۱۲ تا از بهترین جاهای دیدنی اهواز

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
۱۲ تا از بهترین جاهای دیدنی اهواز

خوزستان پنجمین استان پرجمعیت کشور است و از نظر پیشینه تاریخی قدیمی‌ترین منطقه فلات ایران محسوب می‌شود. باورکردنی نیست اما پیشینه سکونت بشر در این استان به بیش از 2700 سال قبل برمی‌گردد. اهواز یکی از شهرهای معروف این استان است. جاهای دیدنی اهواز آنقدر زیبا است که باید هر کدام را تک‌به‌تک دید و کشف کرد.

در ادامه این مطلب فهرستی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی اهواز، مرکز استان خوزستان آماده کرده‌ایم تا بتوانید با خیال راحت به این شهر زیبا سفر کنید.


معرفی شهر اهواز

از نظر خصوصیات جغرافیایی می‌توانیم خوزستان را به دو بخش کوهستانی و جلگه‌ای تقسیم کنیم. حدود دوپنجم مساحت خوزستان را مناطق کوهستانی و مابقی آن را جلگه‌ها تشکیل داده‌اند؛ به همین دلیل گاهی در شمال خوزستان شاهد بارش برف هستیم، درحالی‌که در جنوب دمای هوا به بالای 50 درجه سانتی گراد می‌رسد. کلان‌شهر اهواز در بخش جلگه‌ای خوزستان قرار دارد و از نظر خصوصیات جغرافیایی در یک کلام می‌توان گفت که اینجا یکی از گرم‌ترین نقاط ایران است.

نام اهواز در دوره قاجار رام شهر یا شهر رام بود تا اینکه به دستور ناصرالدین‌شاه رام شهر به ناصریه یا ناصری تغییر پیدا کرد. در نهایت نام اهواز در شهریور سال 1314 برای این شهر انتخاب شد. ریشه این اسم به قوم خوزی یا همان هوزی برمی‌گردد که از ساکنان این منطقه بودند و زبان آن‌ها تا چند قرن پس از ورود اسلام به ایران در این منطقه رایج بود.

شهر اهواز کارون

به تاریخ اهواز که نگاه می‌کنیم فراز‌و‌نشیب‌های بسیاری می‌بینیم. این شهر بعد از حمله اعراب به ایران تقریبا به یک ویرانه تبدیل شد. بعدها و در اولین دهه‌های اسلامی اینجا به واسطه حضور رودخانه کارون که از قلب شهر می‌گذرد دوباره تبدیل به یکی از آبادترین نقاط منطقه در آن زمان شد.

در تاریخ اطلاعات زیادی ذکر نشده اما اهواز در ابتدای قرن ششم هم دوباره ویران شد تا اینکه دوباره از سال 1248 هجری رونق گرفت. آخرین رخداد مهم که برای اهواز اتفاق افتاد جنگ تحمیلی هشت‌ ساله بود که بخش زیادی از فداکاری‌ها و رنج کشیدن‌های زمان جنگ را به دوش این شهر و مردم دوست‌داشتنی آن انداخت.

بیشتر بخوانید: سوغات اهواز ؛ در سفر به اهواز چی بخریم؟

نه فقط مردم اهواز بلکه همه خوزستانی‌ها به خونگرمی و صمیمیتشان معروف‌اند. مردم اولیه‌ این شهر از بازماندگان تمدن چند هزارساله ایلامی بودند. حدود 45 درصد اهوازی‌ها فارسی زبان هستند و با لهجه شیرین اهوازی صحبت می‌کنند؛ اما 36 درصد آن‌ها عرب و حدود 16 درصد بختیاری هستند.

مردم این شهر شیرین‌ترین آداب‌ورسوم کشور را دارند و تاریخ گواهی می‌دهد که هرگز از انجام آن‌ها خسته نشده‌اند. عید فطر اهمیت بسیار زیادی در بین مردم خوزستان دارد. علاوه بر این آداب گرگیعان، مراسم قهوه خوری، رسم چهارشنبه سوری و بازی محلی محیبس که در شب‌های ماه رمضان انجام می‌شود از جالب‌ترین آداب‌ورسوم مردم اهواز هستند.

قبل از اینکه سراغ بحث خودمان یعنی معرفی جاهای دیدنی اهواز برویم این را به شما بگوییم که می‌توانید برای رزرو آنلاین اقامتگاه در اهواز از پینورست کمک بگیرید.


جاهای دیدنی اهواز 

در این یادداشت می‌خواهیم ۱۲ تا از دیدنی‌ترین جاهای دیدنی اهواز را برایتان معرفی کنیم و بگذارید از کارون شروع کنیم!

رودخانه کارون ؛ لب تشنه اما همچنان باشکوه

خشک‌سالی سال‌های اخیر و درنتیجه آن کم‌آبی شدید در استان خوزستان همه ما را دلگیر می‌کند. رودخانه کارون هم از این قضیه مستثنا نیست و خشک‌سالی تاثیر شدیدی روی این جاذبه طبیعی استان خوزستان گذاشته است. با این‌ وجود رودخانه کارون در طول تاریخ همیشه بزرگ‌ترین، طولانی‌ترین و پرآب‌ترین رودخانه ایران بوده است. این رودخانه عظیم و پرجوش‌وخروش که زندگی مردم خوزستان به حیات آن گره خورده از ارتفاعات چهارمحال و بختیاری آغاز می‌شود و رفته‌رفته با عبور از شهرهای مختلف به خلیج‌فارس می‌ریزد.

رود کارون

بخش قابل‌ توجهی از رود کارون با طول 950 کیلومتر در استان خوزستان قرار دارد و از شهرهایی مثل شوشتر، مسجدسلیمان، خرمشهر، ایذه و البته اهواز عبور می‌کند. چشم‌انداز زیبای کارون خصوصا در شهر اهواز باعث شده تا شاهد حضور پارک‌های مختلف در اطراف رودخانه و البته پل‌های معروفی باشیم که از روی رودخانه گذر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: رود کارون ؛ داستان رودخانه‌ای که اهواز را زنده نگه داشته


پارک ساحلی اهواز ؛ لذت قدم زدن در کنار کارون

اگر در سفر به اهواز فکر قدم زدن در کنار رود کارون و تماشای منظره جذاب آن خصوصا در زمان غروب آفتاب به سرتان زد توصیه می‌کنیم حتما به پارک ساحلی اهواز سر بزنید. پارک ساحلی اهواز از معروف‌ترین جاهای دیدنی اهواز است که به شکل یک نوار طولانی در امتداد کارون قرار گرفته و بهترین جا برای گردشگران و مسافرانی است که عاشق والیبال بازی کردن، دوچرخه‌سواری، ماهیگیری، قایق‌سواری یا خوردن ناهار، شام و عصرانه‌های دل‌چسب هستند. 

پارک ساحلی اهواز

پیشنهاد می‌کنیم حتما به کشتی‌های تفریحی اطراف رودخانه که به رستوران‌های دنج و باصفا تبدیل شده‌اند سر بزنید و ناهار یا شامتان را همراه با موسیقی محلی زنده و تماشای مناظر اطراف میل کنید.

آدرس: اهواز، حاشیه رودخانه کارون


پل سیاه ؛ برگ برنده جنگ جهانی دوم

پل سیاه یا پل پیروزی را نه‌فقط به خاطر زیبایی‌اش بلکه به خاطر قدمتش و اینکه اولین و قدیمی‌ترین پل شهر اهواز است که بر روی رودخانه کارون نصب شده باید حتما در لیست جاهای دیدنی اهواز بگذاریم. اين پل که مخصوص عبور قطار است در سال 1308 در محل پل شادووان یا همان پل باستانی اهواز مربوط به دوره ساسانیان ساخته شد. پل در زمان خودش یعنی پهلوی اول نوعی شاهکار محسوب می‌شد که با فونداسیون بتنی بر روی بستر سنگی رودخانه کارون ساخته شده بود. 

پل سیاه

طول پل سیاه 1050 متر و عرض آن 6 متر است که دارای دو خط راه‌آهن رفت و برگشت و دو مسیر باریک برای عبور عابران پیاده است. هدف از ساخت این پل اتصال بندر امام خمینی به شبکه راه‌آهن سراسری خرمشهر – تهران بود.

ازآنجاکه انتقال مهمات و آذوقه از همین مسیر تاثیر زیادی در پیروزی متفقین داشت به این پل لقب پل پیروزی دادند. بعدها به دلیل رنگ سیاه بدنه و پایه‌ها بین اهالی اهواز به پل سیاه معروف شد. اگر به اهواز سفر کردید حتما از این پل زیبا و تاریخی دیدن کنید.

آدرس: اهواز – بلوار ساحلی – پارک ساحلی


پل سفید ؛ نماد معروف شهر اهواز

یکی دیگر از جاهای دیدنی اهواز که از نظر قدمت و اهمیت دست‌کمی از پل سیاه ندارد پل سفید، پل معلق یا همان پل هلالی معروف این شهر است. این پل که از نمادهای معروف شهر اهواز به‌حساب می‌آید در سال 1315 در دوره رضاشاه پهلوی بر روی رودخانه کارون ساخته شد و لقب اولین پل معلق ایران را به دوش می‌کشد. درواقع اولین پل معلق دنیا به اسم بروکلین در منهتن نیویورک آمریکا ساخته شد و پل سفید اهواز چهارمین پل معلق دنیا است. 

پل سفید

پل سفید به‌صورت تمام فلزی بر روی پایه بتنی ساخته شد و دارای طول 501 متر، پهنای 8.9 متر و ارتفاع 13 متر است. کل طول پل سفید از دو دهانه بزرگ 136 متری و 130 متری در کنار سه قسمت قوسی شکل 49 متری تشکیل شده است.

آدرس: اهواز – میدان شهدا – پل سفید


پل طبیعت کیانپارس ؛ جایی برای عاشقان طبیعت

پل طبیعت کیانپارس که معمولا مردم اهواز آن را به‌عنوان پل طبیعت هم می‌شناسند روی رودخانه کارون ساخته شد و دو پارک مهم اهواز یعنی پارک ساحلی و پارک لاله را به یکدیگر وصل کرده است. به شیوه ساخت این پل که نگاه می‌کنیم یک چشمه از هوشمندی مهندسان دستمان می‌آید. هدف از ساخت پل طبیعت کیانپارس افزایش نشاط و گسترش فرهنگ پیاده‌روی بین مردم بود تا آنها که برای پیاده‌روی از روی این پل عبور می‌کنند بتوانند از منظره بی‌نظیر و دوست‌داشتنی رودخانه کارون هم لذت ببرند.

پل طبیعت کیانپارس

علاوه بر صندلی‌های روی پل که برای نشستن و لذت بردن از منظره زیبای کارون عالی به نظر می‌رسند می‌توانید در نزدیکی پل از فضاهای سبز موجود، فوتبال بازی کردن، ماهیگیری، بدمینتون، دوچرخه سواری و … لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی ایذه ؛ سرزمینی که تاریخ و طبیعت را به هم پیوند زده

آدرس: اهواز – بلوار ساحلی – پارک لاله


بازار عبدالحمید اهواز ؛ یک قرن قدمت و سابقه

نه‌فقط خوزستان و اهواز بلکه در اکثر شهرهای باسابقه کشور بازارهای سنتی و کهنی را می‌بینیم که سالیان سال پابرجا هستند و محل خریدوفروش انواع اجناس موردنیاز مردم هستند. بازار عبدالحمید اهواز یکی  از جاهای دیدنی اهواز و قدیمی‌ترین بازار این شهر است که در دوره قاجار به قلب تپنده اهواز تبدیل شده بود و اکنون بیش از صدسال قدمت دارد. این بازار پاتوق پولدارهای اهواز برای خریدهای ریز و درشت بود و خانه دادرس که از خانه‌های قدیمی شهر مربوط به دوره قاجار است در این بازار قرار دارد.

بازار عبدالحمید اهواز

این روزها باوجود اینکه بازار عبدالحمید رونق گذشته را ندارد اما هنوز هم می‌شود رنگ و بوی تاریخ، فرهنگ و سنت‌های اهوازی‌ها را در گوشه‌و‌کنار آن دید. پوشاک مختلف خصوصا لباس عربی و طلا و زیورآلات از مهم‌ترین اجناسی هستند که در این بازار می‌توانید بخرید. علاوه بر این دست‌فروش‌ها از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را در این بازار عرضه می‌کنند.

آدرس: اهواز – خیابان نظامی یا نظری پور – بین خیابان نادری و امام خمینی


خیابان لشکر آباد اهواز ؛ جایی برای شکم‌گردی

خوردن بخش جدانشدنی از زندگی خیلی از انسان‌ها است؛ حتی در سفر. این قضیه تا جایی پیش رفته که این روزها در سراسر دنیا گردشگری غذایی به یک موضوع جذاب و یک بازار بسیار پرطرفدار تبدیل شده است. یکی از جاهای دیدنی اهواز که بدون دیدن آن سفرتان به اهواز هیچ توفیقی ندارد خیابان لشکر آباد و بازار فلافل معروف این خیابان است. لشکر آباد درواقع یکی از محلات قدیمی شهر اهواز است که اکثر ساکنین آن عرب هستند.

خیابان لشکر آباد اهواز

خواستگاه فلافل کشورهای عربی هستند و جنوبی‌ها می‌گویند فلافلی که در ایران رواج پیدا کرده همان فلافل سبک لبنانی است که ابتدا به خوزستان و بعد از آن به شهرهای دیگر ایران وارد شده است. باورکردنی نیست اما خیابان لشکر آباد اهواز آن‌قدر معروف است که مردم ایران و حتی توریست‌ها از نقاط مختلف دنیا با هر زحمتی که شده به اهواز و این خیابان می‌آیند تا مزه فلافل داغ و تند اهوازی را همراه با ترشی‌های خوشمزه امتحان کنند.

دو طرف خیابان انوشه معروف به لشکر آباد پر از فلافل‌فروشی‌های معروف و درجه‌یک است که بوی فلافل، سمبوسه، کپه و سایر غذاهای آن‌ها از همان ابتدای ورود به خیابان شم ارا حیرت‌زده می‌کند. نکته جالب درباره فلافل‌فروشی‌های لشکر آباد اهواز سلف‌سرویس بودن همه آن‌ها است؛ پس شما می‌توانید هرچقدر که دلتان می‌خواهد در ساندویچتان فلافل و ترشی‌های خوشمزه بریزید و نوش جان کنید. برخورد فوق‌العاده محترمانه فروشندگان این خیابان هم در نوع خودش بسیار جالب است.

آدرس: اهواز – خیابان انوشه – روبه روی دانشگاه شهید چمران


موزه هنرهای معاصر اهواز ؛ متفاوت و جذاب

گشت‌وگذار در موزه‌های هر شهر می‌تواند یکی از لذت‌بخش‌ترین کارها در سفر باشد. همه ما فکر می‌کنیم موزه محل نمایش چیزهای قدیمی است؛ اما موزه هنرهای معاصر اهواز دقیقا عکس این تفکر را به ما ثابت می‌کند. موزه هنرهای معاصر اهواز با زیربنای 5 هزار متر مربع شامل دو طبقه و پنج گالری در سال 1388 افتتاح شد تا بتواند با هدف ترویج روحیه صلح‌دوستی، آثار تجسمی هنرمندان را برای مردم به نمایش بگذارد.

موزه هنرهای معاصر اهواز

این موزه بزرگ و دیدنی ظرفیت نمایش 250 تا 300 اثر تجسمی هنری را دارد؛ اما در حال حاضر حدود 70 اثر در آن به نمایش گذاشته شده است که بخش زیادی از آن‌ها متعلق به هنرمندان خوزستانی و بخش دیگر متعلق به هنرمندان شهرهای دیگر است.

در موزه یک رستوران بین‌المللی دایر است که می‌توانید با خیال راحت بعد از گشت‌وگذار در گالری‌های مختلف در آنجا از خودتان پذیرایی کنید.

آدرس: اهواز – جاده ساحلی – حدفاصل بین پل چهارم و پنجم

تلفن: 06132233232

ساعت بازدید: 9 صبح تا 8 شب


دانشکده ادبیات اهواز ؛ سه گوش معروف اهواز

اهواز ساختمان‌های قدیمی زیادی دارد که بعضی از آنها یادگارهای دوره معاصر هستند و اکثر آن‌ها جزو معروف‌ترین جاهای دیدنی اهواز هستند. شنیدن اسم دانشکده ادبیات اهواز معروف به دانشگاه سه‌گوش خاطرات قدیم خیلی از اهوازی‌ها را زنده می‌کند.

دانشکده ادبیات اهواز

دانشکده ادبیات اهواز هنوز هم پابرجاست و در حال حاضر عملیات مرمت و بازسازی آن در حال انجام است. شنیدن فراز‌و‌نشیب‌هایی که برای این بنا اتفاق افتاده واقعا جالب است. ساختمان معروف سه‌گوش شهر اهواز در سال 1308 به‌عنوان ساختمان مرکزی بانک ملی اهواز افتتاح شد و سه سال بعد به‌عنوان مقر استانداری مورداستفاده قرار گرفت. سال 1321 بعد از اشغال جنوب ایران در بحبوحه جنگ جهانی دوم، متفقین ساختمان سه‌گوش را به مقر فرماندهی تبدیل کردند.

این داستان همین‌طور ادامه پیدا کرد تا اینکه درنهایت ساختمان سه‌گوش جنجالی به دانشکده ادبیات اهواز تبدیل شد.

آدرس: اهواز – خیابان موسی صدر – فلکه سه‌گوش


خیابان نادری و بازار سرپوشیده امام خمینی اهواز ؛ لذت گردش و خرید

یکی دیگر از خیابان‌های معروف و قدیمی اهواز که این روزها جای سوزن انداختن در آن نیست خیابان نادری است. دو طرف این خیابان که از شلوغ‌ترین جاهای دیدنی اهواز است با مغازه‌ها و فروشگاه‌های مختلف محاصره شده و سرتاسر پیاده‌رو پر از دست‌فروش‌هایی است که هرکدام چیزهای مختلفی برای فروش دارند.

بازار سرپوشیده امام خمینی اهواز

کمی آن‌طرف تر از خیابان نادری بازار سرپوشیده امام خمینی یا همان بازار شاه قدیم قرار دارد که یکی از مراکز خرید مهم اهواز به‌حساب می‌آید. هرچند تا به امروز حدود 80 سال از عمر این بازار گذشته؛ اما معماری زیبا و تنوع کالاها اینجا را هنوز هم در جمع محبوب‌ترین جاهای دیدنی اهواز قرار می‌دهد.

بازار از دو طبقه و 250 غرفه تشکیل شده که مغازه‌های طبقه اول مربوط به فروش کالا و مغازه‌های طبقه دوم بیشتر واحدهای بازرگانی و عمده‌فروشی هستند. در بازار امام علاوه بر پوشاک، لوازم‌خانگی، محصولات آرایشی بهداشتی، عینک و ساعت می‌توانید سراغ انواع سوغاتی‌های اهواز مثل ادویه‌های خوش عطروطعم و شیرینی‌های محلی خوشمزه را بگیرید.

آدرس: اهواز – خیابان امام شرقی


حرم علی ابن مهزیار

گردشگری مذهبی یکی دیگر از انواع گردشگری محسوب می‌شود که طرفداران خاص خودش را دارد. در شهر اهواز مرقد علی ابن مهزیار اهوازی از یاران امام رضا خودنمایی می‌کند. مرقد این دانشمند، فقیه و یار باوفای امام رضا در بافت قدیم شهر اهواز قرار گرفته و گنبد سبز درخشان آن خصوصا در شب از دور مشخص است. 

حرم علی ابن مهزیار

بر اساس روایات موجود علی ابن مهزیار در زمان امام حسن عسکری درگذشت. زمانی که مامون خلیفه عباسی از امام رضا خواست تا به‌عنوان ولیعهد او عازم خراسان بشود این حضرت در طول سفر چند روز در اهواز توقف داشت. بعدها در محل اقامت امام رضا مسجدی به نام مسجد الرضا ساخته شد و علی ابن مهزیار که وصیت کرده بود در این مسجد به خاک سپرده شود بعد از فوت در همین مسجد آرام گرفت.

بیشتر بخوانید: ده اتاق فرار برتر ایران برای ماجراجوها و کارآگاه‌های ایرانی

آدرس: اهواز – خیابان نهج‌البلاغه


کیانپارس ؛ پاتوق مراکز خرید معروف

کیانپارس از محله‌های اعیان‌نشین شهر اهواز است که از سمت شمال با محله سید خلف، از غرب با محله کیان‌آباد، از شرق با رودخانه کارون و از جنوب با محله امانیه در ارتباط است. اگر سرراست‌تر بخواهیم بگوییم، حدفاصل بین پل سیاه تا پل سوم در غرب رودخانه کارون به محله کیانپارس معروف است.

محله کیانپارس اهواز

زمانی که این محله در دهه 1350 شکل گرفت تا جایی که چشم کار می‌کرد شاهد ویلاهایی با متراژهای بالا بودیم و کوچه‌پس‌کوچه‌های آن بسیار سرسبز و پر از انواع درختان بودند؛ اما در سال‌های اخیر با آپارتمان‌سازی‌های گسترده و انبوه مراکز خرید و مغازه‌ها دیگر خبری از حس‌و‌حال گذشته نیست.

کیانپارس گران‌قیمت‌ترین محله اهواز است و وجود مجتمع‌های تجاری و مراکز خریدی مثل بازار مرکزی کیانپارس، سیتی سنتر خلیج‌فارس، مرکز خرید برج کیانپارس، پاساژ آسمانه و مجتمع تجاری اداری تشریفات از مهم‌ترین خصوصیات این محله است. اگر دنبال خرید اجناس درجه‌یک هستید و قیمت‌ها برایتان چندان اهمیتی ندارند حتما به کیانپارس سر بزنید.

آدرس: اهواز – غرب رودخانه کارون – بین پل سیاه و پل سوم


این بود لیست پینورست از جاهای دیدنی اهواز که حتما باید ببینید؟ شما تا به‌حال به اهواز سفر کرده‌اید؟ کدام یک از این دیدنی‌هایی که در این لیست نام بردیم را از نزدیک دیدید؟ حتما نظر و تجربه سفرتان را برای ما بنویسید.

اگر اهل سفر باشید باید خوب بدانید که پیدا کردن محل اقامت مناسب در سفر کمی سخت است. شما می‌توانید با اجاره اقامتگاه در پینورست خیال خودتان را از این بابت راحت کنید. امکان اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره ویلا جادار در پینورست ممکن است.

محمدرضا قاسم شیرازی

دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی