امروز قرار است جایی را به شما معرفی کنیم که روی ابرها قدم بزنید. اوپرت؛ جایی که اسمش را کمتر شنیدهاید اما میتوانید مثل کودکی که در هشت سالگی بودید رویاهایتان را زندگی کنید.
اوپرت ییلاقی بسیار زیبا در استان سمنان است و میخواهیم در این مطلب شما را راهنمایی کنیم تا یک سفر یک روزه به این مکان رویایی داشته باشید. پس با ما همراه باشید.
صحبت از استان مازندران که میشود فکرها به سمت جنگلهای بارانی سرسبز هدایت میشود. استان سمنان هم که به آبوهوای خشک و کویرهای پهناورش شهرت دارد. اما فراموش نکنید که این دو استان به یکدیگر متصل هستند. به نظرتان محل تلاقی دشتهای کویری و جنگلهای بارانی چگونه جاییست؟ خلاصه بگوییم، یک رویاست. نامش را هم اوپرت گذاشتهاند.
از شهرستان مهدیشهر که به سمت شمال راه بیافتیم، پس از طی مسیر کوتاه 55 کیلومتری به روستای کوچکی میرسیم به اسم اوپرت. خود روستا شاید بهترین جاذبه گردگشگری منطقه نباشد؛ مگر اینکه دوست و آشنایی در آنجا داشته باشید که چشم انتظارتان است. ولی ما برای دلیل دیگری اینجا هستیم.
بهطور کلی این محدوده نقطه تلاقی جنوبیترین بخش استان مازندران با شمالیترین بخش استان سمنان است. در واقع اوپرت خطی مرتفع از جنس فلات مرکزی ایران است که ابرهای بارانی استان مازندران را به دام میاندازد و اجازه گشتوگذار آنها را در استان سمنان نمیدهد.
بیشتر بخوانید: جنگل ابر کجاست؟ عکسها، جاهای دیدنی و بهترین فصل سفر
این ابرها پشت مرزهای بلند دره اوپرت گیر میافتند. از بارش این ابرها در سمت شمالی جنگلهای سرسبزی مثل جنگلهای هیرکانی تشکیل شده است و در مقابل سمت جنوبی این دره را خاکهای کهنسال کویر پوشاندهاند. تقابل این دو رفیق قدیمی یعنی جنگل و کویر بهتنهایی دلیل کافی برای بازدید از این منطقه است. اما داستان به همین جا ختم نمیشود.
به قله دره اوپرت که میرسیم مسیر صاف نرمی از ابرها به رویمان باز میشود. ساده بگوییم کل منطقه شبیه به یک کاسه سبز بزرگ است که از ابرهای سفید و نرم و پفکی پر شده است. یا باید قلب یک عاشق را داشته باشید یا چشمهای یک شاعر را تا بتوانید زیبایی این منطقه را به طور کامل جذب کنید. بقیه ما با دستهای ترک خورده زیر فشار زندگی مدرن، تنها در تعجب مناطر را نگاه میکنیم و در این اقیانوس ابری غرق میشویم. مثل خوابی که هیچگاه دوست نداریم از آن بیدار شویم. اگر دست معشوقتان را گرفتید و به این بهشت برین پا گذاشتید نزد مرغ آمین دعایی هم برای ما بکنید.
اگر حوصله کنید و حاضر باشید کمی از مسیر سرراست و اصلی خارج شوید پیش رویتان کلی چشمه پر آب خواهید یافت که هر کدام با اسمهای جالب و مختلفشان منتطرند تا بطریهای خود را از آبهای گواراشان پر کنید. از این چشمهها میتوان به قلقل چشمه، كنگل چشمه، پايين لوتی گرد چشمه، بالا لوتی گرد چشمه، كله چشمه و عمارت سرچشمه اشاره کرد.
بهغیر از اینها در همان حوالی کلی مکان دیدنی دیگر وجود دارد که برای سفرهای چند روزه، قبل یا بعد از بازدید دره اوپرت میتوانید به سراغشان بروید. مثلا چشمههای پلکانی و رنگی باداب سورت با فاصله نسبتا کمی در دسترستان است. از آن طرف هم اگر راهتان را به سمت روستای سنگده در سایهسار قله خرونرو کج کنید پا در جنگلهای بینظیر راش خواهید گذاشت.
بههر ترتیب میخواهیم بگوییم اگر قصد بازدید از اوپرت را دارید، قشنگ چند روز از کارتان مرخصی بگیرید. چون که به شما قول میدهیم نمیخواهید مناظر جنگلهای انجیلی، عمارت ابراهیمخان ملاده، تنگه هیکو، راه گوگلی، جنگل بولا، چشمه فينسک و آبشار خزه بن که در حوالی دره اوپرت هستند را از دست بدهید.
خلاصه برایتان بگوییم که این جا هم بهشتی برای قلب و روحتان است هم برای دوربینتان؛ بله خیلیها فقط برای پر کردن فضای حافظه دوربینشان به اینجا میآیند که البته چه جای بهتری برای این منظور میتوان پیدا کرد؟ از هر طرف که راه خود را به اوپرت باز کنید جز زیبایی پیدا نخواهید کرد. برای مثال فقظ در مسیر جاده فیروزکوه گردنه گدوک، راهآهن شمال، پل ورسک و غار اسپهبد خورشید چشم انتطار شما هستند. در ضمن شبهای اوپرت دربهای تاریک آسمان را چنان پهناور به رویتان باز میکند که خدا به چشمهای ذوقزدهتان رحم کند. فقط حواستان باشد که خوش رقصی ستارههای شب را به هوای دلنشن صبح معاوضه نکنید.
فصل تابستان یکی از بهترین زمانهای سال برای بازدید این منظقه است؛ نه فقط به خاطر دشتهای سرسبز و چشمههای جاری بلکه به خاطر اقامت ایل عشایری سنگسر در این ناحیه. ایل سنگسر مسیری حدود 1500 کیلومتری را در تایستان طی میکنند تا از بهترین فصل ییلاق اوپرت لذت ببرند. اگر این جماعت مهماننواز و دوستداشتنی را در مسیرتان دیدید شیر و خامه و کرههای محلی آنان را امتحان کنید. به احتمال زیاد دیگر هیج محصول لبنیای به این اندازه برایتان مزه نمیدهد.
این را بیتعارف از ما بپذیرید، فصلهای بهار و تابستان زمانی است که میخواهید در اوپرت باشید تا بتوانید به تماشای اقیانوسی از ابرها بنشینید. در این فصلها هوای خنک از هر سو میوزد و اقامت شبانهروزی را در منطقه ممکن میسازد؛ شبها به طور آزاردهندهای سرد نمیشوند و مهتاب برایتان چشمک میزند.
میدانیم که شما هم به محض دیدن سبزی دشتهای اوپرت به زردی آن هم فکر می کنید اما باید بدانید که پاییز و زمستان فصلهای خوبی برای بازدید از اوپرت نیستند. همانطور که میدانید در این زمانهای سال بارش باران و برف بسیار زیاد است و ممکن است در مسیر رسیدن به اوپرت دچار مشکل شوید. در ضمن دمای هوا هم بسیار پایین است و گشتوگذار در این ییلاق را برایتان سخت میکند. ولی خب شاید در پاییز بتوانید با لباسها گرم و همراه داشتن امکانات لازم به این ییلاق سری بزنید و چشمانداز رنگارنگ پاییزی آن را در خاطرات حفظ کنید.
بیشتر بخوانید: چشمه هفت رنگ شاهرود تا جنگل ابر ؛ مسیری دلنشین برای پیادهروی در طبیعت شاهرود
برای گشتوگذاری چند ساعته در منطقه اوپرت نیاز به امکانات و لوازم ضروری خاصی نیست. همین وسایل ساده مثل عینک آفتابی و ضدآفتاب کافی است. ولی پیشنهاد میکنیم به گشت چند ساعته بسنده نکنید. شب را مهمان طبیعت باشید. برای این منظور باید وسایل ضروری را به همراه داشته باشید.
دو مسیر مناسب برای بازدید از دره اوپرت وجود دارد. یکی مسیر شهمیرزاد و دیگری جاده فیروزکوه.
از سمت فیروزکوه: از تهران به اوپرت مسیر فیروزکوه شاید تنها انتخابی باشد که پیش رویتان است. مگر اینکه میانبری دنجتر و خوش آبوهواتر بشناسید که آن را در جمع دوستانه خود محفوط نگاه داشته باشید. جاده فیروزکوه را ابتدا باید تا روستای چاشم پیش گرفت و سپس راهی اوپرت شد. یادتان باشد در این مسیر گردنه گدوک، راه آهن شمال، پل ورسک و غار اسپهبد خورشید را از دست ندهید.
از سمت شهمیرزاد: از مسیر شهمیرزاد هم میتوان راهی اوپرت شد؛ کافی است شهمیرزاد را به سمت فولاد محله و ساری حرکت کنید و از میانه راه به منطقه حفاظتشده پرور با طبیعت بکر و دست نخوردهاش وارد شوید. سپس مسیر پرور را پیش گرفته و از روستاهای کولیم، کاور و ملاده بگذرید تا به سرخده برسید. اینجا که رسیدید خروجی راست را به سمت روستای اوپرت حرکت کنید.
نکته مهم: لازم است بگوییم که جادههای پایانی به سمت اوپرت به دلیل شرایط کوهستانی، شیب بسیار تندی دارد که مانع از عبور آسان وسایل نقلیه معمولی میشود. به همین خاطر در فصول پرطرفدار یعنی بهار و تابستان، وانتهایی پایین این جادههای تند و شیبدار هستند تا مسافران را به بالا بیاورند.
اگر زمانی خواستید برای دیدن این ییلاق زیبا راهی سمنان شوید میتوانید برای اجاره آنلاین اقامتگاه به سایت پینورست سر بزنید.
ما که از طب گیاهی چیزی سر در نمیآوریم؛ ولی آنهایی که در دل طبیعت زاده شدهاند و چموخم آن را از بر هستند، میگویند منطقه اوپرت یک داروخانه طبیعی است. شاید در نگاه اول به چشم خیلی از ما مشتی گلوگیاه و علف بهنظر برسند. ولی هر کدام از این گیاهان خواص بینظیری از خود دارند و بعضی تنها بومی این منطقه هستند. افراد زیادی فقط برای چیدن این گیاهان دل به این طبیعت میزنند.
نام بعضی از این گیاهان را اینجا مینویسیم شاید شما آنها را شناختید و دلیلتان را برای سفر به اوپرت پیدا کردید. از این گیاهان میتوان به سیروک، اوجی، اورشمک، گوگ په، کولک، اوک چو، قعلب، زولنگ، مازش کو، پاروک، الزی و زیره اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: کویر خارتوران ؛ به آفریقای ایران خوش آمدید!
شما پیش از خواندن این مطلب چیزی در مورد اوپرت شنیده بودید؟ تا بهحال خودتان به این ییلاق زیبا سفر کردهاید؟ بهنظر شما هم منظره اقیانوس ابرها بسیار فوقالعاده است؟ به جاهای دیدنی اوپرت و دیدنیهای اطراف سری زدید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را برای ما بنویسید.
اگر زمانی تصمیم گرفتید که برای سفر برنامهریزی کنید میتوانید برای اجاره آنلاین اقامتگاه در شهر مورد نظرتان به سایت پینورست سر بزنید. در پینورست انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا پنت هاوس ساحلی با قیمت مناسب و کیفیت خوب گلچین شده است.