چادگان ؛ تفریح و خوش‌گذرانی در بهشت اصفهان

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
چادگان ؛ تفریح و خوش‌گذرانی در بهشت اصفهان

استان اصفهان در کنار دیدنی‌های تاریخی بی‌نظیر که آدم را به حیرت وا می‌دارند یکی از مقصدهای تفریح و خوش‌گذرانی گردشگران ایرانی و خارجی هم هست. اگر از شهر اصفهان فاصله بگیریم و به‌طرف غرب استان سفر کنیم مقصد جایی به نام چادگان خواهد بود. 

چادگان یکی از زیباترین مناطق تفریحی استان اصفهان است که در زمان‌های خیلی دور به پاراتاک مشهور بوده است. نام چادگان از دو کلمه چاد و گان تشکیل شده است که چاد به معنی شکاف یا دره و گان نوعی پسوند نسبت است.

اگر تا به‌ حال مهمان چادگان زیبا نبوده‌اید در این مطلب پینورست با ما همراه باشید تا برایتان بگوییم چرا حداقل یک‌ بار هم که شده باید به این منطقه توریستی سفر کنید.


چادگان کجاست؟ از اصفهان چقدر فاصله دارد و چطور می‌شود به آن رسید؟

چادگان بهشتی کوهپایه‌ای در دامنه رشته‌کوه‌های زاگرس است. آب‌وهوای آن بسیار شبیه استان هم‌جوار یعنی چهارمحال و بختیاری است. از روی نقشه که بررسی کنیم می‌بینیم که شهرستان چادگان در غرب شهر اصفهان یعنی مرکز استان قرار گرفته است.

چادگان از جنوب با استان چهارمحال و بختیاری، از شمال با گلپایگان، از غرب و شمال غرب با فریدون‌شهر و از سمت شرق با شهر اصفهان در ارتباط است. شهرستان چادگان ۱۲۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و از زمان‌های قدیم سکونت‌گاه و منزل ترک‌ها و تا حدودی هم لرها بوده است؛ به همین خاطر زبان اصلی مردم اینجا ترکی قشقایی است.

منطقه توریستی چادگان

مرکز شهرستان چادگان یعنی شهر چادگان تقریبا ۱۳۰ کیلومتر تا اصفهان فاصله دارد. بهترین مسیر دسترسی به چادگان از سمت شهر اصفهان مسیر بزرگراه اصفهان – تیران است. این مسیر که ۱۳۷ کیلومتر طول دارد از شهر زیبای نجف‌آباد در غرب اصفهان عبور می‌کند.

روی نقشه ببینید!

کافی است از هر جای اصفهان که هستید ابتدا خودتان را به نجف‌آباد برسانید و از آنجا به بعد مسیر بزرگراه را ادامه دهید تا از تیران و مبارکه عبور کنید و به نزدیک عسگران برسید. در جایی به اسم الوار باید از دوربرگردان استفاده کنید و وارد لاین برگشت بزرگراه شوید. کمی جلوتر تابلو جاده چادگان که در سمت راست مسیر قرار گرفته را خواهید دید. از اول این جاده فرعی تا ورودی شهر چادگان ۳۵ کیلومتر مسیر در پیش خواهید داشت که شما را به دل بهشت روانه می‌کند!

مسیر دیگری که می‌توانید از آن استفاده کنید از شاهین‌شهر در شمال اصفهان عبور می‌کند. ابتدا از طریق آزادراه معلم به‌طرف شمال حرکت کنید و وقتی‌ از شاهین‌شهر عبور کردید وارد جاده اصفهان – علویجه شوید. بعد از علویجه به جاده علویجه – نجف‌آباد بروید تا اینکه درنهایت در حوالی مبارکه وارد بزرگراه شوید. کمی جلوتر از طریق دوربرگردان نزدیک عسگران دور بزنید و وارد جاده چادگان شوید. این مسیر ۱۷۵ کیلومتر طول دارد و توصیه می‌کنیم از همان مسیر اول که گفتیم و سرراست‌تر است استفاده کنید.


در اینجا از تفریح سیر نمی‌شوید!

دلیل پیدایش شهر چادگان وجود و حضور رودخانه پرآب زاینده‌رود در این منطقه از استان اصفهان بود. بعدها در دهه هشتاد که برنامه تاسیس سد زاینده‌رود در نزدیکی چادگان اجرایی شد روز‌به‌روز به زیبایی‌های این نقطه افزوده شد.

این روزها در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب اصفهان و ۲ کیلومتری چادگان شاهد حضور دهکده‌ای زیبا هستیم که رفته رفته تبدیل به یکی از بهترین تفریحگاه‌های استان اصفهان شده است. مجتمع تفریحی چادگان در ساحل دریاچه زاینده‌رود که پشت سد زاینده‌رود شکل گرفته و حدود ۵۴ کیلومتر مربع وسعت دارد ساخته شده است. 

 

آب‌وهوای بی‌نظیر و خنک خصوصا در فصل بهار و تابستان که گرما در شهرهایی مثل اصفهان خودنمایی می‌کند، امکانات همه چیز تمام، تفریحات و سرگرمی‌های گوناگون و البته محیط سرسبز و جذاب همگی دست به دست هم داده‌اند تا دهکده زاینده‌‌رود چادگان به‌طور میانگین روزانه میزبان بیش از ۱۴ هزار گردشگر باشد. این عدد برای یک سال چیزی حدود ۸۰۰ هزار نفر است که بخشی از آن را گردشگران خارجی شامل می‌شوند. 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید از اصفهان؛ مثل اصفهانی‌ها خرید کنید

اینجا در دهکده توریستی چادگان کلکسیون کاملی از تفریحات را در اختیار خواهید داشت که ما سعی می‌کنیم به گوشه‌ای از آن‌ها اشاره کنیم.

چادگان

پینت بال

واقعا کسی هست که عاشق پینت بال نباشد؟! یکی از مهیج‌ترین تفریحاتی که در دهکده توریستی چادگان می‌توانید انجام دهید پینت بال است. خبر خوب برای جوان‌های عاشق هیجان این است که می‌توانید بازی‌های کامپیوتری که در خانه انجام می‌دهید را همراه دوستانتان در زمین پینت بال شبیه‌سازی کنید و به جان هم بیفتید!

برای بازی پینت بال باید حداقل 6 نفر باشید تا به دو تیم 3 نفره تقسیم شوید.

قایق‌سواری، ماهیگیری و غواصی

معمولا آب‌وهوای اطراف چادگان و دهکده تفریحی چادگان  ۶ تا ۱۰ درجه کمتر از اصفهان است. در فضای دریاچه پشت سد زاینده‌رود که ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد ماهی‌هایی مثل کپور، زرد و قزل‌آلای رنگین کمانی زندگی می‌کنند و اینجا را برای ماهیگیری بسیار مناسب کرده‌اند. تنها چیزی که نیاز خواهید داشت اجاره کردن یک قایق است تا بتوانید هم از قایق‌سواری لذت ببرید و هم تجربه ماهیگیری را در کارنامه خود ثبت کنید!

 

بعد از تفریح و ماهیگیری در سد چادگان اصفهان می‌توانید ماهی‌ها را کباب کرده و دلی از عزا در بیاورید. اگر دل‌تنگ غواصی کردن هستید نگران نباشید؛ اینجا می‌توانید لباس غواصی بگیرید و با رعایت موارد ایمنی که به شما گوشزد خواهد شد به دل آب بزنید.

کارتینگ

کارتینگ می‌تواند خاطره‌انگیزترین تجربه شما از سفر به چادگان باشد. پیست کارتینگ دهکده تفریحی زاینده‌رود با خودروهایی که نسبت به بقیه جاهای کشور بسیار باکیفیت‌تر و سالمتر هستند منتظر حضور شما خواهد بود.

اسب‌سواری

اینجا در دهکده تفریحی زاینده‌رود سرگیجه خواهید گرفت که سراغ کدام تفریح بروید! اسب‌سواری در پیست اسب‌سواری این مجموعه همراه با مربیان حرفه‌ای می‌تواند تجربه خوبی برای عاشقان این ورزش باشد.

اینجا به معنای واقعی کلمه یک مجموعه همه چیز تمام است! علاوه بر همه چیزهایی که گفتیم می‌توانید در اینجا از امکاناتی مثل زمین تنیس، پیست اسکی، زمین والیبال، شهربازی، سایت دوچرخه‌سواری، پارک بادی و نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات لذت ببرید.


دیدنی‌های تاریخی چادگان

آرامگاه کاوه آهنگر؛ مهمان مقبره یکی از مردان شجاع تاریخ ایران باشید.

همه ما داستان کاوه آهنگر را در کتاب‌های ادبیات خوانده‌ایم و از زبان معلم‌های ادبیات شنیده‌ایم؛ ولی تقریبا قریب به اکثریت ما نمی‌دانیم که مقبره کاوه دادخواه در کجا قرار دارد. بر اساس افسانه‌ها این اسطوره که به کمک مردم شهر علیه ضحاک قیام کرد و توانست او را از پا در بیاورد در روستایی نزدیک چادگان به خاک سپرده شده است و مردم شهر اعتقاد دارند که اینجا مزار کاوه آهنگر است!

آرامگاه کاوه آهنگر

مقبره کاوه دادخواه به همراه مزار دختر و پسرش در روستایی به نام مشهد کاوه در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی چادگان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: زاینده رود ؛ مایع زندگی بخشی که در رگ‌های اصفهان در جریان است

روستای انالوجه؛بهشتی در دامنه رشته‌کوه دالانکوه

این انالوجه را با انالوجه در کلارآباد مازندران اشتباه نگیرید! روستای انالوجه در دامنه جنوب شرقی رشته‌کوه دالانکوه و حد فاصل شهرهای داران و چادگان قرار گرفته است. اینجا معمولا تابستان‌های خنک و معتدل دارد. انالوجه آب‌وهوای کوهستانی دارد بنابراین در پاییز و زمستان بارش برف فضای روستا را سفیدپوش می‌کند و اینجا را به اوج زیبایی می‌رساند.

در زمان حمله عراق به ایران حدود ۹۵۰ نفر از جمعیت این روستای کم‌جمعیت به جبهه رفتند و ۳۶ نفر از این تعداد به شهادت رسیدند که در نوع خودش شگفت‌انگیز است و جای تقدیر دارد.

خانه معظم‌الملک میرپنچ؛ یادآور خاطرات دوران قاجار

خانه جعفرقلی خان یا همان معظم‌الملک میرپنج یکی از جاهای دیدنی چادگان است که در بین گردشگران خیلی جذاب و محبوب است. این خانه در خیابان پارک آبشار قرار دارد. خانه معظم‌الملک میرپنج مربوط به دوره قاجار است و در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ به‌عنوان اثر ملی به ثبت رسیده است.

خانه معظم الملک میرپنج

چیزی که این خانه را محبوب و دیدنی کرده سبک معماری خاص آن است. معماری خانه در نمای بیرونی هماهنگ با معماری اکثر خانه‌های این منطقه است، اما در داخل اوضاع خیلی متفاوت است! نقش‌های حک شده روی دیوار، گچ‌کاری‌های ظریف و آینه‌کاری‌های نقاط مختلف از این بنا یک خانه به سبک خانه‌های اروپای یک قرن پیش ساخته‌ است. دیدن این خانه شگفت‌انگیز را به شما توصیه می‌کنیم.

حجت‌آباد؛ روستایی سرسبز در سواحل زاینده‌رود

حدود ۳۰ کیلومتر آن‌ طرف ‌تر از چادگان در حاشیه رودخانه زاینده‌رود به روستایی از توابع شهرستان چادگان خواهید رسید که پیش از انقلاب به نام روستای جوی دراز شناخته می‌شد. روستای حجت‌آباد در دهستان کبوتر سرخ قرار دارد.

تمام فضای روستا از باغ‌های سرسبز با درختان آلوچه، آلبالو، بادام و توت پوشیده شده است. آب‌وهوا در حجت‌آباد خنک و معتدل است و امکانات کمابیش خوبی برای اقامت گردشگران در نظر گرفته شده است.


چه فصلی برای سفر به این منطقه توریستی مناسب است؟

معمولا هر موقع از سال که به منطقه گردشگری چادگان سفر کنید انبوه مسافران و گردشگران را خواهید دید که در آنجا حضور دارند. اینجا به‌طور معمول روزانه میزبان هزاران نفر است و این موضوع برای چهار فصل سال صادق است. چادگان در دامنه رشته‌کوه‌های زاگرس قرار گرفته است و در جنوب آن دریاچه سد زاینده‌رود وجود دارد؛ بنابراین آب‌وهوای این منطقه خنک و معتدل است. 

اگر از ما می‌پرسید که بهترین فصل سال برای سفر به چادگان و اطراف آن چه فصلی است ما بهار و تابستان را پیشنهاد می‌کنیم. معمولا از اواسط اردیبهشت تا شهریور بهترین شرایط آب و هوایی بر چادگان حاکم است و سرسبزی و طراوت این منطقه به اوج خود می‌رسد؛ اما در پاییز و زمستان هوا رو به سردی می‌رود.

چادگان اصفهان

علاوه بر این در سال‌های گذشته میزان آب دریاچه سد زاینده‌رود زیاد دستخوش تغییر شده و به نظر می‌رسد که آب این دریاچه در نیمه اول سال خصوصا بهار به بیشترین میزان خود می‌رسد.

رفتن به چادگان در پاییز و زمستان هم اصلا خالی از لطف نیست. اینجا تفریحات زمستانی کم ندارد و اگر خوش‌شانس باشید و در این منطقه شاهد بارش برف و باران باشید قطعا منظره شگفت‌انگیز و فراموش نشدنی جلوی چشمانتان رقم خواهد خورد.

بیشتر بخوانید: سوغاتی‌های شهر اصفهان نصف جهان


شما تا به حال به چادگان سفر کرده‌اید؟ کدام تفریحات اینجا را امتحان کردید؟ آیا موفق شدید که از دریاچه ماهی بگیرید؟ از خانه معظم الملک میرپنج دیدن کردید؟ به نظر شما هم معماری و تزئینات داخلی این خانه بسیار زیبا و شگفت‌انگیز است؟‌ شما کدام فصل را برای رفتن به اینجا ترجیح می‌دهید؟ حتما نظر و تچربه خودتان از سفر به این منطقه توریستی برای ما بنویسید. 

اگر تصمیم دارید که به اصفهان و چادگان یا هر شهر دیگری سفر کنید فراموش نکنید که می‌‌توانید برای رزرو آنلاین اقامتگاه به سایت پینورست سر بزنید. امکان اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره ویلا لاکچری در این سایت وجود دارد.

محمدرضا قاسم شیرازی
بقیه‌ نوشته‌ها

دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها