بازدید
۱۸۴
اگر روی زمین دنبال بهشت میگردید، یک جایی توی همین ایران خودمان هست که به همین اسم معروف است. فقط ظاهرا بعد از اینکه پیدایش کردهاند هم اسمش را «گمشده» نگه داشتهاند. بهشت گمشده شیراز همان بهشت روی زمین ماست؛ یک جای فوقالعاده زیبا در استان فارس.
البته اسم اصلی بهشت گمشده تنگ بستانک است و از یک جایی به بعد به این نام صدایش کردهاند. بستانک به آبوهوای خوبش و پوشش گیاهی زیبایش معروف است.
بستانک دقیقا توی شیراز نیست. بلکه جزوی از شهرستان مرودشت که به شیراز خیلی نزدکی است حساب میشود. برای دیدن اینجا باید به سمت تخت جمشید و مقبره کوروش حرکت کنید.
درباره آدرس و مسیر و فاصله بهشت گمشده شیراز تا شهرهای مختلف، سوالهای زیادی هست. اینجا همه چیز درباره این مکان دیدنی را به شما می گوییم.
بهشت گمشده شیراز کجاست؛ آدرس و مسیرهای دسترسی
اگر بخواهید از شیراز به سمت بهشت گمشده بروید، باید جاده شیراز به پرسپولیس را پیدا کنید. قبل از رسیدن به مرودشت و درست کنار پارک خلیج فارس، جاده مرودشت به سعادت شهر را میبینید. این جاده شما را به بهشت گمشده شیراز می رساند.

مستقیم به مسیر ادامه بدهید تا جاده مرودشت به کامفیروز را ببینید. بعد سر راهتان به یک دو راهی میرسید. راه سمت راست به روستای تاریخی دشتک میرود.
خود دشتک زیباییهای کم نظیری دارد. میتوانید اول دشتک را ببینید و بعد به سمت بهشت گمشده بروید. دوراهی که صحبتش شد را باید مستقیم بروید. 45 کیلومتر بعد از دشتک، به کامفیروز و بهشت گمشده شیراز میرسید.

فاصله شیراز تا بهشت گمشده 160 کیلومتر است و دو ساعته به مقصد میرسید.
فاصله اصفهان تا بهشت گمشده شیراز 400 کیلومت است و 5 ساعت در راه خواهید بود.
فاصله یزد تا بهشت گمشده شیراز 380 کیلومتر است و 5 ساعت باید رانندگی کنید تا به اینجا برسید.
بیشتر بخوانید: جاده های زیبای ایران – ۱۱ جاده رویاییِ مهآلود و پر پیچ و خم
درباره بهشت گمشده؛ یک تیر و چند جاذبه
از اسم منطقه میشود فهمید که اینجا تا چه حد زیبا و دیدنی است. جالب است بدانید که در طول سالهای زیادی فقط خود محلیها از وجود چنین بهشتی روی زمین خبر داشتند و از آب رودخانه و پوشش گیاهیاش استفاده میکردند. اما کمکم کشف شد و آوازه و شهرتش همهجا پیچید و بهشت گمشدهی گردشگران شد.
بهشت گمشده حدودا 14 هزار هکتار وسعت دارد و ارتفاعش از سطح دریا به 2000 متر میرسد. آب و هوای اینجا توی تابستان و بهار حرف ندارد. اما زمستان بهشت گمشده سرد است.

بستانک در واقع منطقه محافظتشده وسیعی است که شامل آبشار، پوشش گیاهی انبوه، کوچهباغهای زیبا و دریاچه و سدی دیدنی میشود. برای همین هم تا این حد محبوب گردشگران است؛ با سفر به یک منطقه، چند جاذبهی زیبای طبیعی و بکر را کنار هم میبینید.
در ادامه بخشهای مختلف این بهشت را با هم مرور میکنیم تا تصویر واضحتری از آن پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: شیراز کجا بریم؟ – ۱۳ پیشنهاد ویژه برای شیرازگردی که قبل از سفر باید بخوانید
تنگ بستانک؛ گشت و گذار در بهشت
این تنگهی زیبا در واقع بخش اصلی بهشت گمشده شیراز است. در تنگ بستانک آبشارهای کوتاه و درختهای سرسبز و جاهای بکر طبیعی زیادی پیدا میکنید.
اطراف بستانک چند کلبه چوبی برای اجاره هست. اگر دوست داشته باشید، میتوانید شب را اینجا بگذرانید و با صدای جریان آب و آواز پرندهها بخوابید.

فقط حواستان باشد که مجهز به تنگ بستانک سفر کنید؛ برای این که از ماندن در اینجا لذت ببرید، بهتر است چند چیز همراهتان باشد. از جمله عینک آفتابی، کفش مناسب طبیعتگردی،کلاه حصیری و آب معدنی. آب های جاری در این تنگه، برای آشامیدن مناسب نیستند.
دریاچه سد درودزن؛ ماهیگیری از آبهای زلال
این دریاچه نزدیک به 50 سال پیش ساخته شده است. سد درودزن یا سد داریوش، دریاچهای دارد که آب شرب شیراز و آب مورد نیاز کشاورزهای منطقه را تامین میکند.
مسیر منتهی به دریاچه خیلی زیبا و بکر است. درختها سرتاسر جاده را پوشانده و روی همه جا سایه انداختهاند. یکی از خوبیهای اینجا هم این است که میتوانید کنار دریاچه چادر بزنید و ماهیگیری کنید.

البته باید بدانید که این سد امکانات خاصی ندارد. برای ورود هم باید مجوز آبفا را داشته باشید. یادتان باشد هر چیزی نیاز دارید را از شهر بخرید و با خودتان ببرید. سد درودزن فقط یک سکوی بتنی برای نشستن و سرویس بهداشتی دارد.
تنگه براق؛ شکارگاه پادشاهان
این تنگه از نظر زیبایی چیزی از بهشت گمشده شیراز کم ندارد. اینجا تا چشم کار میکند، آبشار و دریاچه و درختهای زیبا میبینید. البته اینجا آثار تاریخی هم دارد که میتوانید ازشان بازدید کنید.

تنگه براق زمانی شکارگاه پادشاههای ساسانی بوده و هنوز هم آثاری از حکومت ساسانیها در آن دیده میشود؛ از جمله کتیبه شاپور اول که مربوط به همان دوره است.
تنگه براق در ۴۰ کیلومتری بهشت گمشده شیراز است و معمولا مسافران به هر دو تنگه با هم سر میزنند.
بیشتر بخوانید: مسجد نصیرالملک – رقص نور خورشید در مسجد صورتی شیراز
روستای کامفیروز و بیضا؛ کوچهباغهای رویایی
یکی از شهرتهای بستانک به کوچهباغهایی است که در طول سفرتان بهشان برمیخورید. دو روستای کامفیروز و بیضا پر از کوچههای زیباست. از همان هایی که همه عکسهایشان را دیدهایم و خودمان را داخلشان در حال قدم زدن تصور کردهایم.

بیضا پیشینه تاریخی طولانیای دارد؛ اینجا قبلا با سنگ مرمر یک قصر باشکوه به رنگ سفید ساخته بودند. رنگ خاکش هم به سفید متمایل است. برای همین هم بهش بیضا میگویند.
بد نیست در طول سفرتان به بهشت گمشده، سری هم به این دو روستای بکر و حذاب بزنید.
روستای دشتک؛ دشت کوچک صدها ساله
دشتک یک جای فوق العاده زیبا و بکر است. میگویند قدمت اینجا به قرن هفتم هجری برمیگردد و چند اثر تاریخی مربوط به هخامنشیان هم داخلش پیدا شده. هرچند خیلیها این روستا را نمیبینند و مستقیم به سمت بهشت گمشده میروند.

اینجا چون در یک دشت کوچک قرار گرفته، به روستای دشتک معروف شده. تا همین چند وقت پیش، باید از هزار پله پایین میرفتید تا وارد روستا بشوید. ولی حالا یک راه مناسب برای رفت و آمد به دشتک ساخته شده است.
بیشتر بخوانید: جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر – سفر به دل ابرها و قلب صخرهها