ده پیشنهاد به‌صرفه برای این که یک بار دیگر اردبیل را کشف کنید

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars
0نظر
ده پیشنهاد به‌صرفه برای این که یک بار دیگر اردبیل را کشف کنید

استان اردبیل از پربازدید‌ترین مکان‌های دیدنی و گردشگری است که شهرتش در همه جا پیچیده است.

اگر شما هم عاشق چشمه‌های آب گرم و خصوصاً چشمه سرعین هستید و یا درباره‌ی طعم لذیذ غذاهای محلی، کباب‌های مخصوص، دوغ محلی اردبیل شنیده‌اید و دلتان به تاپ‌تاپ افتاده، حتماً به این شهر سفر کنید.

با ما همراه شوید تا اطلاعاتی درباره بعضی از هزاران مناطق دیدنی اردبیل به شما بدهیم و هم‌سفر شما باشیم.


چه فصلی به اردبیل سفر کنیم؟

اردبیل

بهترین فصل سفر به اردبیل در اواخر بهار و فصل تابستان است. هوای اردبیل در تابستان برعکس مناطق دیگر، خنک است و در دشت‌های سبز با گل‌های رنگارنگش، نسیم مهربانی، صورت شما را نوازش می‌کند.

دشت گل‌های سفید، زرد و قرمز آغوششان را به روی شما باز می‌کنند و در دامنه‌ی کوه‌ها دل شما را می‌قاپند! جشنواره‌ها و مراسم‌های مختلف و خاص با رقص‌های محلی و موسیقی در اردبیل برگزار می‌شود.

اگر هر زمانی تصمیم گرفتید که به اردبیل سفر کنید فراموش نکنید که می‌توانید برای اجاره آپارتمان مبله ارزان به سایت پینورست سر بزنید.


۱. یک روز کامل را برای آبتنی در آبشار و آب گرم سردابه کنار بگذارید

این آبشار و چشمه‌ی آب گرمش در ارتفاعات و در 24 کیلومتری غرب اردبیل در روستای سردابه و در دامنه‌ی کوه سبلان است.

هفت چشمه‌ای که آب معدنی‌ و گرم آن برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است و خیلی از پزشکان این چشمه را برای درمان برخی مشکلات به خصوص مشکلات ارتوپدی و پوستی معرفی می‌کنند. آب چشمه‌ی سردابه شفاف و روشن است و با مهربانی از شما دعوت می‌کنند که به آغوشش بروید و با نفوذ آب گرم به بدن و پوست، به شما احساس خوبی می‌دهد. پس لباس آب‌تنی را فراموش نکنید!

بیشتر بخوانید: چشمه‌های آبگرم ایران – املاح این چشمه‌ها با بدن ما چه می‌کند!

غارهای اطراف و پوشش گیاهی و گیاهانی که در آب رشد می‌کنند و آبشار و گندم‌زار این منطقه، به دیدنی‌تر شدنش می‌افزاید. قول می‌دهیم دوربین عکاسی از دستتان پایین نیاید.


۲. یک بعد از ظهر را با خانواده در دریاچه شورابیل استراحت کنید

دریاچه شورابیل اردبیل

دریاچه‌ای که سنش از دریاچه ارومیه هم بیشتر است و در جنوب شرقی اردبیل قرار دارد. دریاچه شورابیل نامش هم سرّ درونش را لو می‌دهد. دریاچه‌ای که آب شوری دارد و متعلق به اردبیل است. ولی جالب است بدانید خیلی وقت است که آب این دریاچه دیگر شور نیست و ماهی‌هایی هم که تویش زندگی می‌کنند ماهی آب شیرین هستند. ولی این اسم روی این دریاچه مانده است.

این دریاچه شبیه قلب دوم شهر اردبیل است. دور تا دورش پر از پارک‌ها و شهربازی‌های مختلف است. مرکز خرید پروما و نمایشگاه‌های فصلی‌ای هم که اینجا برگزار می‌شود مسافران را ترقیب می‌کند که برای سوغاتی خریدن هم که شده سری به آن بزنند.

بیشتر بخوانید: پل معلق مشگین ‌شهر؛ هیجان‌انگیزترین پل ایران

از آن مهم‌تر تفریحاتیست که می‌توانید توی خود دریاچه انجام دهید. بانجی جامپینگ، دوچرخه‌سواری، قایق‌سواری روی دریاچه و کالسکه‌سواری دور دریاچه با اسب و کالسکه و سواری با قطار گردشگری، همگی کارهای جالبی هستند که می‌توانید انجام دهید. ولی پیشنهاد می‌کنیم دو کار را از دست ندهید:

حتماً با زیپ‌لاین از فراز دریاچه به پرواز در بیایید. این تفریح بیشتر از همه برای کسانی که عاشق هیجان هستند.

حتماً همراه خانواده در پارک صخره‌ای یا باغ بهشت استراحت کنید و عصرانه یا ناهار بخورید.

دور تا دور دریاچه موزه‌ها و نمایشگاه‌های فرهنگی هم برگزار می‌شوند. مثلاً نمایشگاه بین‌المللی اردبیل، موزه دفاع مقدس اردبیل، موزه جانورشناسی و کتابخانه مرکزی اردبیل هم دور دریاچه هستند.


۳. به جنگل فندقلو اردبیل بروید و آهوها را از دور تماشا کنید

جنگل فندقلو

جنگل فندقلو بین شهر آستارا و نمین است. از آستارا 67 کیلومتر فاصله دارد و از مسیر گردنه حیران راه دارد و از تونل حیران می‌گذرد. از نمین 39 کیلومتر راه است و مسیری از داخل شهر اردبیل می‌گذرد. یک راه کوهستانی هم مختص کوهنوردان برای رسیدن به این جنگل وجود دارد و ترجیحا حرفه‌ای‌ها از این مسیر به جنگل می‌روند.

روی نقشه ببینید!

جنگل فندقلو با درختان فندق و آبگرمِ مشه سویی و دشت‌های پر گلِ بابونه که همچون عروسی سفیدپوش هستند، از جاذبه‌های اردبیل به حساب می‌آیند. همچنین پیست اسکی روی چمن در جنگل فندقلو هر سال افراد زیادی را برای شرکت در بازی و یا تماشای آن به جنگل فندقلو می‌کشاند.

ولی جالب‌تر از آن صاحب‌های اصلی جنگل یعنی آهوها هستند. آهوهای این جنگل نسبتاً پر جمعیت هستند و بعید نیست همینطوری اتفاقی هم چشمتان به آن‌ها بخورد. ولی مواظب باشید که زیاد به آن‌ها نزدیک نشوید چون خجالتی هستند و فرار می‌کنند.


۴. بازار قدیم اردبیل جای خوبی برای خرید سوغاتی است

بازار قدیم اردبیل

بازار قدیمی پویا، با معماری سنتی و اصیل یک مجموعه‌ی سرپوشیده و دیدنی اردبیل است. این بازار در خیابان امام خمینیِ اردبیل ساخته شده است و علاوه بر معماری قدیمی‌اش، بازارها و غرفه‌های اصیل، سراها و تیمچه‌ها و مسجد و گرمابه آن باعث جذابیت بیشتر این مکان تاریخی شده است.

بیشتر بخوانید: بازارهای سنتی ایران – ۱۵ بازار با معماری چندصد ساله

بازار قدیم اردبیل، از دوران صفویه به جا مانده است و از رونق‌های اقتصادی و حتی سیاسی شهر اردبیل بوده است. انواع مغازه‌های خراطی، قصابی، چاقوفروشی، پنبه‌فروشی، کفاشی، راسته غلامان، زرگران، آهنگران، سرای وکیل زیر طاق‌های جناغی و گنبدهای شیک و قدیمی، سال‌هاست ماندگار و دیدنی‌اند.


۵. سری هم به خانه‌های تاریخی اردبیل بزنید

خانه وکیل‌الرعایا

خانه وکیل‌الرعایا در دوران قاجار ساخته شد و هنوز که هنوزست این مکان از قدیمی‌ترین و باشکوه‌ترین جاذبه‌های شهر اردبیل به حساب می‌آید. جایی که می‌توانید با تصور کردن بزرگان و سران و پادشاهان در این مکان، به گذشته و جلسات رسمی آن دوره سفر کنید. 

در آینه‌کاری‌های تالار این خانه و شیشه‌های رنگی و ارسی، عکس‌های هنری بگیرید و چشمان خود را به تماشا دعوت کنید. تمام این زیبایی‌ها باعث شده است که خانه وکیل‌الرعایا از دیدنی‌ها و جاذبه‌های توریستی معروف اردبیل شود.

خانه حاج میرزا ابراهیم صادقی در کوچه سرتیپ آباد و در کنار مسجد اوچدکان، یکی از خانه‌های قدیمی و سنتی است که معماری آن از آثار هنری ملی ایران و از دوره‌ی قاجار به‌یادگارمانده است.

این خانه‌ی تاریخی، سه بخش دارد که برای کارهای اجتماعی، مذهبی، اقتصادی و خانوادگی از آن‌ها استفاده می‌شده است. باغچه‌های گل‌کاری شده‌ی رنگارنگ، تالارهای مجلل عمارت اصلی، طاق‌هایی با نقش‌های زیبا و طاقچه‌های مقرنس‌کاری شده‌ی گچی، خط نستعلیق روی دیواره‌های جانبی و کتیبه زیبای آیت‌الکرسی باعث شده که این خانه یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری فوق‌العاده اردبیل شود.


۶. برای عکاسی به آرامگاه شیخ صفی‌الدین بروید

بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی یکی از پربازدیدترین مکان‌های اردبیل است که در میدان شهر؛ یعنی میدان عالی‌قاپو قرار گرفته است.

شیخ صفی‌الدین همان کسی است که فرقه‌ی صفویه را شکل داده است و بعد از فوتش در این آرامگاه خفته است. فرقه‌ای که در نهایت به یکی از بزرگ‌ترین سلسله‌های پادشاهی ایران تبدیل شد. ولی خود شیخ صفی‌الدین برخلاف نواده‌های جنگ‌جو و پادشاهش، آدمی عارف و سالک و درویش‌مسلک بود و آرامگاهش هم بازتاب عقاید عرفانی اوست.

گنبد الله‌الله، جنت‌سرا، قندیل خانه، نانوا خانه، مقبره مادر شاه‌طهماسب بخش‌های مهمی هستند که حتماً یادتان باشد بهشان سر بزنید و ازشان عکس بگیرید.

وقتی وارد این مقبره قدیمی می‌شوید یادتان باشد که بجز نگاه کردن به دور و برتان که واقعاً هم دیدنی هستند، حتما سرتان را بالا بگیرید و سقف را هم نگاه کنید. سقف‌های بخش‌های مختلف این بنا اینقدر زیباست که ساعت‌ها می‌توانید به آن خیره شوید.

راستی موزه چینی‌خانه را فراموش نکنید!

این موزه از تالارهای مقبره شیخ صفی‌الدین اردبیلی است و ظروف و وسایلی که از جنس‌های نقره، طلا و به خصوص چینی هستند در آنجا نگهداری می‌کنند و در ویترین‌های بزرگ به نمایش گذاشته‌اند. بعضی از این ظرف‌ها از طرف امپراتور چین به شاه‌عباس اول هدیه داده شده است. 

معماری ساختمان چینی‌خانه و تاق‌نماهای گچی که با طلا و نقاشی زیباتر شده است، این موزه را جالب‌تر کرده است.


۷. حتما در اردبیل این غذاها را امتحان کنید

علاقمندان به غذای ایرانی می‌دانند که اردبیل یکی از قطب‌های شکم گردی ایران است. فقط امتحان کردن انواع آش‌های محلی آن ممکن است یک ماه طول بکشد.

از آش شیر و آش دوغ و آش میوه و آش گیلدیگ آذری و آش یارما گرفته تا اوماج و آش رشته مخصوص اردبیلی که ترکیبی از میوه‌های خشک و حبوبات و سبزیجات است. به خصوص کسانی که از غذاهای شیرین و با ترکیب میوه خوششان می‌آید از آشپزی اردبیلی لذت ویژه‌ای می‌برند.

غذاهایی مثل کاسه کباب اردبیلی، چخرتمه یا چیغیرتاما و شیرپلو و پیچاق قیمه و یرکوکی یا همان خورش هویج هم غذاهای اصلی‌ای هستند که باید امتحان کنید.

ولی بهترین جاهایی که می‌توانید این غذاها را امتحان کنید کجاها هستند؟

رستوران‌هایی مثل رستوران سعادت و حاجی قربان از جمله رستوران‌های قدیمی اردبیل هستند که خیلی وقت‌ها توریست‌ها هم برای خوردن غذا به آن‌ها می‌روند و کباب‌های خیلی خوبی هم دارند و خیلی از غذاهای محلی اردبیلی را هم در منوی خودشان دارند.

ولی پیشنهاد محلی‌های اردبیل رستوران ضیافت است آن هم به خصوص برای کسانی که فقط دنبال کباب نیستند و دلشان غذاهای محلی دیگر هم می‌خواهد.

برای خوردن پپیچاق قیمه هم همه متفق‌القول هستند که غذاخوری خوانسالار بهترین پیچاق قیمه‌های اردبیل را دارد.


۸. در یک روز برفی به دیدن جمعه‌مسجد بروید

جمعه مسجد

مسجد جامع که به مسجد جمعه معروف است در کنار آتشکده یا در واقع روی بقایای آن ساخته شده است و از دوره‌ی سلجوقیان باقی مانده است. البته نشانه‌هایی وجود دارد که قدمت آن خیلی از این هم بیشتر است و به دوره‌های اولیه ورود اسلام به ایران برمی‌گردد.

این مسجد بسیار پیر و شکسته شده است و دیگر چیز زیادی از آن باقی نمانده است. به خصوص که اقدامات کمی برای بازسازی آن هم انجان شده است. ولی هنوز می‌شود متوجه شکوه آن شد. ولی در روزهای برفی زیبایی‌اش دوچندان می‌شود و ناملایمات تاریخ هم کمتر به چشمتان می‌آید.

گنبدخانه و ایوان متفاوت مسجد که با مساجد چهار ایوانی اردبیل فرق می‌کند، معماری آن را خاص کرده است. علاوه بر معماری متفاوتش، یک کتیبه به نام ” اوزون حسن آق قویونلو” وجود دارد که گرچه مربوط به مسجد نیست اما برای دوست‌داران تاریخ جالب و دیدنی‌ است.

نمای آجری و نگاره‌های زیر گنبد و کاشی‌کاری‌ها و نور رسانی‌های داخل مسجد از طریق روزنه‌های روی گنبد و دیواره‌هایش، توجه عکاسان را هم بسیار جلب کرده است.


۹. پیست اسکی آلوارس حتی در تابستان هم برقرار است

آلواریس

دوست دارید در تابستان هم جایی بروید که از وجود برف لذت ببرید؟! پیست اسکی آلوارس اردبیل در دامنه‌های دست و دل باز سبلان، و در نزدیکی روستای آلوارس در نزدیکی سرعین قرار دارد اینجا حتی در چله تابستان هم همینطوری برف‌گرفته است و برای اسکی مناسب است.

بیشتر بخوانید: اسکی سواری در تهران؛ پیست‌های اسکی، معرفی و امکانات

تله‌کابین سواری و سر خوردن روی برف و یخ و درست کردن آدم‌برفی در این پیست حال دیگری دارد و گونه‌های شما را از هیجان و سرما، انار گون خواهد کرد. بعدش هم اگر دلتان خواست به چشمه‌های سرعین بروید و سرما را از وجودتان بشورید.


۱۰. شب در خیابان شهید مدرس قدم بزنید و ساختمان شهرداری اردبیل را ببینید

ساختمان شهرداری اردبیل

این ساختمان زیبا که به سبک معماری ساختمان‌های آلمانی ساخته شده اولین ساختمان شهرداری اردبیل است و وقتی اولین شهردار اردبیل یعنی آقاخان حبیبی به این سمت انتخاب شد این ساختمان را ساختند.

روی نقشه ببینید!

زیبایی این ساختمان به خصوص در شب و وقتی برف می‌آید چندین برابر می‌شود. می‌توانید زیر نورهای زرد آن را تماشا کنید و به گذشته اردبیل سفر کنید.

راستی چون این ساختمان الان به موزه تبدیل شده بد فکری نیست اگر به موزه‌گردی علاقه دارید یک بار هم در روشنایی روز اینجا بیایید و داخلش را ببینید.


این بود 10 پیشنهاد پینورست برای اینکه این بار اردبیل را به گونه‌ای دیگر کشف کنید. شما تا به حال به اردبیل سفر کرده‌‌اید؟ شما کدام یکی از این مکان‌های معرفی‌شده را از نزدیک دیده‌اید؟ آیا در آب‌ گرم سردابه آبتنی کرده‌اید؟ تجربه زیپ‌لاین‌سواری بر فراز دریاچه شورابیل را دارید؟ شانس این را داشتید که در جنگل فندقلو، آهو ببینید؟ شما هم موافق هستید که بازار تاریخی اردبیل بسیار دیدنی است؟ از کدام‌ خانه‌های تاریخی اردبیل دیدن کرده‌اید؟ به نظر شما کدام غذای محلی اردبیل از همه خوشمزه‌تر است؟ نظر و تجربه خودتانن از سفر به اردبیل را حتما برای ما بنویسید.

اگر با خواندن این مطبی تصمیم دارید که در آینده‌ای نزدیک به اردبیل سفر کنید می‌توانید برای اجاره اقامتگاه به سایت پینورست سر بزنید. در این سایت امکان رزرو انواع مختلف اقامتگاه از رزرو بومگردی و کلبه جنگلی تا رزرو ویلا وجود دارد.

فرزانه حقیقی
بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها