تهران از بعضی جهات واقعا سرزمین عجایب است. بین ساختمانهای قدونیمقد پایتخت میبینیم که تعداد زیادی مرکز خرید شکل گرفته که گاهی بعضی از آنها در دنیا لنگه ندارند؛ اما این همه ماجرا نیست. شاید این چند صد مرکز خرید شیک و امروزی پایتخت خیلی پرزرقوبرق و مدرن باشند؛ ولی از بین انبوه مراکز خرید این شهر 730 کیلومترمربعی که در دامنههای جنوبی البرز جا خوش کرده همیشه بازارهای سنتی و قدیمی مشتریهای خاص خودشان را داشتهاند و هیچوقت هم از مد نمیافتند.
امروز در این مطلب پینورست شما را با یکی از بازارهای معروف و قدیمی جنوب پایتخت یعنی بازار امامزاده حسن آشنا خواهیم کرد.
جنوب پایتخت حالوهوای کاملا خاص و متفاوت از شمال شهر دارد. منطقه 17 یکی از مناطق شناخته شده و قدیمی جنوب تهران است که سابقه شکلگیری و زندگی در آن به سال 1340 برمیگردد. این منطقه شامل 14 محله است که محله امام زاده حسن در مجاورت محلههای آذری، سلیمانی، شاندیز، باغ خزانه، طوس و فلاح را میتوانیم گل سرسبد همه آنها بدانیم. این محله به خاطر وجود بارگاه امام زاده حسن از نوادگان امام حسن مجتبی و پسرعموی شاه عبدالعظیم حسنی به این اشم شناخته میشود.
بازار امامزاده حسن هم به جهت قرارگیری در نزدیکی امامزاده حسن به این اسم شناخته میشود و همراه با این امامزاده تبدیل به قلب تپنده یکی از محلات قدیمی و باسابقه جنوب پایتخت شده است. با وجود اینکه اطلاعات چندان زیادی از زمان شکلگیری این بازار نداریم؛ اما با قطعیت میگوییم که بازار امامزاده حسن از قدیمیترین بازارهای تهران است و بهخاطر موقعیت ویژهای که از همان ابتدای شکلگیری داشته همیشه رونق زیادی داشته و دارد.
بیشتر بخوانید: امین حضور ؛ بورس لوازم خانگی تهران
بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که خیلی از بازارهای تهران مثل بازار سلسبیل و بازار عبدلآباد و … که این روزها زیاد اسمشان را میشنویم (جز بازار بزرگ تهران) از دهه ۵۰ به بعد شکل گرفتهاند؛ ولی قدمت بازار امامزاده حسن و خیابان امین الملک یا همان امامزاده حسن بیشتر از اینها است.
بازار امامزاده حسن در منطقه 17 تهران و در خیابان امامزاده حسن معروف به خیابان امینالملک قرار دارد.
رفتن با ماشین شخصی: اصلیترین مسیر دسترسی به خیابان امینالملک و بازار معروف آن از سمت خیابان قزوین است که از میدان دروازه قزوین آغاز میشود. حدود 3 کیلومتر آن طرفتر به یک دوراهی معروف به دوراهی قپان خواهید رسید که مسیر سمت چپ خیابان امینالملک است.
این مسیر اصلیترین راه برای دسترسی به بازار امامزاده حسن است؛ ولی در ساعات اوج تردد شلوغ است؛ پس اگر حوصله رانندگی در ترافیک سنگین را ندارید میتوانید در حوالی بوستان کمپانی در خیابان قزوین وارد خیابان شهید برداران حسنی بشوید و بعد از آنجا از طریق خیابان رشیدی جهان و داوودی خودتان را به خیابان سجاد شمالی در نزدیکی بازار برسانید.
رفتن با وسایل نقلیه عمومی: برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی میتوانید روی گزینههایی مثل اتوبوس، تاکسی و تا حدودی هم مترو حساب باز کنید. برای استفاده از اتوبوس باید در میدان آزادی سوار اتوبوسهای خاوران شده و در دوراهی قپان پیاده شوید و کمی هم پیادهروی کنید تا به ابتدای بازار برسید.
علاوه بر این نزدیکترین ایستگاههای مترو به بازار امام زاده حسن ایستگاههای آزادی و بریانک هستند که البته فاصله زیادی تا بازار دارند؛ اما برای وقتهایی که دسترسی به اتوبوس یا تاکسی ندارید میتوانند مناسب باشند.
اگر زمانی به تهران آمدید حتما به بازار امامزاده حسن هم سری بزنید. این را هم فراموش نکنید که میتوانید برای اجاره اقامتگاه تهران سوئیت از پینورست کمک بگیرید.
قدیمترها در بازار امامزاده حسن فقط چند فروشگاه و یکی دو پاساژ نه چندان بزرگ به چشم میخورد که همگی در خیابان امینالملک قرار داشتند؛ ولی این روزها همه چیز متفاوت شده و گوشهوکنار بازار پر از پاساژ و مراکز خرید امروزی شده است.
قیمتهای اجناس در بازار امامزاده حسن نسبت به بسیاری از بازارهای دیگر در نقاط مختلف تهران پایینتر است و همین موضوع همه را وسوسه میکند تا اینجا را بهعنوان اولین گزینه برای خریدهای بزرگ و کوچک در نظر داشته باشند. گاهی حتی خریدارانی از سایر شهرها را در این بازار میبینیم که به دنبال خرید اقلام مختلفی مثل جهیزیه عروس، لوازمخانگی و … هستند.
در این بازار سنتی و محبوب که هنوز هم تا حدودی همان رنگ و بوی دهها سال قبل را دارد میتوانید اجناس ایرانی و خارجی و هر چیزی که نیاز دارید را با قیمتهای مناسب نسبت به جاهای دیگر و البته تخفیفهای خوب خریداری کنید. در بازار امامزاده حسن کیف و کفش، پوشاک مردانه و زنانه، لوازمآرایشی، سیسمونی کودک، گوشی موبایل، طلا و جواهرات، وسایل الکتریکی، ساعت و تقریبا اکثر چیزهایی که نیاز دارید را به سادگی پیدا خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: بازار شوش یا بلورفروشان ؛ قطب لوازم آشپزخانه تهران
نکتهای که میتوانیم آن را یکی از مهمترین مزیتهای اینجا به حساب بیاوریم این است که خوشبختانه در محدوده بازار امامزاده حسن خبری از طرح ترافیک نیست. شما هر زمان که دوست داشته باشید میتوانید با وسیله شخصی به اینجا سر بزنید و همه خریدها را با همان وسیله شخصی خودتان حمل کنید و هزینه اضافی برای حملونقل پرداخت نکنید. علاوه بر پارکینگهای اختصاصی مراکز خرید در حوالی بازار پارکینگهای عمومی هم در نظر گرفته شدهاند تا خیالتان از بابت جای پارک راحت باشد.
در پاساژهای مختلف بازار امامزاده حسن میتوانید از امکاناتی مثل کافه، رستوران، فستفود و شهربازی هم استفاده کنید. این امکانات برای وقتهایی که با کودکتان به بازار سر میزنید یا از پیادهروی و چرخیدن در مغازهها خسته و بی رمق شدهاید خیلی خوب است.
به لطف پربازدید بودن این بازار شما میتوانید در همه ایام هفته حتی جمعهها از ساعت ۷ صبح الی ۱۱ شب به اینجا سر بزنید. زمان باز و بسته شدن مغازهها متغیر است؛ ولی بهطور میانگین اکثر پاساژها و مغازههای بازار از صبح زود تا اواخر شب باز هستند. معمولا در ایام تعطیلی رسمی تعدادی از مغازههای بازار بسته و تعدادی هم باز هستند؛ ولی در تاسوعا و عاشورا اکثر مغازهها تعطیل خواهند بود.
شماره تماس: 02166658320
بیشتر بخوانید: بازارچه سنتی ستارخان ؛ نه بازارچه و نه سنتی!
شما تا بهحال برای خرید به بازار امامزاده حسن رفتهاید؟ آیا حالوهوای بازارهای قدیمی را دوست دارید یا ترجیحتان مرکز خریدهای مدرن و لوکس است؟ آیا مغازه خاصی در این بازار وجود دارد که همیشه از آن خرید کنید و بخواهید به بقیه هم معرفی کنید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را برای ما بنویسید.
اگر تصمیم دارید که به تهران یا سایر شهرهای ایران سفر کنید میتوایند برای اجاره اقامتگاه بهصورت آنلاین به سایت پینورست سر بزنید. امکان اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و بومگردی تا اجاره ویلا ساحلی ارزان در پینورست ممکن است.
دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن