اگر از شلوغیهای شهر خسته شدهاید، سفر به روستایی به دور از تنش را برای خود نسخه بپیچید. مقصد ما روستایی با دیوارهای گلی و مردمان صاف و یکرنگ است. با پینورست همراه شوید تا به روستای ابیانه سفری رویایی داشته باشیم، عکس هایش را ببینیم و درباره ماجرای خواننده زن ابیانه صحبت کنیم.
برای سفر به ابیانه در استان اصفهان بهترین پیشنهاد ما استفاده از ماشین شخصی است. در این صورت میتوانید جاده کاشان-نطنز را مسیر سفر خود قرار دهید.
با رسیدن به شهر کاشان باید از برخی روستاها مانند هنجان تا برزه عبور کنید. در نهایت به روستای تاریخی ابیانه در کاشان میرسید.
همچنین می توانید توسط دفاتر مسافرتی در تور ابیانه ثبت نام کنید و لذت سفر خود را با دیگران شریک شوید.
فاصله تهران تا ابیانه 320 کیلومتر است. حدودا 3 ساعت و نیم در راه هستید تا به روستا برسید.
اردیبهشت ماه امسال بود که دست به دست شدن یک ویدیو در شبکههای اجتماعی حسابی خبرساز شد. یک بانو برای گردشگرهای خارجی خوانندگی کرد و مقامات به این کار اعتراض کردند.
در این رابطه خیلی اقدامات انجام شد، اما به هر حال ماجرا به پایان رسید. حضور یک خواننده در روستا، ابیانه را حسابی سر زبانها انداخت.
روستای تاریخی ابیانه با بناهایی قدیمی در شمال غربی نطنز در استان اصفهان واقع شده است. قرارگیری این روستا در دامنه کوه کرکس و دوری از شهر، باعث حفظ آداب و رسوم روستاییان شده است.
به روستای ابیانه که میرسید، اولین زیبایی که چشم را به خود خیره میکند خانههای قرمز رنگ آن است. خانههایی که پنجرههای چوبی آن، نور را به ساکنینش هدیه میدهد.
قدم زدن زنان با دامنهای چیندار و روسریهای گل گلی شما را غرق در احساسات خواهد کرد. پیرمردانی را میبینید که با شلوارهای گشاد، گیوه و کلاه نمدی قدم بر زمین میگذارند.
در کوچههای ابیانه که راه میروید مردمان محلی را مشغول فروش سوغات روستا میبینید. سوغاتیهایی که لواشک، زیورآلات دستساز و لباسهای محلی در آنها جایگاه ویژهای دارد. همچنین میتوانید محصول باغات این روستا مانند سیب، آلو و گردو را بخرید.
علاوه بر خانههای خشتی قرمزرنگ، در ابیانه جاهای دیدنی دیگری هم پیدا میشود.
آب انبار ناره: آب انبار در زمان صفویها ساخته شده و میگویند یک زن این کار را انجام داده است. چند پله اول آب انبار هست که مردم از آنها پایین میرفتند و آب میآوردند.
چون حالا از آب لولهکشی استفاده میشود، دیگر آب انبارهای ابیانه کاربردی ندارند.
به زبان محلی به این آب انبار (اٌنبار ناره) میگویند. آب انبارها مخازن زیرزمینی هستند که برای ذخیره آب آشامیدنی مردم ساخته می شدند.
خانقاه دراویش: در گذشته دو خانقاه در ابیانه وجود داشته که یکی از آنها برای درویشها ساخته شده بود. این بنا در دوره صفویها ساخته شده و هنوز هم دیدنش خالی از لطف نیست.
در سفر به این جور روستاها شاید دلتان بخواهد با سبک زندگی مردم محلی هم بیشتر آشنا شوید یا حداقل در زمان اقامتتان در آن شهر یا روستا در خانههایی مثل خانههای خودشان بمانید و چندروزی شبیه آنها زندگی کنید. برای این کار یک گزینه جذاب به نام رزرو بوم گردی وجود دارد که خیلیها طرفدارش هستند. برای رزرو اینجور اقامتگاهها هم میتوانید از سایت پینورست استفاده کنید و لذت سفر را دوچندان کنید.
در روستای ابیانه مساجدی با معماری سنتی وجود دارد. از جمله آنها میتوان به مساجد پرزله، حاجتگاه و مسجد میانده یا جامع، متعلق به دوره سلجوقیان اشاره کرد.
مسجد پرزله: قدیمیترین در نصب شده در روستا را میتوان در مسجد پرزله دید. اینجا را نمیشود راحت پیدا کرد و باید آدرسش را از محلیها بپرسید.
اینجا بیشتر از 500 سال قدمت دارد و از بهترین جاهای دیدنی ابیانه به شمار میآید. مسجد پرزله دو طبقه است و روبهرویش درختی تنومند و چندصد ساله دیده میشود.
مسجد جامع ابیانه: قدیمیترین مسجد روستا با سقفی کوتاه است. نقوشی زیبا روی محراب چوبی آن نگاه هر بینندهای را میرباید. اهالی روستا به اینجا «مازگه جامع» هم میگویند.
مسجد جامع ابیانه در دوره سلچوقیها ساخته شده. اولین بخش مسجد، شبستان تابستانی است. واردش که میشوید، در انتها یک در کوچک را میبینید که به شبستان زمستانه راه دارد.
اینجا قبلا محل عبادت زرتشتیها بوده. در سالهای دور، همه روستاییها زرتشتی بودند و در طلوع آفتاب، برای عبادت به این مکان میآمدند.
قدیمیترین بنای تاریخی در روستای ابیانه نطنز که مربوط به دوره هخامنشی است. از پایه تا سقف این بنا با سنگ و گچ ساخته شده است. برخی از مردم آن را آتشکدهای برای عبادت پیشینیان میدانند.
اینجا احتمالا محلی بوده برای عبادت زرتشتیها. آتشکده هارپاک سه طبقه دارد و از هر طرف میشود ساختمان آن را دید.
بیشتر بخوانید: نیاسر – یک راهنمای مختصر برای خوش آبوهواترین ناحیهی کاشان
دو زیارتگاه با نام شاهزاده عیسی و یحیی و امامزاده هینزا از نسب فرزندان امام جعفر در ابیانه قرار دارد. این زیارتگاهها با فضای آرامبخش خود ساعاتی را برای خلوت اهالی و بازدیدکنندگان از روستای ابیانه فراهم آورده است.
امامزاده عیسی و یحیی: اینجا یک معماری خاص دارد و صحن و گنبد و حرمش چهارضلعی است. ساختمان امامزاده را در زمان صفویها ساختهاند. واردش که میشوید، یک حوض زیبا میبینید که ترکیبش با کاشیهای فیروزهای رنگ، فضای زیبایی به وجود آورده است.
معبد هینزا: برای دیدن اینجا باید کمی از روستای ابیانه فاصله بگیرید. معبد هینزا در جنوبی شرقی روستا است و در درهای به اسم هینزا قرار گرفته.
این معبد محل دفن بی بی زبیده خاتون هم هست. اینجا یک قنات هم دارد. در فصل بهار، معبد هینزا و اطرافش خیلی زیبا و دیدنی میشود.
قلعههای ابیانه
سه قلعه دفاعی با نامهای تخت ماهان، پاله و هرده در بخشهای مختلفی از نقاط مرتفع ابیانه پابرجا هستند.
قلعه هرده: به نظر میرسد اینجا اولین قلعهای است که در روستای ابیانه ساختهاند. دیوارهای قلعه هرده 4 تا 5 متر ارتفاع دارند و ضخامتشان در بعضی جاها به یک متر هم میرسد. دیوارهای قلعه را با سنگ و گل خاک رس ساختهاند.
بیشتر بخوانید: باغ فین کاشان ، شاهد داستان های شیرین و تلخ روزگار
اینجا یک موزه تازه تاسیس یعنی از سال ۱۳۸۴ دارد. در این موزه اشیا مورد استفاده مردم ابیانه مثل ابزار کشاورزی، لباسهای محلی و.. نگهداری میشود و به گونهای با رفتن به این موزه در زمانهای مختلف ایم روستا سفر کردهاید.
ابیانه در هر فصلی از سال جذابیتهای خود را دارد. در بهار به خصوص در فروردین ماه این روستا میزبان تعداد زیادی گردشگر است. با آغاز فصل گلابگیری نیز هیاهوی زیادی در روستای ابیانه برپا میشود. روستای ابیانه در پاییز را نیز نباید فراموش کرد . درختان رنگارنگ در کنار بافت روستایی، تصویری زیبا را به نمایش میگذارد.
شما هم به ابیانه سفر کردهاید؟ تجربه سفرتان به ابیانه خوب بوده یا بد؟ چه جاهای دیدنی دیگری دارد که ما نگفتهایم؟ امکانات این روستا در چه حد است؟ تجربه خود را برای ما در قسمت نظرات بنویسید.