روستای آهار ؛ اینجا پنجاه قله بالای ۳۰۰۰ متر دارد!

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
روستای آهار ؛ اینجا پنجاه قله بالای ۳۰۰۰ متر دارد!

جواب این که آخر هفته کجا برویم برای بیشتر تهرانی‌ها جوابش خیلی ساده «شمال» است. غافل از این که در همین اطراف تهران هم جاهای بکر و خوش‌آب‌وهوایی وجود دارد که دست کمی از مازندران و گیلان ندارند. روستای آهار یکی از این جاهای بکر و دیدنی است.

در این نوشته می‌خوانید که چرا این آخر هفته فکر بدی نیست که به جای رفتن به سمت شمال، به سمت شرق و فشم و لواسان سفر کنید.


روستای آهار کجاست؟

فشم یکی از شهرستان‌های شمیرانات است. شمیرانات از شهر لواسان، فشم، میگون و تجریش تشکیل شده است. اینجا منطقه‌ای ییلاقی در کنار کوه‌پایه‌های البرز است و به خاطر ارتفاع بالایش و قرار گرفتن در مسیر رودخانه‌هایی که از سمت البرز می‌آیند هوای بی‌نظیری دارد.

آهار

بعضی از روستاهای دیدنی مثل آهار، شکرآب، میگون، لالان و ایگل در منطقه فشم قرار دارند. اما آهار از بین این ییلاق‌های زیبا یکی از بکرترین‌ها و زیباترین‌هاست. به خصوص وقتی فصل پاییز از راه می‌رسد.

روی نقشه ببینید!

برای رسیدن به این روستا اگر از سمت تهران راهی می‌شوید کافی است از اتوبان بابایی به سمت جاده لواسان بروید. مسیر خودتان را ادامه دهید تا به اوشان برسید. اگر همین مسیر را ادامه بدهید در نهایت به آهار می‌رسید.


چرا روستای آهار اینقدر پرطرفدار است؟

شکرآب

روستای آهار در منطقه رودبار قصران نزدیک به شمیرانات است و عنوان بزرگ‌ترین روستای منطقه را نسیب خودش کرده است. طبیعت اینجا عالی است و هوایش واقعاً پاکیزه است. درخت‌های زیادی دارد و این یعنی هرجا باشید سایه فراهم است.

یکی از مهم‌ترین دلایل سرسبزی و زیبایی روستای آهار وجود رودخانه‌هایی است که اطراف این روستا قرار دارد؛ معروف‌ترین رودخانه نزدیک به این روستا شکرآب است.

بیشتر بخوانید: آبشارهای بکر ایران – ۱۰ آبشار برای عاشقان آب و طبیعت

رودخانه شکرآب یک رودخانه‌ی طولانی و پر پیچ‌وخم ۱۵ کیلومتری است که با گذر کردن از دره‌ها و کوه‌ها تمام گیاهان و درختان این روستا را سیراب می‌کند و از آن ده‌ها جوی و جویبار جدا می‌شوند.

رودخانه‌ایی دیگر به نام پیش کنک هم در نزدیکی روستای آهار قرار دارد و از ارتفاعات گاجره و سی پال به سمت روستا می‌آید. رودخانه شکرآب و پیش کنک در روستای آهار به یکدیگر می‌پیوندند و وارد رودخانه جاجرود می‌شوند.

این یعنی تقریباً هرجایی از این روستا که باشید صدای گذر آب را خواهید شنید. اگر به آرامش فکری نیاز دارید یا قصد پیک‌نیک دارید چه جایی بهتر از این؟


جاذبه های روستای آهار

تمیزی هوا و خنک بودنش و سرسبزی همگی دلایل خوبی برای سفر به آهار هستند ولی قضیه به همین سادگی نیست. اینجا جاذبه‌های تاریخی و طبیعی جالبی دارد. از آتشکده‌ای باستانی متعلق به دوره‌ی ساسانی گرفته تا امام‌زاده‌هایی که در مسیر رود شکرآب قرار دارند. اینجا به خاطر مسیرهای پیاده‌روی‌اش مشهور است. پس عصای پیاده‌روی و کفش مناسبتان را بردارید و با ما همراه شوید.

شکرآب

ایستگاه‌های ییلاقی آهار و روستای شکرآب

اگر اهل پیاده‌روی هستید، حتما به این ایستگاه سربزنید. فاصله پیاده‌روی روستای آهار به شکراب ۲ ساعت است؛ از این مسیر که بگذرید باغ‌های گیلاس و آلبالوی روستای شکراب و رودخانه‌ی شکراب را می‌بینید. قول می‌دهیم عبور از کنار کوه‌های مرتفع، درختان زیبا، آب و هوای خوب و محل‌های جذاب و دیدنی دل کندن از این روستا و بازگشت را برایتان سخت کند.

امامزاده طاهر و زاهد

در میان باغ‌های روستای شکرآب مقبره بزرگانی با نام‌های طاهر و زاهد را می‌بینید. قدمت این بناها به زمان قاجاریه باز می‌گردد. اینجا محل استراحت و امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، مغازه‌های روستایی برای خرید خوراکی دارد. برای همین خیلی از کوهنوردان و گردشگران سر راهشان حتماً اینجا هم می‌آیند. هم فال است و هم تماشا.

مسیر امامزاده طاهر و زاهد در روستای شکرآب

اگر قصد بازدید از امامزاده‌ها را دارید؛ زمان ورود به روستای شکراب، مسیر رودخانه را دنبال کنید و تا جایی بروید که رودخانه از راه اصلی فاصله بگیرد. در صورتی که مسیر خود را ادامه دهید باغ‌های گیلاس و یک آبشار کوچک را مشاهده می‌کنید. همچنان این مسیر را ادامه دهید؛ کمی بعدتر گنبدهای امام زاده‌ها را می‌بینید.

بیشتر بخوانید: امامزاده داوود تهران ؛ دره خوش آب و هوا در نزدیکی تهران

آبشار شکراب

آبشار شکرآب

یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های روستای شکرآب، آبشار شکرآب است. آبشار شکراب حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد و در ۲ کیلومتری روستای آهار قرار گرفته است.

اگر از مسیری که برای دیدن امامزاده‌ها گفتیم بروید در ادامه به یک ۲ راهی می‌رسید. مسیرهای این دو راهی به دو محل دیدنی دیگر وارد می‌شود، یکی از این محل‌ها قله توچال و دیگری آبشار است. اگر می‌خواهید به سمت آبشار بروید مسیر سمت راست را انتخاب کنید و پس از ۱۰ دقیقه پیاده‌روی یک آبشار زیبا واقع در دره ایی سرسبز را مشاهده می‌کنید. 

روستای ده تنگه

روستای ده تنگه یک منطقه تقریباً خالی از سکنه است با طبیعت فوق العاده. اهالی این روستا به صورت فصلی برای کشاورزی از زمین‌های این روستا استفاده می‌کنند. اینجا باغ‌های زیبایی دارد و جمعیت کمی دارد و فضای خوبی برای خلوت کردن و استراحت کردن است.

اگر دوست دارید سری به این روستا بزنید باید یک مسیر که کمی شیب‌دار است را بپیماید. این شیب ملایم است و به راحتی می‌توان از آن عبور کرد و به روستا رسید.

آتشگاه قصران

یکی از بناهای قدیمی و به جا مانده از دوران پیش از اسلام آتشگاه قصران است. این آتشگاه در منطقه رودبار قصران قرار دارد و درگذشته محلی برای انجام آیین دینی و زرتشی بوده است. اگر به پای صحبت قدیمی‌های این روستا بنشینید یک افسانه درباره این بنا برای شما تعریف می‌کنند.

افسانه این است که در زمان‌های بسیار دور دختر و پسر جوانی که عاشق و دلبسته یکدیگر بودند با هم سر به کوه گذاشتند و با شیر، آهو، خاک و سنگ این بنا را ساختند و بعده‌ها هم همانجا مرده‌اند و دفن شده‌اند.

اگر دوست دارید این آتشکده‌ی افسانه‌ای را ببینید می‌توانید از شمال روستای آهار به سمت آتشگاه به مدت ۱ ساعت پیاده روی کنید.

آهار

فواید روستای آهار!

بله، درست خواندید! فواید روستای آهار! در فصل تابستان و بهار در روستای آهار درختان بسیار سرسبز و شکوفا می‌شوند، همچنین گیاهان زیادی در این روستا رشد می‌کند که بسیاری از آنها خواص دارویی دارند. این موضوع باعث شده است که این روستا برای افرادی که تمایل به تهیه مواد ارگانیک دارند  یک مقصد مناسب باشد.


کوهنوردی در آهار

آهار یک روستای کوهستانی است و بیش از نودوپنج درصد جغرافیای آن از رشته‌ کوه‌ها تشکیل شده است. در روستای آهار بیش از ۵۰ قله با ارتفاع ۳۰۰۰ متر یا بیشتر وجود دارد؛ مهم‌ترین این قله‌ها عبارتند از:

قله قلعه دختر و قصر دخترک

در صورتی که به کوهنوردی و پیاده‌روی‌های طولانی علاقه دارید می‌توانید با پای پیاده از سمت روستای اهار به سمت قله قلعه دختر و قصر دخترک بروید و بعد از گذشت ۵ ساعت به مقصد برسید. قصر دختر یک بنای قدیمی به جا مانده از دوران ساسانیان است؛ این بنا زمانی به عنوان آتشکده استفاده می‌شده اما متاسفانه امروزه چند دیوار بیشتر از این بنای تاریخی نمانده است.

قله توچال

قله توچال با ارتفاع ۳۹۶۲ از بلندترین‌های منطقه آهار است. مسیرهای زیادی برای صعود به این قله وجود دارد یکی از این مسیرها روستای آهار است.

بیشتر بخوانید: درکه تهران؛ مسیر دیدنی دره‌ی کوچک تا قله‌ی توچال

قله سی چال

قله سی چال با ارتفاع ۳۷۳۰ در شمال تهران قرار دارد که در روستای آهار آن را به نام کوه گاجره می‌شناسند. این قله در گذشته نقش مهمی در اقتصاد روستا داشته است. 

قله بارویک

قله بارویک با ارتفاع ۲۹۳۰ هم یکی از قله‌های معروف روستای آهار است. بعضی از اوقات در زمستان بهمن‌های سنگینی از این کوه سرازیر می‌شود و همین موضوع باعث شده افسانه‌ایی در مورد آن شکل بگیرد.

این افسانه که مردم محلی برای مسافرهایی که پای حرفشان بنشینند تکرار می‌کنند از این قرار است که: زمان‌های قدیم به اندازه‌ایی بهمن شدید بوده که یک بار یک بهمن شدید گهواره‌ی بچه‌ای را از پشت این کوه به پشت کوه بعدی می‌برد.

قله سرتخت یا سرچشمه

این منطقه محلی محبوب برای گوسفندداران است. یک چشمه زیبا و پر آب نزدیک به این کوه وجود دارد که اخیرا آب آن به وسیله لوله‌کشی و حوض‌های سیمانی برای آبخوری گوسفندان استفاده می‌شود.

قله قزقونچال

قله قرقونچال با ارتفاع ۳۷۸۰ یکی از کوه‌های محبوب کوهنوردهای ایرانی است.


بهترین زمان بازدید از آهار

اهل عکاسی هستید؟ به تنفس در طبیعت و پیاده‌روی علاقه دارید؟ دوست دارید همینطور که راه می‌روید مناظر اطراف شگفت‌زده‌تان کند؟ پس فصل پاییز به این منطقه بروید. در پاییز شکل روستا به طور کامل عوض می‌شود و به یک تابلو نقاشی بدل می‌شود. هم عکاسی کنید و هم قدم بزنید و از دیدن تغییر طبیعت لذت ببرید.

پاییز

برای استراحت و خلاصی از گرمای هوا و نفس کشیدن دارید به آهار می‌روید؟ حتماً تابستان این کار را بکنید. تابستان اینجا به خاطر جوی‌ها و رودهای زیادی که از روستا می‌گذرد لذت‌بخش است. کمی غذا همراه داشته باشید و یک زیرانداز. کنار آب بنشینید و از صدای پرنده‌ها و حشرات و شرشر آب لذت ببرید.

یادتان باشد برای رزرو آنلاین اقامتگاه همیشه می‌توانید از پینورست هم دیدن کنید. به خصوص اگر به فکر سفری کوتاه در ییلاق‌های زیبای اطراف شهر تهران هستید.


نکات مهم زمان سفر به روستای آهار

حتما زمان سفر یک کیسه زباله به همراه خود داشته باشید و از ریختن زباله در محیط خودداری کنید. اینجا طبیعتی زیبا و بکر دارد و برای حفظش باید بکوشیم.

لوازم ضروری مانند آب آشامیدنی، کفش مناسب پیاده روی، کوله پشتی، پتو، وعده‌های غذایی، لباس گرم، و سایر لوازمی که فکر می‌کنید ضروری هستند را به همراه خود داشته باشید. به خصوص در پاییز اینجا سرد است.

روستاهای دیگر اطراف تهران

  1. روستای افجه یک روستای دیدنی در ۳۰ کیلومتری تهران و در رشته کوه‌های البرز است. این روستا آب و هوای خوب، مناظر سر سبز و باغ‌های آلبالو، گیلاس، گردو، سیب زیادی دارد.
  2. روستای چناقچی علیا در ۴۵ کیلومتری شمال غربی ساوه قرار دارد. ساکنین این روستا از محل‌های متفاوت و با مذاهب متفاوتی هستند؛ به همین دلیل این روستا را با نام ایران کوچک نیز می‌شناسند.
  3. روستای ارنگه در ۱۸ کیلومتری کرج از زیباترین مقاصد برای تفریح و گردشگران است. در این روستا به کمک کانال‌های ساخته شده در مسیر رودخانه محلی زیبا و مناسب برای شنا ایجاد شده است.
  4. روستای برغان در ۵۰ کیلومتری تهران قرار دارد. رودخانه‌های پرآب، درخت های چنار و طبیعت بی نظیر این روستا آن را محلی مناسب برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است.
  5. روستای کردان یک روستای تلفیق شده با معماری مدرن است. کردان در ۲۲ کیلومتری تهران قرار دارد و از آب و هوای بسیار مناسبی برخوردار است. 

راستی تا به حال به اجاره اقامتگاه روستایی برای تعطیلات فکر کرده‌اید؟ ماندن در یک خانه روستایی و زندگی کنار مردم با صفا و صمیمیت روستایی یکی از آن تجربه‌های لذت‌بخشی است که با پیدا کردن سایت اجاره اقامتگاه مطمئن مثل پینورست می‌تواند آسان شود.

خوبی پینورست این است که اقامتگاه‌ها را برای شما گلچین می‌کند. اینطوری شما باید فقط بین بهترین‌ها انتخاب کنید. به خصوص از بین خانه‌های روستایی که تمیز بودن و سالم بودن اقامتگاه بسیار اهمیت دارد.


تا به حال به روستاهای اطراف تهران سفر کرده‌اید؟ شده که دلتان بخواهد یکی دو شب را در همان روستا بمانید و صبح‌ها صبحانه و نان محلی بخورید و غروب‌ها کنار آتش چای ذغالی بار بگذارید؟ شاید هم برای کوهنوردی و عکاسی به ییلاق‌های زیبای اطراف تهران سفر کرده‌اید. روستای آهار را هم دیده‌اید؟

اگر جوابتان مثبت است حتما تجربه خودتان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. اگر هم با خواندن این مطلب مشتاق شدید به آهار سفر کنید، حتما بعد از دیدن این روستای زیبا برای ما تجربه سفرتان را در بخش نظرات بنویسید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی