روستای برغان کرج ؛ تماشای بهشتی ناب در دل طبیعت استان البرز

    voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
روستای برغان کرج ؛ تماشای بهشتی ناب در دل طبیعت استان البرز

اسم برغان بیشتر از آن‌که به عنوان یک روستای گردشگری شنیده شده باشد با آلوی معروفش شناخته شده است. ولی برای تهرانی‌ها و کرجی‌ها، برغان از قدیم تا به امروز یادآور گشت و گذار و تفریح و مهم‌تر از این‌ها کمی هوای تازه و خنک و تمیز بوده است. در واقع آلوی برغان یا به قول خود برغانی‌ها گوجه برغان هم محصول همین آب‌وهوای فوق‌العاده است.  


طبیعت برغان؛ چنارهای هزارساله دامنه البرز

لذت سفر به برغان کرج قبل از رسیدن به این روستا و با رسیدن به جاده‌ای شروع می‌شود که هم‌مسیر رودخانه است و بیشتر از صدای ماشین صدای آب در آن شنیده می‌شود. یکی از دلایل آب و هوای خوب و همیشه خنک برغان هم نزدیکی به دو رودخانه سنج و شاهرود است که از کنار روستا می‌گذرند.

روی نقشه ببینید!

رانندگی در کنار رودخانه و گوش دادن به صدای جریان آب فقط یکی از خوبی‌های مسیر رسیدن به برغان است. این جاده پر است از درخت‌های سرسبز و بلندی که خیلی از آن‌ها بیشتر از هزار سال پیش توی این مسیر کاشته شدند.

سرتاسر روستای برغان هم پر است از چنین درخت‌هایی ولی دو تا از درخت‌های کهنسال روستا برای اهالی برغان آن‌قدر خاص هستند که همه مسافرها و گردشگرها را به دیدنشان دعوت می‌کنند.

منظره‌ای از روستای برغان کرج

یکی از آن‌ها یک چنار 12 متری توی حیاط مسجد جامع برغان است که علاوه بر قطر خیلی زیاد و عمر طولانی‌‌اش یک ویژگی خیلی جالب دیگر هم دارد. توی تنه این درخت فضایی به اندازه یک اتاق بزرگ خالی وجود دارد و 10 نفر می‌توانند واردش شوند.

گرده بینه اسم درخت معروف دیگر برغان است که تنه و ریشه خیلی قطوری دارد. علت شهرت این چنار درخت‌های زیادی است که از کنار ریشه آن جوانه زده‌ و رشد کرده‌اند و خیلی از این جوانه‌ها الان خودشان درخت‌های بلندی هستند. در سرتاسر برغان می‌شود از این درخت‌های عجیب و تنومند دید، برای همین پیدا کردن کوچه‌‌های سرسبز و باغ‌های فراوان در برغان فقط به اندازه چرخاندن سر زمان می‌برد.

یکی دیگر از چیزهایی که در برغان به ‌راحتی پیدا می‌شود چشمه است. برای همین خیلی‌ها به برغان روستای چشمه‌ها هم می‌گویند؛ خزایی چشمه، کوئی چشمه و کدخدا حسن چشمه فقط اسم چندتا از چشمه‌های برغان است.

به خاطر سرسبزی‌اش در بهار، خنکی‌اش در تابستان و باغ‌های هزاررنگش در پاییز بیشتر تعطیلات و آخرهفته‌ها برغان پر می‌شود از خانواده‌ها و جوان‌هایی که برای پیک‌نیک، ورزش، خوش‌گذرانی، هیجان و آرامش به این روستا می‌آیند.

راستی حالا که از هوا و زیبایی‌های برغان برایتان گفتیم شاید به سر شما هم زده باشد به این روستا سفری کنید. ولی تا به حال به این که تعطیلات را در این روستا بگذرانید و چند شبی را در ویلا یا خانه‌ای سنتی بگذرانید فکر کرده‌اید؟ به هر حال خیلی از ما آرزوی هوای پاک روستا را داریم. که صبح با بوی صبحانه محلی و نان تازه بلند شویم و شب را با صدای ترق و تروق آتش به پایان ببریم.

برای همین به شما پیشنهاد می‌کنیم این سری برای تعطیلات با اجاره خانه روستایی تمیز یک تجربه متفاوت برای خودتان رقم بزنید. از آن تجربه‌هایی است که ممکن نیست از خاطرتان برود.


تفریح‌ در برغان؛ از نشستن کنار رود تا آفرود

ده، بیست سال پیش خانواده‌ها برای پیک‌نیک به برغان می‌رفتند، زیرانداز پهن می‌کردند، کباب می‌خوردند و بازی می‌کردند. الان هم خیلی‌ها به همین قصد به برغان می‌روند و آخر هفته‌ها آلاچیق‌های باغ‌های برغان پر است از خانواده‌هایی که می‌خواهند در طبیعت با هم وقت بگذرانند، ولی از آن موقع تا الان خیلی چیزها در برغان عوض شده است.

مثلا برای رفتن به برغان دیگر حتما نیاز به زیرانداز و وسایل پیک‌نیک نیست، چون بسته به زمان و هدف و همراه‌های سفر، هم امکان ماندن توی اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی یا خانه‌های محلی برغان وجود دارد هم چادر زدن و کمپینگ توی طبیعت.

رودخانه برغان

وقت گذراندن توی برغان هم دیگر فقط محدود به پیک‌نیک‌های خانوادگی و قدم زدن در آرامش طبیعت و گوش دادن به صدای رودخانه نیست. وقت‌گذرانی توی برغان هم برای کسانی که دنبال آرامش‌اند و هم آن‌هایی که عاشق سرعت و هیجان‌اند مناسب است. 

مسیر برغان به کردان که از کنار رودخانه می‌گذرد یکی از مسیرهای محبوب گروه‌های دوچرخه‌سواری است، گذشته از این، مسیرهای پر درخت، کوتاه‌ و آسان‌ دیگری هم برای دوچرخه‌سواری در برغان وجود دارد. برای همین دوچرخه‌سوارها چه حرفه‌ای باشند و چه آماتور می‌توانند تجربه خوبی از رکاب زدن توی یک محیط امن و زیبا داشته باشند. 

برغان در دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه البرز واقع شده. به همین دلیل هم کوهنوردی یکی از تفریح‌های اهالی روستا و کسانی است که آخرهفته‌ها و تعطیلاتشان را آنجا می‌گذرانند. از طرفی صخره‌نوردها و سنگ‌نوردهای زیادی هم از سرتاسر ایران به برغان می‌آیند تا بالا رفتن از 16 مسیر مخصوص سنگ‌نوردی در این روستا را تجربه کنند.

ُآفرود

گذشته از این‌ها، اغلب جمعه‌ها، کوه‌ها و ارتفاع‌های برغان پر می‌شود از جوان‌هایی که عاشق سرعت و رانندگی پر هیجان در مسیرهای سخت‌اند. آفرود گروه‌های ماشین و موتورسواری مدتی است که به بخشی از آخر هفته‌های ارتفاعات اطراف روستای برغان تبدیل شده و خیلی‌ها فقط برای تماشای این سواری مهیج به آنجا می‌روند.

بیشتر بخوانید: روستای آتشگاه ؛ کوهنوردی و عکاسی نزدیک تهران


آثار تاریخی برغان؛ روستای هزاران ساله

از طبیعت متنوع و دیدنی این روستا که بگذریم، برغان یکی از قدیمی‌ترین روستاهای این منطقه هم هست و از دوره‌های مختلف تاریخی آثار زیادی باقی مانده است.

بر روی تپه‌ای در نزدیکی برغان یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی این روستا قرار دارد که به اسم زیارتگاه چهل دختر یا پیر سیب‌دارک شناخته می‌شود. درخت سیب نزدیک این زیارتگاه برای اهالی روستا اهمیت زیادی دارد و خیلی از آن‌ها برای رسیدن به آرزوها و خواسته‌هایشان به این درخت دخیل بسته‌اند و می‌بندند.

قلعه تاریخی

روی همین تپه قلعه باستانی کش‌کلا و گورستان برغان هم قرار دارند. مسجد جامع و پل برغان هم دو تا از آثار تاریخی این روستا هستند که قدمتی 500 ساله دارند. برغان یک بازار قدیمی هم به اسم بازار گردی دارد که توی آن صدها حجره از پارچه و خوار و بار فروشی تا قهوه‌خانه وجود داشته است.


رستوران‌ها و خوردنی‌های برغان؛ بستنی گله میراث ملی

دور تا دور میدان اصلی و قدیمی برغان پر است از مغازه‌هایی که همه‌ خوراکی‌‌های مرسوم و رایج برغان را می‌فروشند؛ از آلو گرفته تا دیزی و کباب و آش.

آلو یا گوجه برغان که مخصوص همین منطقه است از ترکیب آلو محلی و آلو بخارا درست شده و طعم ظاهرش متفاوت است.

بستنی‌ گله یا بستنی برغان هم یکی از خوراکی‌های مخصوص این منطقه است که هیچ‌جای دیگر نمی‌شود شبیهش را پیدا کرد. این بستنی که روش تهیه‌اش به عنوان میراث فرهنگی ملی هم به ثبت رسیده با شیر تازه درست می‌شود و برای ساخت آن به جای دستگاه‌های بستنی‌ساز یا حتی یخچال از ظرف‌های فلزی و چوبی قدیمی و یخ استفاده می‌شود.

بستنی برغان

عسل و گردوی کاغذی برغان هم خیلی معروف‌ و پر طرفدارند و جزء سوغاتی‌های این روستا هستند.

علاوه بر رستوران‌های دور میدان اصلی برغان، رفتن به باغ رستوران‌های روستای برغان تجربه دلنشینی از خوردن غذاهای ایرانی در طبیعت و کنار رودخانه است. یکی از این رستوران‌ها باغ رستوران بهشت پنهان برغان است.  

آلوی برغان

روستای برغان الان ساکنین زیادی ندارد و خیلی از خانه‌های خشتی آن خالی از سکنه شدند، ولی سال‌هاست که برغان به عنوان روستایی گردشگری و توریستی شناخته شده که علاوه بر کرجی‌ها و تهرانی‌ها و اهالی سایر شهرهای اطراف می‌تواند مقصد مناسبی برای همه ایرانی‌هایی باشد که به طبیعت زیبا، تفریح‌های خاص و تجربه‌های جدید علاقه دارند. 

بیشتر بخوانید: جذاب‌ ترین روستاهای ایران برای سفر – سفر به دل ابرها و صخره‌ها


تا به حال به برغان یا روستاهای اطراف کرج مثل کردان سفر کرده‌اید؟ فرصت کردید از بستنی‌های خوشمزه و آلوچه‌ها و ترشیجات خواستنی دیگر بچشید؟ دیگر چه روستایی اطراف کرج هست که به نظرتان به خوبی برغان است؟

اگر هم تا به حال به روستاهای اطراف کرج سفر نکرده‌اید می‌توانید این سری با رزرو اقامتگاه در پینورست این کار را بکنید. بعد هم همینجا برایمان خاطره سفرتان را در بخش نظرات بنویسید. منتظر شنیدن تجربه‌های شما هستیم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی