یک گردش کامل در بندرعباس ؛ جاهای دیدنی، بازار و رستوران‌ها

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars
1نظر
یک گردش کامل در بندرعباس ؛ جاهای دیدنی، بازار و رستوران‌ها

اگر برای سفر پاییز و زمستان خود به دنبال یک محیط دنج و بسیار خوش آب‌وهوا باشید قطعا سواحل جنوبی کشور بهترین گزینه خواهند بود. اما اگر هم‌زمان با لذت بردن از سواحل شنی و آب زلال و شفاف دریا به دیدن جاذبه‌های تاریخی هم علاقه دارید چه گزینه‌ای بهتر از بندرعباس در استان هرمزگان؟

بندرعباس علاوه بر تاریخ پر افتخار و مردم خونگرم و دوست داشتنی، سکان‌دار کشتی اقتصاد کشورمان نیز هست و بیشترین حجم واردات و صادرات کشور از بندرهای این شهر انجام می‌شود. در سفر به بندرعباس زیبا همراه ما باشید.


ویژگی‌های جالب شهر بندرعباس

به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر ایران و یکی از حیاتی‌ترین بنادر منطقه، بندرعباس در طول تاریخ همیشه نقطه مهمی چه برای کشورمان و چه برای دشمنان به حساب می‌آمد. جالب است بدانید نام بندرعباس تا پیش از بیرون راندن پرتغالی‌ها از این منطقه بندر گمبرون بود. با تلاش شاه‌عباس صفوی و سپاهیان او بندر گمبرون آزاد شد و نام آن به بندرعباس تغییر پیدا کرد.

اهمیت اقتصادی بالای بندرعباس باعث شده که در طول سال، خیلی‌ها برای کار و تجارت راهی این منطقه شوند. به همین خاطر جمعیت بندرعباس معمولا عدد دقیقی نیست و حتی در ماه‌های مختلف سال هم متفاوت است.

تصویر-هوایی-از-بلوار-ساحلی-بندرعباس

اگر نگاهی به نمودارهای هواشناسی داشته باشیم می‌بینیم که بندرعباس غالبا آب‌وهوای گرم و مرطوب دارد و گاها دمای هوا به ۵۲ درجه سانتی گراد هم می‌رسد. به همین دلیل بهترین زمان برای سفر به این شهر از اواسط آبان تا اواسط فروردین ماه است.

فاصله بندر عباس تا جزیره قشم تنها حدود ۳۲ کیلومتر است و این یعنی جزیره هرمز در نزدیکی جزیره قشم نیز فاصله چندانی با بندرعباس ندارد. اگر مشتاق سفر به این دو جزیره زیبا و دوست‌داشتنی هستید می‌توانید بعد از سفر به بندرعباس، سری هم به قشم و هرمز زیبا بزنید.

بیشتر بخوانید: جزیره لارک ؛ خودنمایی ساحل فسفری زیر آسمان پر ستاره


سبک زندگی در بندرعباس

مردم بندرعباس اکثرا مسلمان و پیرو مذهب‌های شیعه و سنی هستند و گویش محلی مخصوص خودشان را دارند. گویش محلی اهالی بندر عباس ریشه خود را از زبان فارسی کهن گرفته اما در طول تاریخ کلمات و واژه‌هایی از بقیه زبان‌ها به آن اضافه شده و همچنان مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند.

همه از خونگرمی و مهمان‌نوازی مردم جنوب شنیده‌ایم و اکثرا تجربه برخورد با مردم جنوب کشور را داشته‌ایم. اهالی بندرعباس بسیار معتقد، خونگرم، سخت کوش و مهمان‌نواز هستند و رسوم و سنت‌هایی که از پدران و مادرانشان برای آن‌ها به یادگار مانده است را بسیار محترم می‌دانند.

مراسم بندرعباس

مراسم‌های سنتی و زیبایی مثل حنابندان، مراسم زار، روز دمور، روز نوروزی مرده‌ها، روز سفره اموات، زنبیل گردانی، قربانی برای باران، دعای طلب باران، که در بندرعباس برگزار می‌شوند همگی نشلن‌دهنده این است که سنت‌های زیبا در این شهر هنوز پابرجا هستند و نفس می‌کشند!

بیشتر بخوانید: جنگل حرا ؛ عجیب‌ترین جنگل غرق‌آبی جهان در جزیره قشم


جاهای دیدنی بندرعباس

حمام گله داری

حمام گله داری یکی از مهم‌ترین حمام‌های باقی مانده از زمان‌های قدیم و دوره قاجار در شهر بندر عباس است که حالا تبدیل به یک موزه جذاب و دیدنی شده است.

حمام گله داری بندرعباس

این حمام به همت یک خیر به نام حاج احمد گله داری ساخته و وقف مردم شد. چیزی که این حمام را جذاب و دوست داشتنی کرده، معماری و مصالح بکار رفته در ساخت آن است که در نوع خودشان بی‌نظیر هستند. سقف‌های گنبدی دارای نورگیر و دیوارهای ساخته شده از مصالح دریایی تنها بخشی از جذابیت‌های این حمام تاریخی هستند.

معبد هندوها

به دلیل اهمیت تجاری خیلی زیاد، در زمان‌های قدیم بندرعباس میزبان تجار کشورهای مختلف بود. هندوها یکی از عمده افراد خارجی بودند که بندرعباس را برای تجارت انتخاب میکردند.

معبد هندوها در بندرعباس؛ مخصوص تجار هند ساخته شد

معبد هندوها در همان سال‌ها به‌عنوان عبادتگاه این تجار مقیم بندرعباس ساخته شد و از آن زمان تبدیل به یکی از دیدنی‌ترین بناهای تاریخی شهر شد. خیره کننده‌ترین بخش این سازه گنبد آن است که معماری هندوستان در آن زمان‌ها را به نمایش می‌گذارد.

عمارت کلاه فرنگی

نام کلاه فرنگی را به دلیل الهام گیری از سبک معماری اروپایی به این بنا نسبت داده‌اند. عمارت کلاه فرنگی از یادگاری‌های دوره صفویه است و در زمان خودش یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری شهر بندر عباس بوده است. از این عمارت به‌عنوان گمرک و تجارتخانه استفاده می‌شده است.

قلعه فین

با وجود اهمیت بسیار زیاد بندرعباس هیچ دور از انتظار نیست که برای حفاظت از شهر در برابر حملات، قلعه‌هایی در گوشه و کنار شهر ساخته شوند. قلعه فین نمونه یک قلعه نظامی با موقعیت عالی است که بر روی یک تپه مرتفع ساخته شده و از آنجا می‌توانید بخش زیادی از شهر را زیر نظر بگیرید. ساخت قلعه فین به پیش از ورود اسلام به ایران بر می‌گردد.

قلعه فین

بیشتر بخوانید: سواحل مکران؛ جایی که صحرا و دریا با هم یکی می‌شوند

مسجد جامع دلگشا

مسجدها بخش بزرگی از تاریخ بندر عباس را تشکیل داده‌اند. یکی از تاریخی‌ترین مساجد بندرعباس، مسجد جامع دلگشا است که هر جمعه مسلمانان اهل سنت بندر عباس در آنجا دور هم جمع می‌شوند و نماز جمعه را بجا می‌آورند. این مسجد با قدمت بیش از ۲۵۰ سال، بارها مورد بازسازی قرار گرفته است و برای مردم شهر و خصوصا اهل سنت بسیار با ارزش است.

امامزاده سید مظفر

مردم بندر عباس و خصوصا اهل سنت ارادت خاصی به امامزاده سید مظفر دارند. بنای امامزاده بر روی یکی از تپه‌های بلند مشرف بر بندرعباس ساخته شده است و معماری و مصالح بکار رفته در ساخت آن به حدی زیبا و هماهنگ هستند که چشمانتان را خیره خود خواهند کرد. 

حمام گپ

حمام بزرگ یا حمام گپ نیز مثل حمام گله داری از دوره قاجار به جا مانده است. این حمام تا اواخر دهه پنجاه همچنان مورد استفاده اهالی بندرعباس قرار می‌گرفت و از سال ۱۳۸۱ به‌عنوان یک اثر ملی ماندگار به ثبت رسید.

این حمام از دو بخش زنانه و مردانه تشکیل شده است و در هر دوره‌ای از تاریخ، متناسب با مصالح موجود تغییراتی در آن ایجاد شده است؛ مثلا بنای اولیه از سنگ، آجر، گچ و ساروج ساخته شده بود و به‌مرور لوله کشی‌های آب و سیمان در بخش‌هایی از آن بکار گرفته شد.

پل لاتیدان

پل لاتیدان در۷۰ کیلومتری غرب بندر عباس و بر روی رودخانه کول قرار گرفته است. این پل در زمان شاه عباس صفوی یعنی حدود ۵۰۰ سال پیش ساخته شد و راه ارتباطی میان بندر عباس و لارستان بود.

پل لاتیدان بندرعباس

لشکریان شاه عباس از این پل برای عبور از رودخانه کول و رساندن خودشان به بندر عباس که در اشغال پرتغالی‌ها بود استفاده کردند و از آن زمان به بعد این پل برای کاروان‌های تجاری باقی ماند. نکته جالب و البته در عین حال غم انگیز اینکه طول پل لاتیدان سه برابر سی‌وسه پل اصفهان است و در سال ۱۳۷۲ در اثر سیل نمایان شده است، اما تا امروز هیچ توجهی به آن نشده است و احتمال تخریب کامل پل هر سال افزایش می‌یابد.

مسجد ناصری

یکی از خاص‌ترین مساجد و نقاط تاریخی بندر عباس در بلوار امام موسی صدر این شهر قرار گرفته است. اگر علاقه‌مند به دیدن سبک معماری جنوب کشور هستید مسجد ناصری می‌تواند از بهترین گزینه‌ها باشد. در بازدید از مسجد می‌توانید سقف چوبی، گچبری های خاص، کاشی‌های لعابی جذاب و شیشه‌های رنگارنگ پنجره‌ها را از نزدیک ببینید.

برکه‌های باران

وجود تعداد زیادی آب انبار در شهری مثل بندر عباس اصلا دور از انتظار نیست اما اگر به دنبال جذاب‌ترین آن‌ها هستید حتما نام برکه‌های باران به گوشتان خواهد خورد. این مجموعه که از ۵  آب انبار برکه مانند تشکیل شده است از زمانی که در عصر صفویان احداث شد تا سال‌های سال نقش مهمی در تأمین آب شهر و کاروان‌هایی که از آنجا عبور می‌کردند بر عهده داشته است.

برکه های باران، آب انبارهای بندرعباس


مراکز خرید بندرعباس

بازار مرکزی

بازار مرکزی یا همان سیتی سنتر بندر عباس یکی از لوکس‌ترین و درجه یک‌ترین مراکز خرید این شهر است. در این مرکز خرید هر چیز با کیفیت و از برندهای معتبر را که بخواهید پیدا خواهید کرد.

بازار مرکزی بندرعباس

این مرکز خرید حدود پانصد غرفه رنگارنگ و مختلف دارد و این غرفه‌ها انواع و اقسام وسایل ازجمله پوشاک، کفش، لوازم آرایشی، لوازم الکتریکی و … را عرضه می‌کنند. بازار مرکزی را در محدوده بلوار امام خمینی و میدان ۱۷ شهریور خواهید یافت.

بازار قدیم بندرعباس

بازار قدیم یا بازار سنتی بندر عباس مهم‌ترین و سنتی‌ترین مرکز خرید این شهر است و دسترسی به آن مثل آب خوردن است. در این بازار خبری از مغازه‌های لوکس و با قیمت‌های سرسام آور نیست و تنها با کمی قدم زدن، جو بازار  شما را جذب خود خواهد کرد. اگر قصد خرید پارچه، لوازم‌آرایشی، صنایع دستی، زیورآلات محلی، لوازم الکتریکی و انواع پوشاک جنوب را دارید قطعا از این بازار دست خالی بیرون نخواهید آمد.

بازار قدیم بندرعباس

بازار لاری‌ها و اوزیها

قضیه از این قرار است که در زمان‌های قدیم بیشتر غرفه‌های این بازارها متعلق به اوزی ها، از طایفه‌های فارس بوده‌اند. این دو بازار به فاصله نزدیکی از هم قرار دارند و هرچه که از پوشاک، لوازم الکتریکی، خوراکی و صنایع‌دستی نیاز داشته باشید را به راحتی در این آن‌ها پیدا خواهید کرد. قیمت‌های این بازارها مناسب است و همین موجب شلوغی نسبی آن‌ها شده است.

بازار ماهی فروش‌ها

در ادامه بازار سنتی به بخشی خواهید رسید که بوی ماهی و سایر محصولات دریایی به مشامتان خواهد خورد. بازار ماهی فروش‌ها از مهم‌ترین مراکز خرید بندر عباس است و بیشتر مردم برای تهیه ماهی و میگو و … به این بازار سر می‌زنند.

معمولا مغازه‌های بازار ماهی فروش‌ها در اوایل صبح هم‌زمان با صید ماهی تازه بسیار پررونق هستند و همین موضوع باعث شلوغی بازار در ساعات خاصی از روز می‌شود.

مجتمع تجاری ستاره شهر

اگر تمایلی به قدم زنی در بازارهای شهر ندارید و یا ترجیح می‌دهید تا خریدتان را از مراکز لوکس و مدرن انجام دهید مجتمع تجاری ستاره شهر یکی از بهترین‌ها خواهد بود.

این مجتمع از ۳ طبقه و بیش از ۳۵۰ غرفه تشکیل شده است که معمولا عرضه کننده پوشاک، تلفن همراه، ساعت، عطر، لوازم الکتریکی و رایانه، کفش و … هستند. از جذابیت‌های این مرکز اختصاص یک طبقه کامل به غرفه‌های طلا فروشی و راه اندازی رستوران و فست فود است تا کلکسیون امکانات مجتمع ستاره شهر تکمیل شود.

مرکز خرید زیتون

زیتون یک مرکز خرید باسابقه و قدیمی در شهر بندر عباس است که طبق معمول سایر مراکز خرید، اکثر چیزهایی که نیاز داشته باشید را می‌توانید از آنجا تهیه کنید. فراموش نکنید که قیمت‌های این مرکز مناسب هستند و در کنار خرید می‌توانید در کافی‌شاپ این مجموعه خستگی در کنید.

مرکز خرید ستاره جنوب

ستاره جنوب را شاید بتوانیم مدرن‌ترین مرکز خرید و گل سر سبد سایر مراکز خرید مدرن و امروزی بندرعباس بنامیم. این مجموعه در چندین طبقه ساخته شده است و هر طبقه به‌صورت متمرکز، پاتوق غرفه‌های یک صنف خاص است. پس شما بدون دغدغه می‌توانید در هر طبقه هرآنچه که نیاز داشته باشید را در تنوع بالا پیدا کنید و بخرید. علاوه بر همه چیزهایی که گفتیم، شهربازی و سینمای این مجموعه یک محیط عالی برای خرید و تفریح آماده کرده‌اند.

مرکز خرید ستاره جنوب

فرقی نمی‌کند به شمال سفر کنید یا جنوب ایران با رزرو اقامتگاه در پینورست می‌توانید خیال خودتان را از بابت محل اقامتتان راحت کنید. پینورست به تازگی برای شما واحدهای استریل هم آماده کرده تا خیالتان را از بابت تمیزی و استریل بودن واحدها راحت کند. با یک جستجوی ساده در سایت می‌توانید این واحدها را پیدا کنید.


شکم گردی در بندرعباس

خوراکی‌های جنوب کشور و خصوصا استان هرمزگان خود به تنهایی شما را وارد دنیایی از طعم و مزه‌ها خواهند کرد. باید بگوییم که مردم بندر عباس استاد به کار بردن ادویه‌ها هستند و فلفل تنها بخشی از این داستان است.

فراموش نکنید که برای خوردن خوراکی‌های خوشمزه بندر عباس و استان هرمزگان لیست بلند و بالایی در پیش رو خواهید داشت.

مهیاوه، ماهی برشته، کلمبا، گبولی گوشت، عنکاس خشک شده، دوپیازه میگو، برنج دیشو، هزاری، کوفته مومغ، کاتوغ، نان تمشی، بلالیت، نان چم چمو، سوراغ، زیبون، موفلک، هواری و مالوکی از مهم‌ترین و بهترین‌ها هستند و نباید فرصت امتحان کردن آن‌ها را از دست بدهید.

اگر ترجیح دادید که غذاهای محلی بندر عباس را در رستوران‌ها امتحان کنید؛ رستوران‌هایی مثل رستوران سنتی ستاره جنوب، رستوران کوروش، رستوران بادگیران، رستوران فانوس، رستوران سیب، رستوران بندر و رستوران خلیج فارس میتوانند انتخابهای خوبی برای شما باشند.

نمی‌شود خاطره خوش سفر به یک شهر را تنها با گرفتن عکس و فیلم یادگاری در ذهن ثبت کرد؛ کافی است یک سوغاتی از جایی که سفر کرده‌اید داشته باشید تا هر بار که به آن خیره می‌شوید خاطرات خوش گذشته برایتان تازه شوند.

بندر عباس یک لیست بلند و بالا از سوغاتی‌های به یاد ماندنی و البته گاها خوشمزه و خوردنی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توانیم به ماهی و میگو، خرما، مرکبات، گوآوا، ترشیها خصوصا ترشی انبه، محصولات سفالی، محصولات حصیری، محصولات چنته بافی، گلابتون دوزی، خوس دوزی، سوزن دوزی، بادله دوزی و شیرکی پیچ اشاره کنیم.


خوش‌گذرانی در بندر عباس

پارک ساحلی غدیر

پارک ساحلی غدیر نیز مثل پارک ساحلی سورو یکی از بهترین مکان‌های تفریحی در کنار ساحل و دریا است. اگر عاشق شنا، قایق‌سواری، دوچرخه و چهارچرخ سواری هستید حتما پارک غدیر را به‌عنوان اولین مقصد تفریحی انتخاب کنید.

پارک ساحلی سورو

این پارک یکی از بهترین مکان‌های تفریحی بندرعباس است؛ چراکه هم در کنار دریا قرار گرفته است و هم امکانات فراوانی مثل زمین بازی کودکان، میز و نیمکت‌های سنگی، سرویس‌های بهداشتی و آلاچیق دارد.

پارک ساحلی سورو

 

بوستان دولت

بوستان دولت یکی از قدیمی‌ترین بوستان‌های سطح شهر است و درزمینه امکانات رفاهی و تفریحی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. مطابق انتظار در این پارک مسجد، آلاچیق، لوازم ورزشی، قهوه‌خانه و سرویس بهداشتی را خواهید دید، اما پارک مخصوص بازی کودکان و پیست کارتینگ از ویژگی‌های جالب و جذاب این بوستان هستند.

باغ پرندگان

باغ پرندگان بندر عباس در ۴ کیلومتری جاده بندر عباس به میناب، یک مجموعه بزرگ و جذاب با بیش از 90 گونه مختلف از پرندگان است. در اینجا علاوه بر تماشای مناظر زیبا و پرندگان می‌توانید از دوچرخه‌سواری نیز لذت ببرید.


ییلاقها و جاهای دیدنی اطراف بندرعباس

منطقه حفاظت شده  و روستای گنو

منطقه حفاظت‌شده گنو در شمال غربی شهر بندر عباس قرار گرفته است و در مرکز این منطقه روستایی به همین نام وجود دارد. این منطقه حس و حال یک مکان کوهستانی را به شما منتقل می‌کند. در اینجا دمای هوا تفاوت زیادی با مناطق اطراف دارد و خیلی خنک‌تر است و چشمتان خیره به انواع گونه‌های جانوری و گیاهی خواهد شد که در گوشه و کنار این منطقه زندگی می‌کنند. در این منطقه می‌توانید از خواص چشمه‌های آب گرم نیز لذت ببرید.

روستای هماگ

روستای هماگ در دهستان سیاهو از توابع بندر عباس، از نظر آب‌وهوا تقریبا خیلی با جاهای دیگر شهرستان تفاوت دارد. آب‌وهوای خنک، میوه‌های رنگارنگ و البته رودخانه پرآب روستا باعث شده‌اند که اکثر مردم خود شهرستان بندر عباس نیز روستای هماگ را برای تعطیلات آخر هفته خود انتخاب کنند. در سفر به روستای هماگ حتما از دره داماش سیاهو دیدن کنید. این دره یکی از زیباترین و بکرترین دره‌های ایران است.

روستا هماگ

دهستان سیاهو

دهستان سیاهو از توابع روستای خرسین در 100 کیلومتری بندرعباس است. علیرغم تابستان‌های گرم و خشک، روستای خرسین اما در نیمه دوم سال آب‌وهوای معتدل و مناسبی دارد و برای گردش و تفریح عالی است. دهستان سیاهو در مجاورت روستای خرسین، جاذبه های طبیعی بسیار چشم نوازی از جمله کوه نمکی و غار نمکی را در خود جا داده است.


شما هم به بندرعباس رفته‌اید؟ چه جای دیدین این‌جا نظرتان را جلب کرده؟ برای سفر جنوب را ترجیح می‌دهید یا شمال کشور را؟ چرا؟ ساحل جنوب برایتان زیباتر است یا شمال؟ چه جای دیدنی را در بندرعباس اسرارآمیز از قلم انداخته‌ایم؟ برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

 

محمدرضا قاسم شیرازی

دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی