غار دانیال متل قو؛ آدرس و عکس های غار

    voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
غار دانیال متل قو؛ آدرس و عکس های غار

غار دانیال در قلب رشته‌ کوه‌های البرز ایجاد شده است. این غار در روستایی به همین اسم قرار دارد و در شهرستان عباس‌ آباد مازندران است. غار دانیال به سلمان شهر خیلی نزدیک است. بنابراین فاصله‌ کمی که این غار با اقامتگاه‌های معروفی مثل متل قو دارد، باعث شده تا در تمام ماه‌های سال گردشگران زیادی را به سوی خودش جذب کند.


بازدید از غار دانیال یک ماجراجویی کامل است. از خود سفر به شمال که بگذریم، شما باید مسیری جنگلی را طی کنید تا در آخر به ورودی غار برسید. دیواره‌های جالب غار حاصل میلیون‌ها سال تغییرات زمین هستند. همچنین گونه‌ای از خفاش‌ها در بخش‌هایی از غار دانیال زندگی می‌کنند. دیدن این موجودات در زیستگاه طبیعی‌اشان واقعاً تجربه منحصر به فردی است.

نمایی از غار دانیال

اگر درباره غار دانیال کنجکاو هستید و دوست دارید قبل از سفر اطلاعات بیش‌تری از آن داشته باشید، این مطلب را از دست ندهید.


مشخصات غار دانیال

غار دانیال یکی از بزرگ‌ترین غارهای آبی ایران است که با غارهای عظیمی مثل قوری قلعه در یک دسته‌بندی قرار می‌گیرد. به این نوع غارها رودخانه‌ای می‌گویند. چون حداقل یک مسیر رود از داخل آن‌ها عبور می‌کند. بنابراین باید خودتان را برای راه رفتن در آب هم آماده کنید.

عمر این غار خیلی زیاد است و در بین مردم محلی به اسم‌های  کردکوی و چاری هم شناخته می‌شود. اما فقط چند سالی است که غار دانیال برای گردشگران به مکانی جذاب برای گذراندن یک روز خوب تبدیل شده است. در واقع در سال ۲۰۰۸ بود که گروهی از غارنوردهای ایرانی با همکاری تیم‌های خارجی توانستند از تمام غار نقشه‌برداری کنند و به اطلاعات جالبی برسند.

بیشتر بخوانید: متل قو ؛ لاکچری‌تری شهر شمال

آن‌ها توانستند تا طول ۲۱۵۰متری و عمق ۷۵متر جلو بروند. اما طبق بررسی‌هایی که انجام شده به نظر می‌رسد که طول کامل غار دانیال به پنج کیلومتر می‌رسد.

داخل غار دانیال

جالب است بدانید که دمای داخل غار و آب در بیش‌تر روزهای سال ثابت است و تغییر چندانی ندارد. آب ۱۷درجه در کنار هوای ۲۵درجه تابستان‌ خنکی را برایتان می‌سازند.

غار دانیال فقط یک ورودی دارد که از طریق آن وارد دالان اصلی می‌شوید. دالان‌های فرعی زیادی در غار وجود دارند اما توصیه می‌کنیم اصلاً وارد آن‌ها نشوید. اندازه کوچک و پیچیده بودن برخی از آن‌های می‌توانند حرفه‌ای‌ترین غارنوردها را هم در غار گم کنند.

عمق آبی که داخل غار دانیال است معمولاً به بیش از یک متر نمی‌رسد. اما در فصل بهار و مواقعی که بارندگی شدید باشد ممکن است آب بالاتر بیاید. بنابراین خیلی مهم است که قبل از رفتن به این غار از وضعیت آب و هوا آگاه باشید.

چند توصیه برای بازدیدکنندگان

همیشه برای غارنوردی لازم است که قبل از حرکت تمامی لوازم مورد نیازتان را تهیه کنید و آن‌ها را به همراه داشته باشید. همچنین برخی توصیه‌های ایمنی هستند که باید در داخل غار بهشان توجه کنید.

اگر فقط به قصد تفریح به غار دانیال می‌روید بهتر است یک کوله پشتی با خودتان ببرید. می‌توانید در آن لباس اضافه و خوراکی‌های دلخواهتان را بگذارید. اما از طرفی باید مراقب باشید که خیس نشوند. فراموش نکنید که حتماً چند بطری آب معدنی داشته باشید.

توصیه می‌کنیم که حتماً به صورت گروهی به غار دانیال بروید. این‌نوع بازدید نه تنها لذت‌بخش‌تر است بلکه احتمال وقوع خطرهایی که در تنهایی ممکن است رخ بدهند را کم می‌کند. بهتر است با تورهای گردشگری بروید که راهنما هم داشته باشند. در غیر این صورت کارتان سخت خواهد بود.

غار دانیال و توصیه‌های ایمنی

پوشیدن چکمه‌های پلاستیکی راه رفتن داخل آب را برایتان راحت‌تر می‌کند. کلاه ایمنی و هد لایت را فراموش نکنید. چون فقط در برخی از بخش‌های غار چراغ نصب شده و بقیه جاها تاریک هستند. برای جلوگیری از سرما و آسیب رسیدن به دست‌هایتان در هنگام عبور از صخره‌ها بهتر است دستکش داشته باشید.

زمان گردش در غار دانیال برای گروه‌های غیر حرفه‌ای در حدود پنج ساعت است و برای حرفه‌ای‌ها مطمئناً کم‌تر خواهد بود. بنابراین قبل از حرکت حسابی استراحت کنید تا در طول مسیر خسته نشوید.

بهترین زمان برای رفتن به غار دانیال

همان‌طور که گفتیم دمای هوا و آب در داخل غار تقریباً همیشه ثابت است. به همین دلیل از آن نظر فرقی ندارد که چه وقتی از سال را برای رفتن به غار دانیال انتخاب کنید.

اما بهتر است در فصل‌های بهار و تابستان به آنجا بروید. در زمستان وقتی با لباس‌های خیس از غار بیرون بیایید احتمال سرماخوردگی بسیار زیاد می‌شود. اما گرمای تابستان در آن وضعیت حس و حال خاص خودش را دارد.

در اواخر بهار و تمام ماه‌های تابستان، حجم آبی که داخل غار جریان دارد خیلی کم‌تر از زمان‌های دیگر است. در این دوره‌ها غارنوردی خیلی راحت‌تر می‌شود و حجم آب اذیت‌کننده نمی‌شود.

همان‌طور که می‌دانید در هر فصلی می‌شود به مازندران سفر کرد. زمستان‌های اینجا سرد است و بارش باران و برف زیادی هم دارد. از طرفی این فصل خلوت‌تر از بقیه سال است. احتمالا راحت‌تر بتوانید اقامتگاه رزرو کنید و تخفیف‌های بهتری هم نصیبتان شود. راستی برای اجاره آپارتمان ساحلی شیک و با کیفیت سایت پینورست را هم چک کنید.

غار دانیال کجاست؟ راهنمای رسیدن به غار

این غار از روستای دانیال حدود ۲کیلومتر فاصله دارد و اگر بخواهید از خود سلمان شهر راه بیوفتید باید ۵ کیلومتر به سمت جنوب رانندگی کنید. مسیر رسیدن به روستای دانیال هم سخت نیست. اگر از تهران حرکت می‌‌کنید باید از جاده چالوس به تنکابن بروید. متل قو را که رد کنید دیگر تابلوهای راهنما به سمت روستا مشخص هستند. آن‌ها را با دقت دنبال کنید و تا آخر روستا رانندگی کنید.

جنگل غار دانیال

با توجه به تعداد و سرعتی که دارید بین نیم ساعت تا چهل دقیقه طول می‌کشد تا به غار دانیال برسید. برای رسیدن به آنجا باید از میان جنگل بسیار زیبایی که درخت‌های انجیر دارد عبور کنید. با اینکه در طول مسیر تا دهانه غار تابلو راهنما پیدا نمی‌کنید اما ساکنان محلی آن ناحیه بسیار مهمان‌نواز هستند و می‌توانید ازشان راهنمایی بگیرید.

در این نقطه باید ماشین‌تان را پارک کنید و ادامه مسیر را پیاده بروید. از رودخانه بگذرید و مسیر آن را تا انشعاب دومش دنبال کنید. وقتی به سمت چپ بروید به یک دیواره سفید رنگ می‌رسید. دهانه غار در آنجا قرار دارد.


دیدنی‌های همان نزدیکی

با فاصله کمی از غار می‌توانید به جنگل تیلاکنار سر بزنید. جنگل تیلاکنار در متل قو و انتهای خیابان دریاگوشه قرار گرفته است. این جنگل رودخانه‌هایی دارد که به غار هم می‌رسند.

تازه اگر اهل آفرود و پیک‌نیک هم باشید جاهای بکر و زیبایی را می‌توانید در همین جنگل پیدا کنید. ولی فراموش نکنید که جنگل را تخریب نکنید و در آن آشغال نریزید و از همه مهم‌تر اگر خواستید آتش روشن کنید این کار را ایمن و در جای مناسب انجام دهید.

یکی دیگر از جاهای دیدنی نزدیک غار دانیال ساحل پردیس متل قو است که می‌گویند یکی از زیباترین سواحل شمال ایران است. البته اینجا بیشتر به خاطر ورزش‌ها و تفریحات آبی‌اش مشهور شده است.

فراموش نکنید اگر اهل کافه‌گردی و خرید هستید می‌توانید به خود متل قو هم سری بزنید. اینجا همه‌چیز کمی گران‌تر از شهرهای اطراف است ولی عوضش جای قشنگ و دنجی برای استراحت است.


اهل طبیعت‌گردی و جنگل‌گردی هستید؟ اگر جوابتان مثبت است تا به حال به عباس‌آباد سفر کرده‌اید؟ از جنگل تیلاکنار بازدید کرده‌اید؟ احتمالا تهش به غار دانیال هم سری زده‌اید. نظرتان در مورد این شگفتی طبیعی چه بود؟ سفر پنج ساعته در دل زمین چه حالی داشت؟ به چه صحنه‌های شگفت‌انگیزی برخورد کردید؟ هیچ جای سفر ترس به دلتان افتاد؟ حتما در بخش نظرات برای ما خاطره‌تان را تعریف کنید.

اگر هم تا به حال به غار دانیال سفر نکرده‌اید ولی با خواندن این مطلب مشتاق شده‌اید و دارید برنامه‌ریزی می‌کنید که به زودی این کار را بکنید، حتما سری به پینورست هم بزنید. با اجاره اقامتگاه در پینورست می‌توانید لااقل بخش مهمی از برنامه سفرتان را مشخص کنید. در ضمن فراموش نکنید بعد از این که به غار آبی دانیال سفر کردید حتما همینجا تجربه‌تان را با ما به اشتراک بگذارید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی