خانه مشروطه تبریز ، برگزاری جلسات سری با حضور مشروطه خواهان
0نظر
بازدید۱,۵۰۷
در بازدید از آثار باستانی آذربایجان شرقی، می توان شاهد تاریخ پرفراز و نشیب این استان بود. آثاری که گویای داستان هایی از حکومت های مختلف است. در این بخش به خانه مشروطه تبریز می رویم. خانه ای که مسیری روشنی برای بقای انقلاب مشروطه در ایران شد. امروزه به یک موزه تبدیل شده است.
راستی اگر قصد سفر به شهر تبریز را دارید میتوانید قبل از سفر با اجاره اقامتگاه در پینورستمیتوانید در هزینهها صرفهجویی کنید. حالا بیایید ببنیم خانه مشروطه کجاست و چه بخشهایی دارد.
خانه مشروطه کجاست
خانه مشروطه در تبریز و در نزدیکی بازار تاریخی این شهر قرار دارد. این بنا، یادگاری از دوران قاجار است که دارای سبکی زیبا در معماری می باشد. برپایی موزه ای در این خانه تاریخی، لذت بازدید از خانه مشروطه تبریز را دوچندان کرده است.
ادرس خانه مشروطه تبریز : آذربایجان شرقی، تبریز، بخش غربی بازار تبریز، محله راسته کوچه، روبروی مسجد جامع. روی نقشه ببینید!
ساعت بازدید خانه مشروطه تبریز : نیمه اول سال 09:00 تا 19:00 و نیمه دوم سال 09:00 تا 17:00
قیمت بلیط خانه مشروطه : 3.000 تومان بازدید کنندگان داخلی و 20.000 تومان بازدید کنندگان خارجی.
روزهای تعطیل: روزهای دوشنبه و ایام سوگواری.
تاریخچه خانه مشروطه تبریز
خانه مشروطه تبریز متعلق به حاج مهدی کنانی، یکی از بازرگانان بنام ایران بود. اما همانطور که از اسمش برمیآید این خانه داستان جالبی دارد. چه چیزی باعث شده این اسم جالب روی این بنا بماند؟ در ابتدا باید مختصری از مشروطیت دانست.
مشروطه به نظام حکومتی مبتنی بر قانون اساسی گفته می شود. یعنی حکومتی که قدرت مطلق آن در دست شاه نباشد و قانون اساسی تعیین کننده احکام مهم حکومت باشد. این مشروطیت در زمان قاجار دیده نمی شد تا جایی که مجلس توسط محمدعلی شاه قاجار به توپ بسته شد.
پس از این حادثه، حاج مهدی کوزهکنانی که یکی از تاجران موفق تبریز با عقاید انقلابی بود خانه خود را در اختیار تعدادی از مشروطهخواهان قرار داد. آنها هم از این خانه برای برگزار کردن جلسات مهم خودشان استفاده کردند. از جمله این مشروطه خواهان می توان به ستارخان و باقرخان اشاره کرد. در این دوره تبریز یکی از مهمترین مراکز مقاومت مشروطهخواهان بود. از این رو این خانه به این نام شناخته میشود.
معماری خانه مشروطه تبریز
خانه تاریخی مشروطه در سال ۱۲۴۷، در مساحتی بالغ بر ۱۳۰۰ متر و توسط حاج ولی معمار ساخته شد. این خانه همچون دیگر خانه های قدیمی، دارای حیاطی بزرگ با دیوارهای آجری، حوض و باغچه هایی در اطراف حیاط است. بنای اصلی خانه در دوطبقه با ستون هایی گچی و پنجره هایی منبت کاری شده تزیین شده است.
ارسی های رنگی ( پنجره هایی که به بالا باز می شود)، رنگین کمانی از رنگ ها را در این خانه تاریخی به وجود آورده است. طبقه اول دارای ۶ اتاق است که با درب هایی چوبی به یکدیگر راه دارند. سالنی بزرگ و 6 اتاق نیز در طبقه دوم به چشم می خورد. این خانه در سال ۱۳۵۴ به ثبت ملی رسید.
در سال ۱۳۷۵، این خانه تاریخی محلی برای به نمایش درآمدن اسناد تاریخی انقلاب مشروطه شد. تندیس و تابلوهایی از مشروطهخواهان، سلاح های کمری، وسایل شخصی سران مشروطه و اسنادی مرتبط با انقلاب مشروطه در این موزه به نمایش درآمده است. این موزه شامل تندیسهایی از انقلابیون از جمله حسینخان باغبان، حاج علی دواچی، ثقهالاسلام تبریزی، حاج علی ختایی، هوارد باسکرویل، کربلایی علی موسیو، شیخ علی اصغر لیلاوایی، آخوند خراسانی، علی اکبر دهخدا و زینب پاشا میشود.
بازار بزرگ تبریز و دیدنیهای دیگر هم همان نزدیکی است
اگر تا خانه مشروطه تبریز رفتید حتما برای دیدن بازار بزرگ تبریز هم بروید. اینجا یکی از بزرگترین بازارهای پوشیده و آجری جهان است. زمانی این بازار نبض تبنده بازارهای ایران بود. این که دقیقا در مسیر جاده ابریشم قرار داشت هم بیتأثیر نبود.
بجز این شاید بدتان نیاید همان نزدیکیها ارگ علیشاه را ببینید. به موزه کارتون و موزه صدای تبریز و موزه مشاغل و بازار تبریز سر بزنید. تازه اینها همه در فاصله کمی از هم قرار گرفتهاند. تبریز جاهای دیدنی زیبا کم ندارد. برای همین شاید بدتان نیاید با اجاره پارتمان مبله ارزان و به صرفه مدتی را در تبریز بمانید و این شهر تاریخی و پر از قصه را خوب تماشا کنید.
اگر هم به تبریز سفر کردید و آثار باقیمانده از دوره مشروطه را دیدهاید برای ما در بخش نظرات در مورد خاطره خودتان از این سفر بنویسید. بجز اینها کجاها را دیدید و دیدن چه جاها و دیدنیهای تاریخیای را در تبریز پیشنهاد میکنید؟