آبشار چکان ؛ صدای جریان حیات کوه را بشنوید

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
آبشار چکان ؛ صدای جریان حیات کوه را بشنوید

آبشار چکان در الیگودرزِ لرستان همان جایی است که اگر از جوش و خروش آب نترسید و بر فرازش بایستید، می‌توانید شکوه و عظمتش را از زاویه‌ای متفاوت تماشا کنید. این آبشار مانند نامش از چکه چکه قطرات آب به وجود آمده و با استمرارش توانسته از دل سنگ‌ها و صخره‌ها به بیرون بریزد. هیاهو و کسالت‌های زندگی شهری تنها با میزبانی مادر طبیعت است که می‌تواند با آرامش جایگزین شود و چه جایی بهتر از آب‌های خنک آبشار چکان برای این کار.


چکان ؛ آبشاری فصلی که هر بهار زنده می‌شود

لرستان بیش از سی رود دائمی دارد و همزمان جزو مناطق زاگرس نشین است، پس خیلی دور از انتظار نیست که این همه آبشار در دل این استان جای گرفته باشد. چکان یکی از این آبشارها است که در دامنه کوه‌های زاگرس، در جنوب غربی الیگودرز و در ارتفاعات دره‌ چکان واقع شده است. چکان در منطقه‌ای کوهستانی-جنگلی و در فاصله صد و چهل و یک کیلومتری مرکز استان لرستان یعنی خرم‌آباد است. 

اعجاب این جاذبه طبیعت‌گردی به نقطه شروع آبشارش است. آبشار چکان از درون غاری جاری می‌شود که رو به روی زمین‌های کشاورزی و زراعی روستای چکان قرار دارد؛ فوران آب از دهانه این غار ده‌ها متر طول پیدا و در نهایت رودخانه‌ای را ایجاد می‌کند. چکان آبشاری فصلی است که در فصل‌های سرد خشک می‌شود. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، این آبشار از اواخر پاییز به مرور خشک و اوایل بهار دوباره همراه با طبیعت متولد شده و پر از آب می‌شود.

بیشتر بخوانید: آبشار آب سفید ؛ زیباترین آبشار ایران

ارتفاع این آبشار به سی متر و عرضش به حدود چهار متر می‌رسد. آبشار چکان مسیری را به سمت دشت چکان طی کرده، به چشمه داسار می‌ریزد و رودخانه چکان را ایجاد می‌کند. رودخانه چکان نیز خود در انتها به رودخانه زز می‌پیوندد.

پوشش گیاهی منطقه اطراف چکان شامل درختان متنوعی مثل گردو، بلوط، گلابی وحشی و … است. آب آبشار چکان توسط زارعین منطقه برای آبیاری محصولات کشاورزی نیز استفاده میشود. درختهای کهن سال گردو نشانگر قدمت این آبشار هستند. طبیعت چکان با چنین آبشار، پوشش گیاهی و آب و هوایی قطعا میتواند زیست بوم مناسبی برای بسیاری از حیوانات باشد؛ پرندگان مختلفی چون کبک و بلبل و جانورانی مثل گرگ، گراز و … از جمله آنها هستند.


چگونه به آبشار چکان برسیم؟

آبشار چکان

چکان در جنوب غربی الیگودرز و در بخش ززوماهرو، در حوالی روستای شول آباد و جنگل کیگوران قرار گرفته است. اگر از سمت الیگودرز برای این طبیعتگردی آماده سفر هستید مسیر دسترسی شما جاده الیگودرز-شول آباد است که با آبشار چکان هشت کیلومتر فاصله دارد.

اگر از خرم‌آباد راهی این جاذبه دیدنی هستید می‌بایست به سمت سپید دشت بروید. خوشبختانه بخش زیادی از مسیرتان آسفالت است؛ اما از سپید دشت تا آبشار قسمت‌هایی از جاده خاکی و یا در دست ترمیم و احداث است، به طوری که می‌بایست تقریبا پنج کیلومتر را بدون وسیله نقلیه و پیاده طی کنید.

بیشتر بخوانید: آبشارهای بکر ایران – ۱۰ آبشار برای عاشقان آب و طبیعت

کوهنوردان برای رفتن به آبشار چکان راه مخصوص به خودشان را دارند. برای این مسیر باید از درود به تاپله رفته و سپس از تنگ ناله شنه گذر کرده و بعد به چکان برسید. این مسیر جاده مال رو است و فقط مناسب کوهنوردی است.

همچنین می‌توان از سمت درود سوار قطار و در ایستگاه سپید دشت پیاده شد و از آنجا به طرف شول آباد رفت. جاده پیش روی شما خاکی خواهد بود؛ اما تجربه سفر از درود به سپید دشت با قطار می‌تواند از تمام راه‌هایی که بالا بهشان اشاره کردیم متفاوت باشد؛ چرا که مناظری از طبیعت سر راه ایستگاه‌های راه‌آهن این منطقه وجود دارد که لذت سفر شما را دو چندان خواهد کرد.


چه فصلی به آبشار چکان برویم؟

آبشار چکان

برای طبیعتگردی و دیدن آبشارهای لرستان به طور کلی شش ماه اول سال همیشه بهترین گزینه است. آبشار چکان نیز از این قاعده مستثنا نیست؛ بنابراین اگر قصد دیدن این پدیده طبیعی را دارید، بهتر است بهار یا تابستان را برای سفر به لرستان انتخاب کنید. خنکای آب آبشار و رودخانه چکان در تابستان آنقدر مطبوع است که به خوبی با هوای بیرون از طبیعتش تضاد ایجاد کرده و لذت بخش می‌شود.

همانطور که پیشتر گفتیم چکان آبشاری است فصلی، پس جای تعجبی ندارد که در پاییز و به خصوص زمستان مسافران و طبیعت‌گردان زیادی به این منطقه سفر نکنند. چکان با زرد و نارنجی شدن برگ‌ها و آغاز پاییز رخت می‌بندد؛ چون آب این آبشار خشک می‌شود و در واقع چیزی جز صخره‌ها و سنگ‌ها برای دیدن باقی نمی‌ماند.

بهتر است صبح زود به سمت آبشار چکان حرکت کنید تا ظهر را در کنار چنین جاذبه‌ای بگذرانید و از نورپردازی خورشید در صحنه‌ای که مادر طبیعت خلق کرده است لذت ببرید. آب تنی کردن در آب زلال آبشار چکان از دیگر کارهایی است که می‌توانید برای تفریح در این طبیعت انجام دهید و این چنین گرمای تابستان را کنار بزنید. طلوع و غروب خورشید نیز در کنار این آبشار حال و هوای به خصوصی دارد که فضا را برای عکاسی نیز مهیا می‌کند. همچنین کوهنوردی در کوه‌های اطراف چکان گزینه دیگری را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

پیش از سفر به آبشار چکان بهتر است به این نکات دقت داشته باشید:

  • هر مسیری که برای رسیدن به این آبشار انتخاب کنید باز هم حدود پنج کیلومتر در زمین‌های خاکی برای پیاده روی در پیش دارید، به همین علت و برای راحتی خودتان لباس و کفش مناسب و آب آشامیدنی به همراه داشته باشید.
  • در نزدیکی آبشار چکان سرویس بهداشتی و یا فروشگاه و رستوران وجود ندارد، پس وعده غذایی خود و یا وسایل مورد نیاز تهیه کردن آن را به همراه داشته باشید.
  • تا جای ممکن از روشن کردن آتش خودداری کنید و زباله‌های خود حتی زباله‌های تجدید‌پذیر را همراه خود برگردانید

موقع ایران‌گردی و گردش در طبیعت اگر جای مطمئنی برای اقامت نیاز داشتید و دنبال اجاره ویلا با قیمت مناسب بودید، حتما به وبسایت ما مراجعه کنید و از بین اقامتگاه‌های مطمئن و درجه یک ما با خیال راحت انتخاب کنید.


جاذبه‌های دیدنی اطراف آبشار و منطقه الیگودرز

الیگودرز

آبشار چکان یکی از یازده آبشار شهرستان الیگودرز است. هر کدام از این آبشارها زیبایی مخصوص به خودشان را دارند و مسافران زیادی برای دیدن هرکدامشان جذب این شهرستان می‌شوند. شما نیز می‌توانید به آنها سر بزنید؛ اما یکی از آنها که به چکان نزدیکتر است آبشار آب سفید است. آبشار آب سفید در کنار قالی کوه واقع شده و مسیرش نیز از سمت جاده الیگودرز می‌گذرد. این آبشار مانند چکان از دل کوهی سنگی بیرون می‌ریزد و با هفتاد متر ارتفاع به رود دز ملحق می‌شود. آب سفید به علت حباب‌هایی که در اثر برخورد با سنگ‌ها می‌سازد، چنین نامی گرفته است.

آبشار وارک که آبشاری است طبقاتی و پلکانی نیز در نزدیکی چکان قرار دارد. این آبشار پوشش گیاهی انبوهی از درختان بلوط دارد و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است. آبشار وارک در فصولی که بارندگی خوب بوده باشد، تا پنجاه متر ارتفاع پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: دشت لاله واژگون؛ از دامنه های زاگرس تا کوهرنگ اصفهان

زیارتگاه ابوعلی در فاصله دو الی سه کیلومتری این آبشار قرار دارد و بسیار به آن نزدیک است. این زیارتگاه که میان بومیان منطقه از محبوبیت خاصی برخوردار است در میان چندین درخت تنومند قرار گرفته که جلوه‌ای خاص و باشکوه به آن می‌بخشد؛ پس اگر شما هم اهل زیارت مکان‌های مذهبی هستید و یا به عکاسی از مکان‌های خاص علاقه دارید، این زیارتگاه را از دست ندهید.

دیدن آبشار چکان می‌تواند خستگی را از هر روحی که در زندگی شهری گیر افتاده است، بشوید و انرژی دوباره‌ای به مهمانانش تزریق کند. پس اگر در بهار و یا تابستان به استان پر آبشار لرستان سفر کرده‌اید، حتما آبشار چکان را نیز در لیست دی‍دنی‌هایی که می‌خواهید به آنها سر بزنید قرار دهید و از آب تنی یا آشامیدن آب خنک و خروشانش لذت ببرید.


تا به حال به منطقه الیگودرز سفر کرده‌اید و توانسته‌اید سری به آبشارهای مختلف ۱۱ گانه آن بزنید؟ اگر جوابتان مثبت است تجربه‌تان از این ییلاق بزرگ و زیبا چه بوده است؟ در چه فصلی بهتر است به این منطقه سفر کنیم و چه دیدنی‌هایی را به هیچ‌وجه نباید از دست بدهیم؟

اگر هم هنوز به این منطقه سفر نکرده‌اید و تنها سد جلوی راهتان پیدا کردن اقامتگاه مناسب و دوست‌داشتنی است، حتما به وب سایت پینورست مراجعه کنید و اقامتگاه مناسب سفرتان را پیدا کنید. بعد همینجا برگردید و برای ما در بخش نظرات بنویسید که ماجراجویی‌تان چطور گذشت.

شیوا جودکی

من شیوا جودکی دانشجوی ادبیات نمایشی در مقطع کارشناسی هستم و ادبیات رو با علاقه‌ بسیار دنبال می‌کنم. سعی دارم در نوشتن، تجربه‌های متفاوتی کسب کنم و مهارت‌هام رو توی حوزه‌های مختلف گسترش بدم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی