تنگه بوچیر ؛ بهشتی در دل کویر

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
تنگه بوچیر ؛ بهشتی در دل کویر

بعضی از جاهای دیدنی انگار وجود دارند تا دل کسانی که اهل ماجراجویی و هیجان هستند را به دست بیاورند. تنگه بوچیر در استان هرمزگان هم یکی از این جاهاست. هرمزگان تنوع شگفت‌انگیز و غافلگیر‌ کننده‌ای از لحاظ جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری دارد. بعضی از این زیبایی‌ها مثل جزایر خلیج فارس بیشتر شناخته شده هستند و بعضی دیگر مثل همین تنگه نیاز به توجه بیشتری دارند.

با ما در این مطلب پینورست همراه باشید تا بیشتر با این جاذبه کمتر شناخته شده و جادویی هرمزگان آشنا شوید. 


تنگه بوچیر چطور جایی است؟

وقتی اسم جنوب و استان هرمزگان در میان باشد شاید خیلی از ما انتظار جای سرسبز و پر آب یا حداقل انتظار دمای معتدل و حتی در بعضی از مواقع خنک را نداشته باشیم. تنگه بوچیر اما دقیقا چنین جایی است. از آن جاهایی که می‌توان به عنوان بهشتی پنهان در نزدیکی کویر یا جایی گرم و خشک ازشان یاد کرد؛ از آن مکان‌هایی که در مناطق دور از انتظار با آن مواجه می‌شویم و همین کیف و لذت‌ دیدنشان را دو چندان می‌کند.

تنگه بوچیر

تصاویر تنگه بوچیر را که ببینیم ممکن است فکر کنیم صحبت از یک تور خارجی است. از آن تورهایی که لابد هزینه‌شان سر به فلک خواهد کشید. اما حالا دیگر می‌دانیم که این دره یا تنگه سحرآمیز در استان هرمزگان قرار دارد.

بوچیر از توابع شهرستان بستک است و در مسیر بندر مقام و پارسیان قرار دارد که یکی از زیباترین جاده‌های ایران به شمار می‌رود. پس شگفتی‌های این تنگه از مسیرش شروع می‌شود. ابتدا باید خودمان را به روستای بوچیز برسانیم و از آنجا عازم تنگه شویم.

آب‌و‌هوای منطقه همان‌طور که می‌دانید بیشتر خشک و کویری است و در جاهایی که رطوبت بالاتری هم وجود دارد هوا شرجی می‌شود. اما در این تگه اوضاع به کل متفاوت است. آب خنکی که از میانه دره و سنگ‌ها می‌گذرد و عمقی که تنگه دارد باعث به وجود آمدن آب‌و‌هوایی خنک و مطلوب می‌شود. هوایی که در کمال تعجب حتی در اوج گرمای تابستان هم دلپذیر است و با تصور ما از جنوب فرق می‌کند.

بیشتر بخوانید: بندر کنگ ؛ از بندر باستانی هرمزگان چه می‌دانید؟

یادمان باشد که دره‌نوردی یک جور فعالیت ورزشی محسوب می‌شود و انجام آن نیازمند آمادگی بدنی، تجهیزات مناسب و همچنین حضور راهنما است. به علاوه اینکه دره‌نوردی یا تنگه‌نوردی معمولا گروهی انجام می‌شود و بهتر است تنهایی انجامش ندهیم.

گشت‌و‌گذار و طی مسیر در این تنگه در چندین نقطه مختلف نیازمند گذشتن از درون آب آب است. پس باید شنا هم بلد باشید. تنگه بوچیر به دلیل فضای سنگ و صخره‌ای که در آن قرار گرفته پوشش گیاهی خاصی به جز گیاه سیاوش که یک جور خزه‌ست، ندارد. اما این مسیر حدودا هزار متری در شکاف بین کوه‌ها مناظر جذابی را دل خود جای داده است. از صخره‌ها تا حوضچه‌هایی با اشکال مختلف و جالب و همچنین چشمه و آبشار و البته ماهی گاررا روفا یا دکتر ماهی که در آب‌های این دره زندگی می‌کند.


چه فعالیت‌هایی می‌توان در این تنگه انجام داد؟

از سمت روستای بوچیر که به سمت تنگه برویم ابتدا وارد مسیری می‌شویم که به چله پایین مشهور است. باید مسیری کمتر از 500 متر که پستی و بلندی دارد و از میان آب هم می‌گذرد را طی کنیم تا به آبشار برسیم. تا اینجای تنگه را چله پایین می‌گویند. عمق خود تنگه حدودا 50 متر است و عمق آب جاری در آن در بعضی از نقاط تا 800 متر هم می‌رسد. البته شنا کردن تنها راه عبور از قسمت‌های عمیق آب نیست و بعضی هم از قایق بادی یا تیوب لاستیکی استفاده می‌کنند.

تنگه بوچیر

ادامه مسیر که به چله بالا معورف است کمی سخت‌تر و طولانی‌تر است. در جاهایی باید کمی صخره‌نوردی هم انجام دهید که جای نگرانی ندارد و صخره‌نوردی به معنای حرفه‌ای و پیچیده آن مدنظر نیست. پس از طی این مسیر سخت به حوضچه به شکل قلب می‌رسید که انتهای مسیر تنگه است.

آب جاری در میان تنگه از چشمه و آبشار بوچیر سرچشمه می‌گیرد که عمقش به 35 متر هم می‌رسد. آبشار بوچیر حدودا 15 متر ارتفاع دارد و در کنار چشمه به عنوان جاذبه توریستی مستقل هم از آنها یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: برکه های باران بندرعباس ؛ آب‌انبار‌های پنج گانه

دمای آب در دره نه خیلی گرم و نه خیلی سرد است و معتدل محسوب می‌شود. اما دمای هوا برخلاف انتظار در این تنگه ممکن است واقعا پایین بیاید و حسابی سرد شود.

از فغالیت‌ها و تفریحاتی که در اینجا می‌شود انجام داد می‌توان به دره‌نوردی، راه پیمایی، شنا، قایق‌سواری و عکاسی اشاره کرد. ولی باور کنید هر کدام از این فعالیت‌ها یا تفریحات در این فضا حال و هوای متفاوتی دارند و تجربه تازه‌ای را رقم می‌زنند.

خاطره دره‌نوردی در تنگه بوچیر جای محکی در میان خاطرات ما پیدا می‌کند و به سختی قابل فراموشی است. خاطره‌ای دلنشین از گشت وگذار و کشف بهشت پنهانی در هرمزگان که غافلگیری خوشایندش سال‌های سال در یاد ما باقی می‌ماند.


مسیر دسترسی و روستاهای اطرفا تنگه بوچیر

این تنگه با بندر‌عباس بیش از 300 کیلومتر فاصله دارد. برای رسیدن به آن بسته به اینکه از کدام سمت وارد استان هرمزگان می‌شوید ابتدا باید خودتان را به بندر پارسیان یا بندر مقام برسانید. روستای بوچیر در جاده زیبایی بین پارسیان و مقام قرار دارد و بیشتر به پارسیان نزدیک است.

مسافت بوچیر تا پارسیان حدود 70 کیلومتر می‌شود و بعد از روستای بوچیر هم باید 5 کیلومتر دیگر بپیمایید تا به ورودی تنگه در مسیر چله پایین برسید. تنگه یا دره در شمال این روستا واقع شده است و مسیر منتهی به آن از غرب روستا آغاز می‌شود.

روستای خمیران کمتر از 10 کیلومتر با بوچیر فاصله دارد و در شرق آن قرار گرفته است. از دیگر روستاهای نزدیک می‌توان به روستای هشنیز اشاره کرد که حدود 5 کیلومتری بوچیر و در سمت دیگر آن یعنی شرق این روستا قرار دارد.

همچنین ساحل مکسر هم فاصله چندانی با تنگه بوچیر ندارد و شما به راحتی می‌توانید برای بازدید و گشت‌و‌گذار در هر دوی این جاهای دیدنی استان هرمزگان برنامه‌ریزی کنید؛ دو جاذبه توریستی کم نظیر که در جاده تماشایی و ساحلی بین بندر مقام و پارسیان جای گرفته‌اند تا از حجم شگفتی‌ها در این مسافت کوتات شگفت‌زده شویم. 

اگر زمانی قصد داشتید که به هرمزگان سفر کنید می‌توانید برای اجاره انواع اقامتگاه مثل اجاره بوم گردی با غذا به سایت پینورست سر بزنید.


بهترین زمان سفر و توصیه‌های ضروری

معمولا وقتی قرار باشد به معرفی مکانی در جنوب کشور بپردازیم توصیه می‌کنیم که اگر تحمل گرما را ندارید بهتر است در فصلی غیر از تابستان به آنجا سفر کنید. اما این قاعده در رابطه با این تنگه صدق نمی‌کند. چون بوچیر آب‌و‌هوای خنک و خوشایندی دارد که تقریبا در هر زمان از سال می‌توان ازش دیدن کرد.

تنگه بوچیر

همان‌طور که اشاره کردیم دره‌نوردی نیازمند آمادگی بدنی، تجهیزات، گروه و راهنماست. پس پیش از برنامه‌ریزی اینها را مدنظر داشته باشید و راستی شنا را هم فراموش نکنید. برای عبور از این دره حتما باید شنا بلد باشید و حتی اگر قایق بادی، تیوب یا جلیقه نجات به همراه دارید (که باید داشته باشید) باز شنا بلد نبودن ممکن است مشکل‌ساز شود.

بیشتر بخوانید: جنگل حرا ؛ عجیب‌ترین جنگل غرق‌آبی جهان در جزیره قشم

این توصیه شاید کمی برایتان عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد و ممکن است به کارتان بیاید. لباس گرم به همراه داشته باشید که هوای تنگه می‌تواند کاملا سرد باشد.

برای طی مسیر تنگه بهتر است بار اضافی به همراه نداشته باشید و وسایل قیمتی و آسیب‌پذیر در مقابل آب را در جای مناسبی بگذارید.

یک دست لباس اضافه با خود ببرید تا در صورت خیس شدن لباسی که پوشیده‌اید امکان تعویض لباس را داشته باشید.


شما تا به حال از تنگه بوچیر دیدن کرده‌اید؟ از دیدن همچین مکانی در دل کویر شگفت‌زده شدید؟ اهل دره‌نوردی و صخره‌نوردی هستید؟ موفق شدید که در این تنگه دره‌نوردی کنید؟ تنها به این تنگه رفتید یا همراه با گرو‌ها؟ حتما تجربه خودتان را از رفتن به تنگه زیبا و جذاب برای ما بنویسید. اگر هم عکسی از این دره دارید برای ما می‌توانید بفرستید.

اگر اهل سفر باشید باید بدانید که پیدا کردن محل اقامت مناسب در سفر یکی از دغدغه‌های اصلی هر فردی است. شما می‌توانید با رزرو آنلاین اقامتگاه در پینورست خیال خودتان را از این بابت راحت کنید. اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره سوئیت ساحلی در این سایت ممکن است.

همایون حاجی‌خانی
همایون حاجی خانی
بقیه‌ نوشته‌ها

من دانشگاه سوره ادبیات نمایشی خوندم. تخصصم ساختن فیلم کوتاهه و تا حالا ۴ فیلم کوتاه ساختم و توی پروژه‌های فیلم‌سازی و مستندسازی زیادی هم در نقش‌های مختلفی حضور داشتم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها