بازدید ۳۱۰
روستاهای شمال ایران مناطق خوش آبوهوایی هستند که هم میشود به قصد طبیعتگردی به آنها سفر کرد و هم به قصد نزدیک شدن به روستاییان و مردم مهماننواز مازندران و گیلان. در هر دو حالت شناختن روستاهای این خطه از ایران، میتواند خاطرههایی پر از سرسبزی و هوای بارانی و ابر و مه را در حافظهمان ثبت کند. روستای چلندر هم از روستاهای مازندران است و خیلیها بعد از یک بار سفر به چلندر تصمیم گرفتهاند که مسافر ثابت این روستا شوند و هرازگاه دوباره به آن سفر کنند. دیدن طبیعت سبز این روستا، مردم مهربان و جاذبههای مختلفش باعث شده که روستای چلندر به روستای محبوب مسافران و طبیعتگردها تبدیل شود.
مطالب سایت پینورست را دنبال کنید و جالبترین مطالب درباره طبیعتگردی را بخوانید.
موقعیت دقیق روستای چلندر
روستای چلندر در دهستان بلده کجور است و با نوشهر ۲۱ کیلومتر، با چالوس ۳۰ کیلومتر و با نور هم ۳۶ کیلومتر فاصله دارد. فاصله این روستا از تهران هم حدود دویست و پنجاه کیلومتر است. از آنجایی که خیلی از مسافرها قصد دارد یک راست از تهران به شمال بروند، این روستا با توجه به موقعیت جغرافیاییاش میتواند مقصد مناسبی برای تهرانیها باشد.

منبع: اینستاگرام عکاس: masoudesmaily68
از طرفی نزدیکی این روستا به شهر تهران میتواند آن را به مقصد سفرهای کوتاه مدت هم تبدیل کند. مثلاً آخر هفتهها میتوان به این روستا رفت. حتی گاهی اوقات که از خستگی کار به خودتان استراحت میدهید و یکی دو روز مرخصی میگیرید، باز هم میتوانید برای استراحت و در وسط هفته به روستای چلندر بروید.
چطور به روستای چلندر برویم؟
اگر بخواهید از تهران به روستای چلندر بروید، میتوانید وارد جاده چالوس شوید. بعد از طی دویست و بیست و چهار کیلومتر و در زمانی حدود چهار ساعت و ربع به روستا برسید. البته مسیر دیگری هم برای رفتن به چلندر وجود دارد که از خسروآباد میگذرد اما نسبت به جاده چالوس مسیر طولانیتری است.
بیشتر بخوانید: جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر ؛ سفر به دل ابرها و قلب صخرهها
ویژگیهای روستای چلندر
روستای چلندر آبوهوای خنکی دارد و مثل همه روستاهای شمالی احتمال بارش باران در آن بالاست. یکی از دلخوشیهای مسافران این است که در کلبهای روستایی اقامت کنند و از پنجرههای چوبی کلبه، بارش باران را تماشا کنند. چنین امکانی در روستای چلندر فراهم است. ارتفاعات کوهستانی روستای چلندر هم محل خوبی برای تماشای تصویر سبز روستا و طبیعت اطراف آن است.
کار اغلب مردمان روستای چلندر کاشتن چای و برنج است و شاید تابهحال اسم برنج چلندر را شنیده باشید. برنجی باکیفیت که در مزارع شمالی کاشته میشود و عطر خوب آن حتی در بین شمالیها هم معروف است. اگر به این روستا سفر کردید، میتوانید از روستاییان درباره چای و برنجی که میکارند پرسوجو کنید و در صورت نیاز از آنها برنج و چای بخرید.

منبع: اینستاگرام عکاس: hyrcancom
مهمتر از همه اینها، روستای چلندر هم جنگل دارد، هم ساحل، هم دریاچه و آبشار. فکر میکنید با چنین جاذبههای هیجانانگیزی باز هم میشود سفر به این روستا را به تأخیر انداخت؟
جنگل چلندر
آدمهایی که عاشق شهرهای شمالی هستند، معمولا به دو دسته کلی تقسیم میشوند. دسته اول کسانی هستند که به خاطر تماشای دریا به شمال سفر میکنند. برای آنها دیدن موجهای دریا جذاب و آرامشبخش و یا حتی هیجانانگیز است. دسته دوم کسانی هستند که جنگلهای سبز شمال را دوست دارند. برای آنها مهم است که در سفر به شمال ایران بتوانند در میان درختان بلند جنگل و شاخههای درهم و گسترده آنها قدم بزنند. مخصوصا آن تکهای از جنگل برای این آدمها جذاب است که درختها آنقدر بلند و شاخههایشان آنقدر انبوه میشود که دیگر نمیتوان آسمان را هم دید. برای این دسته پرسه زدن در جنگل چلندر میتواند جذاب باشد.

منبع: اینستاگرام عکاس: masoudesmaily68
بیشتر بخوانید: شمال گردی متفاوت ؛ جاهای دیدنی و مناطق بکر شمال را دوباره کشف کنید!
این جنگل با درختان پهن برگ خود جنگلنوردی را برایتان جذابتر میکند. البته بهتر است موقع ورود به جنگل موقعیت دقیق خود را بدانید و مسیری که میخواهید طی کنید برایتان مشخص باشد. بدون مقصد و بدون شناخت وارد جنگل شدن هم کار خطرناکی است. به ویژه اینکه در جنگل چلندر حیواناتی مثل پلنگ، خرس و گوزن زندگی میکنند و ورود ناگهانی به قلمرو آنها میتواند باعث ترس حیوان شده و موقعیت ناخوشایندی را هم برای شما و هم برای حیوان وحشی به وجود بیاورد.
اما اگر با شناخت مبدأ و مقصدتان وارد جنگل چلندر شوید، حتما از این جنگلنوردی لذت میبرید. تماشای درختان و پوشش گیاهی متفاوت این جنگل، دنبال کردن نور از بین شاخه درختها، پیدا کردن کلی سوژه برای عکس گرفتن، کشف مسیرهایی که قبل از شما مسافران دیگر در آن قدم زدهاند و نفس عمیق کشیدن در هوای تازه و خنک جنگل میتواند خاطره جنگل چلندر را برای همیشه در ذهنتان ثبت کند.
دریاچه ممرز یا تالاب ارواح
دریاچه ممرز که به تالاب اردواح هم معروف است در ۵ کیلومتری شمال روستای چلندر قرار دارد. این دریاچه در میان جنگل و در منطقه ملا کلا قرار گرفته است. طول دریاچه ارواح به هفتصد متر و عرض آن به سیصد متر میرسد. یکی از ویژگیهای خاص این دریاچه وجود درختان خشکیده در آن است. اگر به این دریاچه رفته باشید، تنه خشکیده درختان را میبینید که مثل ارواح سرگردانی در وسط دریاچه ایستادهاند. این درختها منظره متفاوتی به دریاچه دادهاند که بر روی مسافران و بازدیدکنندهها هم تأثیر زیادی میگذارد. اغلب آدمها به محض دیدن این دریاچه ترغیب میشوند که تصویر درختان وسط دریاچه را روی دوربینشان ثبت کنند. بهجز منظره زیبای دریاچه، آرامش آن و جنگلی که در اطراف آن وجود دارد، باعث میشود که تصمیم بگیرید کمی بیشتر در کنار آن بنشینید و تا آرامش آن به شما هم منتقل شود.

منبع: اینستاگرام عکاس: sadina_seir98
چطور به دریاچه ممرز برویم؟
برای رفتن به دریاچه ارواح باید خودتان را به کیلومتر ۱۲ مسیر نور به نوشهر برسانید. پس از رسیدن به جاده ونوش باید وارد جاده فرعی روستای چلندر شده و بعد از عبور از روستا به سمت محیطبانی بروید.
بیشتر بخوانید: دریاچه ارواح ، دریاچه ای پر رمز و راز میان جنگل های مه آلود
در آخر هم باید مسیرتان را تا ۱۰ کیلومتر ادامه دهید. با دیدن تابلوی دشت و بند ممرز وارد جاده فرعی شده و در نهایت به دریاچه برسید.
آبشار چلندر
آبشار چلندر در کیلومتر ۱۸ جاده نوشهر به نور و درست در وسط جنگل قرار دارد. پس برای رسیدن به این آبشار میتوانید از مسیری جذاب در دل جنگل عبور کنید. اگر در فصلهای گرم به دیدن این آبشار میروید، خنکای آبشار حسابی حالتان را جا میآورد و میتوانید از دیدن آبشار لذت ببرید. معمولا طبیعتگردها به آبشارها علاقه زیادی دارند. مقصد بسیاری از مسیرهای طبیعتگردی به آبشارهای مختلف در مناطق روستایی و جنگلها میرسد.

منبع: اینستاگرام عکاس: razieh_rahmani
شاید طبیعتگردها با خودشان قرار میگذارند که یک مسیر سخت را به خاطر دیدن آبشار پشت سر بگذارند و انگار آبشار جایزهای است که عاشقان طبیعت به خودشان وعده میدهند. البته آبشار واقعا هدیه است، هدیهای که طبیعت به ما آدمها و موجودات دیگر میدهد. گیاهانی که وابسته به رطوبت هستند، در اطراف آبشر بیشتر و بهتر رشد میکنند.
ساحل چلندر
ساحل چلندر از آن ساحلهای خلوت و تمیزی است که مسافران دوست دارند در سفرشان به شمال ببینند. اگر اهل قدم زدن در ساحل هستید و دوست دارید طلوع خورشید را کنار ساحل تماشا کنید و ببینید که خورشید چطور از خط آبی دریا بالا میآید، میتوانید در ساحل چلندر بنشینید. شاید دلتان بخواهد یک فنجان چای یا قهوه با خودتان ببرید و تماشای طلوع خورشید را با مزهمزه کردن چای تجربه کنید.

منبع: اینستاگرام عکاس: zark2220
شاید هم از آن آدمهایی باشید که ساحل را مواج و خروشان دوست دارند و دیدن موجهای دریا که با شدت روی هم کوبیده میشوند، برایشان جذاب است. در این صورت میتوانید ساحل را به وقت جوشوخروشش تماشا کنید. البته میدانید که در چنین لحظاتی نباید وارد دریا شد و باید تنها به تماشای آن نشست.
اگر هم بچهها را با خودتان به سفر بردهاید، میتوانید اسباببازیهای مخصوص ماسه بازی را با خود به ساحل ببرید و چند ساعتی آنها را در ساحل سرگرم کنید.
هتل جهانگردی چلندر
هتل جهانگردی چلندر در کیلومتر ۱۸ جاده نوشهر به نور است و دسترسی خوبی به ساحل چلندر دارد. این هتل برای آدمهایی مناسب است که میخواهند بهجای طبیعت در هتل اقامت کنند. این هتل اتاقهای مختلفی دارد که از لوکس تا معمولی را شامل میشوند. شما میتوانید متناسب با نیازی که دارید، اتاقهای مختلف را با امکانات متنوعشان انتخاب کنید.
اقامت در چلندر
خیلیها به دنبال خرید زمین در روستای چلندر هستند تا برای خودشان ویلا بسازند. بهتر نیست بهجای تبدیل محیط زیست و فضای طبیعی به ویلا، برای اقامت در این روستا از اقامتگاههایی استفاده کنیم که قبلا ساخته شدهاند و حالا به اجاره داده میشوند؟ این روش هم برای طبیعت بهتر است و هم برای شما که میخواهید سفری چند روزه به چلندر داشته باشید.

منبع: اینستاگرام عکاس: roostayezibad
در کنار همه اینها وقتی در خانه روستایی اقامت میکنید، میتوانید با روستاییان هم ارتباط بهتری داشته باشید و اگر بخواهید برنج و چای چلندر را تهیه کنید، در اینباره با آنها صحبت میکنید. اگر هم میخواهید در هتل اقامت کنید، هتل جهانگردی چلندر گزینه مناسبی برای شماست.
چه فصلی به روستای چلندر برویم؟
روستای چلندر را میشود روستایی چهار فصل دانست. طبیعت این روستا آنقدر بخشنده و سخاوتمند است که در هر فصلی که به آن سفر کنید، ارمغان به خصوصی برایتان دارد.
فصل بهار
بهارهای سبز شمال ایران که دیگر نیازی به توصیف و تعریف ندارد. همین که بدانید در بهار همهچیز تازه میشود و طبیعت انگار پارچه سبز نو و خوشرنگی روی همه چیز میکشد کافیست تا در بهار به روستای چلندر بروید. هوای خنک روستا و بارانهای گاهوبیگاه بهاری میتواند سفر خوشی را برایتان رقم بزند.
بیشتر بخوانید: سنگده ؛ طبیعتی که هرچهار فصلاش زیباست
فصل تابستان
در تابستان شالیکارها در مزارع برنج مشغول کارند و بهجز طبیعتی که همیشه دیدنی است، تلاش شالیکارها که با دستهای خود برنج میکارند و انگار دستهایشان را توی دست طبیعت میگذارند تا محصولشان به ثمر برسد، تصویری متفاوت میسازد و قابی از مردمان روستایی پرتلاش در ذهنتان ثبت میکند.
فصل پاییز
پاییز فصل رنگهای گرم و پاییزی است و این رنگها در طبیعت روستای چلندر بیشتر به چشم میآیند. برای خیلیها سفرهای پاییزی از سفرهای تابستانی هم مهمترند. چون تغییر رنگ طبیعت در پاییز محسوس است و همین که به یک جنگل و یا یک روستای پردارودرخت وارد شوید، طیفی از رنگهای نارنجی و قرمز احاطهتان میکند.

منبع: اینستاگرام عکاس: shirmard_20
در این فصل زمین روستا پر از برگهای پاییزی میشود و درختان کمکم به خواب پاییزی میروند.
فصل زمستان
زمستانهای روستای چلندر خنک و خلوت و آرام است. در این فصل تعداد مسافران کمتر و هوا بهخاطر موقعیت روستا سردتر از حد معمول میشود. همین ویژگیها باعث میشود که بعضی از مسافران در زمستان به چلندر سفر کنند. اگر سرمای هوا اذیتتان نمیکند، زمستان میتواند سفر متفاوتتری باشد تا در کنار طبیعت روستای چلندر، آرامش و سکوت آن را هم تجربه کنید.
شما چه جاهای دیگری را در چلندر میشناسید؟ در کدام فصل به چلندر سفر کردهاید و فکر میکنید طبیعت این روستا در کدام فصل قشنگتر است؟ نظرتان را برایمان در کامنتها بنویسید.
پینورست برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از ساخت ویلاهای بیشتر و تخریب طبیعت، اقامتگاههایی را در شهرهای مختلف کشور به مسافران اجاره میدهد. شما با اجاره اقامتگاه از سایت پینورست به حفظ محیط زیست و زنده نگه داشتن طبیعت هم کمک میکنید.