آن باعث شده تا مورد توجه قرار بگیرد و در بین مردم و گردشگران معروف شود.

جالب است بدانید که پرندگان نقش اصلی را در رشد این درخت دارند. به این ترتیب که دانه‌های درخت انجیر معابد توسط فضولات پرندگان بر روی تنه بقیه درختان پخش می‌شود. شاخه‌های انجیر معابد برخلاف درخت‌های دیگر میل به صعود ندارند و شاخه‌ها به سمت زمین آویزان هستند. بعد از مدتی هم به داخل زمین و کم‌کم به سمت تنه اصلی درخت می‌روند و تبدیل به ساقه آن می‌شوند.


چرا انجیر معابد درخت مقدسی است؟ نامش از کجا آمده؟

از ابتدای تاریخ همیشه درخت‌ها در باور مردم پدیده‌ای مقدس بوده‌اند و در خیلی از باورهای مذهبی و اسطوره‌ای همواره مورد توجه قرار گرفته‌اند. حال اگر درختی یکی از کهن‌سال‌ترین درختان کره زمین باشد ناخودآگاه در بین مردم به چیزی مقدس تبدیل می‌شود.

درخت سبز کیش

خیلی از ساکنان بومی و مسافرانی که به دیدن درخت سبز کیش می‌آیند اعتقاد دارند که این درخت مقدس و دارای انرژی مثبت است. خیلی از مردم اعتقاد دارند که این درخت شفابخش و خوش یمن است. به‌‌همین دلیل برای گرفتن حاجت‌شان پارچه‌های رنگی را به شاخه‌های درخت انجیر معابد گره می‌زنند. یکی دیگر از دلایل مقدس بودن این گونه درخت همیشه سبز بودن و خزان نداشتن آن است؛ جالب است بدانید که به‌همین دلیل نام درخت سبز را بر روی آن گذاشته‌اند. 

اما نام‌گذاری درخت انجیر معابد به زمان بودا برمی‌گردد. بوداییان معتقدند که بزرگانشان با نشستن در زیر سایه این درخت با مراقبه به درجات بالای معنوی رسیدند. گفته می‌شود که یکی از معروف‌ترین راهبان بودایی به نام «سیذارتا گواتاما» در زیر درخت انجیر مقدس به روشن‌بینی رسید.

بیشتر بخوانید: ورودی و قیمت‌های سافاری کیش چند است؟

با توجه به قداستی که درخت انجیر معابد در میان هندی‌ها و ایرانیان دارد مردم قطع کردن این درخت را کار صحیحی نمی‌دانند. همچنین برای حفظ سلامت و طول عمر این درخت پارچه‌های گره زده به این درخت را باز کرده‌ و دور درخت حصاری کشیدند.


درخت انجیر معابد کی به کیش آورده شد؟

درخت‌های انجیر معابد در زمان ایلخانی‌ها و حکومت تیموری با توجه به سازگاری که با اقلیم و پوشش گیاهی جزایر خلیج فارس داشتند از هند و چین به جزیره کیش آورده شدند. 

همان‌طور که گفتیم مجموعه درخت سبز کیش در اطراف درخت لور، معروف‌ترین درخت انجیر معابد کیش و در دره پرتغالی‌ها قرار دارد.

درخت سبز کیش


درخت انجیر معابد در قشم و چابهار

با توجه به اینکه بهترین اقلیم برای رشد این گونه گیاهی مناطق گرمسیری و شرجی است علاوه بر کیش درخت‌های انجیر معابد در جزیره قشم، چابهار و بندرعباس هم وجود دارند.

درخت انجیر معابد چابهار در گویش محلی کرگ نامیده می‌شود که به معنای درخت بزرگ است و در نوار ساحلی جنوب قرار دارد. خیلی از گردشگران در گذشته برای خرید به چابهار می‌رفتند؛ اما در سال‌های اخیر بازدید از درخت‌های انجیر معابد هم طرفداران زیادی دارد.

کهنسال‌ترین درخت جزیره قشم هم درخت انجیر معابد است که محلی‌ها مثل مردم جزیره کیش به آن درخت لور می‌گویند. درخت انجیر معابد قشم با توجه به تقدسی که در باور عموم دارد بسیار مورد توجه مردم بومی و گرشگران است و بقعه‌ای به‌نام زیارت پیر هم در نزدیکی آن قرار دارد. خیلی از بازدیدکنندگان هم پارچه‌های کوچکی را برای گرفتن حاجت به شاخه‌های آن گره زده‌اند و برخلاف درخت سبز کیش این پارچه‌ها را جدا نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: کاریز کیش ، شهری زیرزمینی میان انبوهی از مرجان و صدف


کی از درخت سبز کیش دیدن کنیم؟ اینجا چه چیزهایی دارد؟

در سال‌های اخیر گردشگران زیاید به بازدید از درخت کهن انجیر معابد علاقه‌مند شده‌اند. بنابراین مجموعه درخت سبز کیش به یک مجموعه گردشگری با امکانات تفریحی و رفاهی کامل تبدیل شده تا بازدیدکننده‌ها بتوانند چند ساعتی را در این مجموعه بمانند و تفریح و استراحت کنند. این مجموعه با امکانات کاملی مثل رستوران، بوفه، آلاچیق، سرویس بهداشتی و … مکانی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و حتی برپایی بساط پیک‌نیک است. 

با توجه به اینکه درخت سبز در یک پارک جنگلی قرار گرفته است و مسافران زیادی از این مکان برای استراحت یا برپایی پیک‌نیک استفاده می‌کنند بازدید از آن رایگان است و محدودیتی برای بازدید از این مجموعه تعیین نشده است.

درخت سبز کیش

اگر بخواهیم بگوییم بهترین زمان برای بازدید از درخت سبز کیش چه فصلی است با توجه به اینکه درخت انجیر معابد یک درخت همیشه سبز است و خزان ندارد، شاید بتوان گفت همه فصل‌ها برای بازدید از درخت مناسب باشد. در فصل پاییز و زمستان دمای هوا کاهش می‌یابد و شرایط مناسب‌تری برای گشت‌وگذار در جزیره وجود دارد. اما بهترین فصل برای بازدید از درخت سبز کیش فصل بهار است که درخت سبز تر است و جلوه زیباتری دارد.

هر زمانی که خواستید به کیش سفر کنید می‌توانید برای اجاره آپارتمان مبله در کیش به سایت پینورست سر بزنید.


مسیر دسترسی

مجموعه درخت سبز کیش در قسمت شمالی جزیره است و دو ورودی دارد؛ ورودی اول به شهر باستانی حریره نزدیک است و ورودی دوم نزدیک آب‌انبار سنتی کیش است. 

برای بازدید از مجموعه درخت سبز از هرجایی که هستید اول باید خودتان را به بلوار میرمهنا برسانید و از آنجا به بلوار المپیک بروید. از اینجا به خیابانی به نام درخت سبز می‌رسید و درخت لور در مجموعه‌ای با همین نام قرار گرفته است.


جاهای دیدنی اطراف درخت سبز کیش

همان‌طور که گفتیم مجموعه درخت سبز کیش دو ورودی دارد. برای رسیدن به آن از کنار دو جاذبه دیدنی آب‌انبار سنتی و شهر باستانی حریره می‌گذرید که تنها چند دقیقه با مجموعه درخت سبز کیش فاصله دارند. بقایای خانه‌های این شهر باستانی نشان از قدمت بالای تمدن در جزیره کیش دارد. ساختمان‌های شهر حریره به سه بخش اصلی خانه‌های اعیانی، کارگاه و حمام تقسیم می‌شوند و زمان ساخت آنها را به هزار سال قبل نسبت می‌دهند.

شهر باستانی حریره کیش

شهر باستانی حریره

بیشتر بخوانید: کلبه هور کیش، جایی برای تماشای غروب جزیره


شما پیش از خواندن این مطلب چیزی درباره درخت سبز کیش شنیده بودید؟ تا به‌‌حال خودتان از این درخت پیر دیدن کرده‌اید؟ شما هم از دیدن شاخه‌های درهم‌تنیده و تنه‌ قطور درخت شگفت‌زده شدید؟ به آب‌انبار سنتی و شهر باستانی حریره هم سری زدید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را برای ما بنویسید.

اگر تصمیم دارید که برای سفر بعدیتان برنامه‌ریزی کنید می‌توانید برای اجاره اقامتگاه در سرتاسر ایران به سایت پینورست سر بزنید. در پینورست می‌توانید بهترین تعرفه اجاره کلبه جنگلی، خانه روستایی،‌ آپارتان مبله، ویلای استخردار و … را مشاهده کنید.

نیوشا پابوس
بقیه‌ نوشته‌ها

من نیوشا هستم. کارشناسی ارشد انسان‌شناسی دارم. سفر و آشنایی با فرهنگ و آداب‌و‌رسوم هر منطقه جز جدانشدنی انسان‌شناسی است. برای همین من هم که همیشه دوست داشتم سهمی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم ایران داشته باشم، تصمیم گرفتم تجربیات‌ام رو ثبت کنم تا با شما در میون بذارم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها