باغ فتح آباد ؛ با گردش در این باغ به دوران قاجار قدم بگذارید

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
باغ فتح آباد ؛ با گردش در این باغ به دوران قاجار قدم بگذارید

کرمان همیشه یک شهر تاریخی به حساب می‌آمده. یعنی حتی قبل از این کشور ایران و پادشاهی‌های آن وجود داشته باشند. شهری با قدمت زیاد و جاذبه‌های گردشگری که باعث حیرت می‌شود. امروز می‌خواهیم یکی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهر کرمان را به شما معرفی کنیم که با سفر به آن حس و حالی نوستالژی را تجربه خواهید کرد. با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی قبل از سفر به باغ فتح آباد کرمان به دست آوریم.


باغ فتح آباد کجاست؟

باغ فتح آباد

برای رفتن به باغ فتح‌آباد همان‌طور که گفتیم باید به کرمان سفر کنید. بعد از آن، برای رسیدن به باغ فتح آباد باید به ۲۵ کیلومتری کرمان و به بلوار جمهوری بروید و بلوار نیرو هوانیروز را پیدا کنید. این مسیر را ادامه دهید تا به محله اختیار آباد برسید. در این محله می‌توانید باغ فتح‌آباد را ببینید. تمام راه را می‌توانید با نقشه و تابلوها به‌راحتی بیابید و همچنین اگر از مردم عزیز کرمان، مسیر رسیدن به باغ فتح‌آباد را پرس‌وجو کنید شما را راهنمایی خواهند کرد.

روی نقشه ببینید!

دقت کنید که مسیر دسترسی به باغ فتح آباد دارای تاکسی و اتوبوس نیست پس حتماً باید با ماشین شخصی خود به باغ فتح‌آباد بروید و در غیر این صورت می‌توانید ماشین‌های دربست یا آژانس بگیرید.

باغ فتح آباد بین بازه ساعتی ۱۰ تا ۲۲ قابل بازدید است. در این ساعت‌ها می‌توانید با پرداخت هزینه ورودی باغ، از دیدن شکوه و عظمت عمارت فتح‌آباد و فضای سبز اطرافش غرق لذت شوید. هزینه ورودی باغ فتح‌آباد برای هم‌وطنان ایرانی ۴۰۰۰ تومان و برای اتباع خارجی و مهمانان ایران ۲۰ هزار تومان است.

باغ فتح‌آباد عمارت و باغی تاریخی و قدیمی است و از ارزش زیادی برخوردار است. محافظت از این باغ بسیار دشوار بوده و بنابراین شما نمی‌توانید در محیط باغ فتح‌آباد، وسیله نقلیه خود را پارک کنید. فضای بیرونی و پارکینگ‌های اطراف مکان مناسب‌تری برای خودرو شما خواهد بود. همچنین پیک‌نیک در باغ و استفاده از خوراکی‌ها در داخل عمارت ممنوع است.

باغ فتح آباد پاتوق عکاسان نیز است. عکس‌هایی از محوطه و عمارت فتح‌آباد که معمولاً به مجموعه بیگلربیگی هم معروف است، می‌توانید به آلبوم عکس‌های خود اضافه کنید و خاطرات شیرینی را ثبت کنید. غروب خورشید به دلبری و شکوه باغ عمارت فتح‌آباد اضافه می‌کند و باعث می‌شود دوربین شما پایین نیاید و عکس‌های خاصی از منظره رؤیایی این مکان ذخیره کنید.

بیشتر بخوانید: دره راگه ؛ بهشت ناشناخته در دل بیابان


بهترین زمان سفر به فتح آباد کرمان

معمولاً بهار مهربان‌ترین فصل برای سفر است. برای سفر به باغ فتح آباد هم، بهترین فصل بهار و بهترین ماه، اردیبهشت است و همان‌طور که از نامش پیداست، بهشت را به ما هدیه می‌دهد. اوایل اردیبهشت تا خرداد، کرمان بهترین آب‌وهوا را دارد و در باغ فتح‌آباد می‌توانید از صدای پرندگان، نسیم‌های ملایم و هوای دلپذیر لذت ببرید.

اما اگر دوست دارید عمارت فتح‌آباد و این باغ را سفیدپوش ببینید و تحمل برف و سوز زمستانی را دارید، فصل زمستان را می‌توانید برای بازدید انتخاب کنید و عکس‌های برفی زیبایی از خودتان در کنار این کاخ شکوهمند داشته باشید.


معرفی باغ فتح آباد

باغ فتح آباد

با وجود کویری بودن شهر کرمان، باغ‌ها عمارت‌ها و کاخ‌های محتشمی در این شهر ساخته شده است. باغ و عمارت فتح‌آباد یکی از این مکان‌های چشم‌نواز است و معماریش، قدمت و تاریخ، ساختمان و باغ زیبای این مجموعه، آن را دیدنی کرده است.

نمای عمارت فتح‌آباد، زیر آسمان صاف و آبی و ابرهای سفید، قلب‌ها را به شوق و غرور درمی‌آورد. رقص پرتوهای خورشید بر عمارت، درخشش را دوچندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: باغ شاهزاده ماهان ؛ وقتی بشر معجزه خلق می کند

باغ فتح‌آباد حدود ۱۳ هکتار است و بنای عمارت هزار و ۵۰۰ متر می‌باشد و وسعت و بزرگی چشمگیری دارد. آب‌نماهای فواره‌ای و حوض‌های بزرگ فوق‌العاده زیبایی در باغ وجود دارد. انعکاس نمای جلوی عمارت در آب حوض‌ها، عظمت و قدرت این بنا را بیشتر به رخ می‌کشد. ساختمان اصلی در انتهای باغ است و شما بعدازاین که آب‌نماها، حوض‌ها، درختان مختلف و گل‌های ظریف و رنگارنگ چشمانتان را از برق شادی پر کرد، می‌توانید لبخند عمارت را ببینید.

فرقی ندارد در روز به این عمارت زیبا سر بزنید یا شب! این مکان درهرحال جلال خود را دارد. روزها زیر نور خورشید و شب‌ها هم با نورپردازی‌های خاص و رنگی‌اش برایتان دلبری می‌کند.


تاریخچه باغ فتح آباد

باغ فتح آباد

ساخت باغ عمارت فتح‌آباد، به زمان محمدشاه قاجار برمی‌گردد که به دستور فضل علی خان بیگلربیگی در روستای اختیار آباد کرمان احداث شده و ساخت آن حدود ۵ سال طول کشید. به همین دلیل است که باغ فتح‌آباد به مجموعه بیگلربیگی هم معروف است.

در سال‌های بعد هم حاکمان دیگر از آن برای تفریح و استراحت استفاده کردند. در سال ۱۳۸۱ نیز باغ فتح‌آباد در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و چندین بار هم آسیب‌های آن تعمیر و بازسازی شده و به عمر عمارت اضافه شد.


معماری باغ عمارت فتح آباد

کرمان

معماری این مکان، تلفیقی از معماری اروپایی و ایرانی می‌باشد و روی زمین‌های کشاورزی ساخته شده و جنس مصالح آن از خشت و ملات است و پوشش روی آن از گچ می‌باشد که عمارت را سفیدپوش جلوه می‌دهد.

عمارت در دوطبقه و با نماهای زیبای داخلی و ظریف طراحی و ساخته شده است. شیشه‌های رنگی، طاق‌ها و طاق‌نماهایی با گچ‌بری‌های منظم و زیبا و مقرنس‌کاری‌هایی که نماد خانه‌های اصیل ایرانی است، در داخل عمارت باغ فتح‌آباد همه را به خود جذب می‌کند.

عمارت از قسمت‌های مختلف و اتاق‌های مخصوصی تشکیل شده است و اتاق‌های آن نیز سه‌در و حتی پنج‌در دارند. چراغ‌ها، پرده‌ها، تخت‌ها، صندلی‌های قدیمی، لوسترها و حتی ظروف روی میزها و گلدان‌ها و … همه شما را به فضایی تاریخی در دوره قاجار می‌برند.

تعمیر و مرمت عمارت نیز باعث نشد که این قدمت و ظرافت آسیبی ببیند، چراکه بسیار هوشمندانه و با دقت این کار انجام شده و به عمارت فتح‌آباد کرمان جان دوباره بخشید. هر یک از اتاق‌های عمارت برای استفاده خاصی ساخته شدند و معروف‌ترین و مجلل‌ترین اتاق، اتاق شاه‌نشین است.

بیشتر بخوانید: ارگ بم؛ جان دوم بزرگ‌ترین بنای خشتی جهان

اتاق نقاشی، از دیگر اتاق‌های معروف عمارت است. اتاقی که دورتادور آن با نقاشی‌های نفیسی تزئین شده است و حتی آب طلا برای مزین کردن دیوارها و نقش و نگاره‌های روی آن، به این اتاق جلوه‌ای ویژه داده است.

اتاق موزه حکام، توجه علاقه‌مندان به دیدن مجموعه‌های تاریخی و تصاویر قدیمی و زندگی‌نامه‌های اشخاص مطرح و تمام وسایل جامانده از گذشتگان ما را به خود جلب می‌کند. اگر دوست دارید سفر تاریخی خود را کامل کنید حتماً به اتاق موزه حکام باغ عمارت فتح‌آباد سر بزنید.


امکانات باغ

باغ فتح آباد کرمان

در محوطه عمارت فتح‌آباد صندلی‌هایی در اطراف حوض‌های باغ قرار دارد که برای استراحت و تماشای باغ و عمارت می‌توانید از آنها استفاده کنید. علاوه بر این می‌توانید با دمنوش‌ها، چایی‌ها، فالوده‌ها و بستنی‌های باغ فتح‌آباد طعمی خاطره‌انگیز را در ذهنتان حک کنید. شربت خانه‌ها و چایخانه‌ها آنها را سرو می‌کند و همچنین با عرقیات، دمنوش و چای گیاهی از سلامت شما مراقبت می‌کنند.

آلاچیق‌های چوبی اطراف باغ فتح‌آباد، مکان مناسبی برای استراحتگاه‌های خانوادگی به‌حساب می‌آید که در اطراف آنها از غرفه‌های مختلف نیز می‌توانید صنایع‌دستی و گیاهان دارویی را خریداری کنید و به‌عنوان سوغات برای عزیزانتان ببرید.

راستی برای اقامتتان می‌توانید سراغ اجاره بوم گردی قدیمی یا سوئیت‌ها بروید. برای پیدا کردن این اقامتگاه‌های سنتی و دوست‌داشتنی می توانید به سایت پینورست سر بزنید و در آن هر نوع اقامتگاهی که مدنظرتان است را پیدا کنید. ماندن در بومگردی شرایط خودش را دارد و باید حتما اهلش باشید، مثلا ممکن است امکانات یک آپارتمان مبله را نداشته باشید اما واقعا بوی کاهگلی خانه‌ها یا چیدمان سنتی اقامتگاه‌ها شما را به یک دنیا دیگر می‌برند.


دیدنی‌های اطراف

عمارت چهار فصل

وقتی از عمارت اصلی فتح‌آباد خارج می‌شوید و به‌طرف شرق حرکت می‌کنید و بعد از طی‌کردن سی متر به یک عمارت دیگر می‌رسید که آن را عمارت چهارفصل می‌گویند. نمای این عمارت با یک گنبد بزرگ و ایوان‌های زیبا از دیگر دیدنی‌های اطراف عمارت فتح‌آباد است. عمارت ۴ فصل، اغلب برای جشن‌های بزرگ و مراسم‌های مجلل هم استفاده می‌شود و در فصل بهار و تابستان از محوطه‌ی دلپذیر و نورپردازی‌های خاص آن می‌توانید دیدن کنید.

درختان قدیمی کرمان هم از دیگر جاذبه‌های اطراف باغ فتح آباد است. این درختان بسیار قدیمی، بلند و سر به فلک کشیده‌اند. تنه‌های قوی و ضخیم آن‌ها حکایت از سن بالایشان دارد و یادآور باغ سرسبزی در این مکان می‌شود اما از این درختان تنها پنج تا باقی‌مانده و بقیه از بین رفتند.

اگر می‌توانستیم از این ۵ درخت درباره خودشان و دوستانشان بپرسیم حتماً دل پرخونی از مشکلات و ناسازگاری‌های روزگار داشتند.

بیشتر بخوانید: باغ های ایران – گردش در ۱۱ باغ شگفت‌انگیز ایرانی

علاوه بر خود عمارت و باغش، زمین‌های کشت گیاهان مختلف و دارویی در اطراف باغ فتح آباد، جاذبه خوبی ایجاد کرده است همان طور که می‌دانید کرمان است و دم نوش‌های گیاهی‌اش!

این زمین‌ها و گیاهانش، نحوه کاشت و پرورششان، طرف‌داران زیادی دارد و علاوه بر خریداران، بازدیدکنندگان را هم به این زمین‌ها می‌کشاند.

از دیگر جاذبه‌های تاریخی اطراف باغ فتح آباد و کرمان، می‌توان بازار و حمام و کاروان‌سرای گنجعلی‌خانی و بازار وکیل را نام برد.


شما هم باغ فتح‌آباد را در شهر کویری کرمان دیده‌اید؟ در این شهر کویری چندتا باغ وجود دارد که شهر را زنده نگه داشته‌اند؟ چندتا از آن‌ها را می‌شناسید و به آن سر زده‌اید؟ اطراف باغ فتح‌آباد چه دیدنی‌هایی وجود دارد؟ آیا شما هم در حیاط عمارت از نوشیدن چای لذت برده‌اید؟ امکانات باغ در چه حد بوده است؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.

راستی برای اجاره آپارتمان مبله ارزان در هر شهری که به آن سفر کردید سراغ پینورست را بگیرید. در وب سایت پینورست انواع و اقسام آپارتمان‌های مبله، سوئیت و اقامتگاه‌های سنتی وجود دارد که بنا به سلیقه خودتان می‌توانید آن‌ها را انتخاب و رزرو کنید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی