جنگل ابر شاهرود از زیباترین جاهای ایران به شمار میآید. اینجا دریایی از ابر را میبینید که کل جنگل را میپوشاند. خیلیها درباره بهترین زمان سفر و فاصله جنگل ابر تا تهران و این جور چیزها سوال میپرسند. در این مقاله جواب پرسشهایتان را پیدا میکنید و عکس جنگل ابر را میبینید.
برای دیدن جنگل ابر باید به سمت شاهرود حرکت کنید. بعد از رسیدن به شاهرود، وارد جاده شاهرود آزادشهر شوید و مسیرتان را ادامه بدهید.
به چهارطاق که رسیدید، دور برگردان را دور بزنید و وارد بلوار امام حسین شوید. مستقیم راه را ادامه بدهید تا به میدان امام رضا برسید. سمت چپ بپیچید و وارد جاده قلعه نو به ابر شوید.
بعد از آن به جاده روستای شیرین آباد میرسید. کمی بعد هم جنگل ابر را میبینید.
از جاده اصلی تا جنگل، 25 کیلومتر راه است. 15 کیلومتر آن را باید از مسیر خاکی طی کنید. اگر ماشین شاسیبلند ندارید، بهتر است با تاکسیهای جنگل مسیر را ادامه بدهید.
فاصله تهران تا جنگل ابر: 460 کیلومتر. حدودا 6 ساعت طول میکشد تا به مقصد برسید.
فاصله شاهرود تا جنگل ابر: 56 کیلومتر. میتوانید 1 ساعته خودتان را به جنگل برسانید.
وقتی به جنگل رسیدید، باید 5 هزار تومان به عنوان ورودی پرداخت کنید. البته به ازایش یک کیسه زباله بهتان میدهند. درست مثل ورودی جنگل دالخانی رامسر.
در خیلی روزهای سال اینجا دریایی از ابر را میشود دید. اصلا برای همین اسم جنگل را ابر گذاشتهاند. بعضی ها میپرسند علت شکل گرفتن چنین پدیدهای چیست؟
دشت گرگان و جنگل ابر به ترتیب دو ناحیه کمفشار و پرفشار هستند. برای همین ابرها بین این دو جا حرکت میکنند.
بهتر است کمی درباره منطقه پرفشار و کمفشار حرف بزنیم. اگر فشار هوا در سطح زمین بیشتر از محیط اطرافش باشد، به آن منطقه پرفشار میگویند. برعکس این موضوع هم یک منطقه کمفشار را شکل میدهد.
بیشتر بخوانید: جنگل دالخانی رامسر – از دالان بهشت چیزی شنیدهاید؟
اختلاف فشارها باعث میشود در آن منطقه باد بوزد و ابرها را جابهجا کند. برای همین است که در جنگل دریایی از ابر شکل میگیرد.
راستی حواستان باشد که پدیده دریای ابر را همیشه نمیشود در این جنگل دید.
مسافرهایی که زیاد اینجا رفتهاند و آدم های ساکن منطقه، میگویند به طور متوسط میشود هفتهای سه بار ابرها را در جنگل دید. از ظهر به بعد ابرها میآیند و تا شب در جنگل هستند.
اگر هوا آفتابی باشد، احتمال دیدن ابرها کمتر است. خیلیها اول آب و هوای جنگل ابر را چک میکنند و بعد راه میافتند.
به همین علت پیشنهاد میشود در پاییز یا بهار به خصوص ماه اردیبهشت به جنگل ابر بروید. در این دو فصل هوا ابری و بارانی نیست و همه شگفتیهای جنگل را میبینید. به خصوص این که جنگل ابر در پاییز خیلی دیدنی میشود.
زمستان این منطقه سرد و برفی است. رفتن به جنگل در زمستان سختیهای زیادی دارد. جاده هم برای این کار چندان مناسب نیست. پس دنبال رفتن به جنگل در زمستان نباشید.
بیشتر بخوانید: سوغات سمنان ؛ از پسته و گردو تا لبنیات
اینجا جزء جنگلهای هیرکانی است و دومین جنگل قدیمی در جهان به حساب میآید. جنگل بیشتر از 50 میلیون سال قدمت دارد و در میراث جهانی یونسکو هم ثبت شده است.
البته بعضی از گیاهان این جنگل قدمت کمتری دارند. مثلا گیاه سرخدار که از 4000 سال پیش در جنگل بوده است.
جنگل ابر 13 هزار هکتار وسعت دارد و در آن حدود 100 گونه مختلف گیاهی دیده میشود. از جمله درختهای راش، بلوط، افرا، شیردار، چوبک، آیشن، شبدر و داغدانان.
اینجا درختهای میوه هم زیادند. اگر جنگل را خوب بگردید، آنها را پیدا میکنید. گیاهان دارویی جنگل ابر هم معروف هستند و محلیها از آنها زیاد استفاده میکنند.
این جنگل جزو جنگلهای هیرکانی است و در نتیجه تنوع جانوری زیادی دارد. اینجا انواع و اقسام حیوانات را میشود دید. خرس قهوهای، شغال، گرگ، کبوتر، بلدرچین، عقاب، کرکس و قرقاول، از گونههای جانوری جنگل ابر هستند.
قبل از هر چیزی باید به تماشای ابرها بنشینید. هیچ چیزی اندازه دیدن ابرهایی که در دل درختها آمدهاند، لذتبخش نیست. میتوانید برای خودتان چادر بزنید، چای زغالی درست کنید و یک روز عالی داشته باشید. البته یک سری تجهیزات و امکانات باید همراهتان باشد. مثل پتو و لباس گرم و غذا.
بعد از این که خوب ابرها را تماشا کردید، به دل جنگل بزنید و زیباییهای آن را کشف کنید. در بین درختها، چشمهها و آبشارهای زیادی برای دیدن هست.
بعد از یک ساعت پیادهروی به چشمه مریم میرسید. اینجا یک دریاچه کوچک شکل گرفته و بسیار زیبا است.
در جنگل منطقه قطری را هم حتما از نزدیک ببینید. اینجا یک چشمه زیبا و یک امامزاده قدیمی دارد. امامزاده قطری جای دنجی است و به شما آرامش میدهد. در امامزاده یک حمام قدیمی هم هست که از آثار باستانی منطقه به شمار میآید.
بیشتر بخوانید: پارک جنگلی ناهارخوران ، ساعاتی رویایی میان درختان و چشمه ها
جنگل دو آبشار هم دارد که خیلی معروف هستند. حدود دو ساعت که در جنگل پیادهروی کنید، آبشارهای آلوچال و شرشر را میبینید.
آبشار آلوچال 25 متر طول دارد و از بهترین آبشارهای منطقه به شمار میآید. البته برای دیدن آلوچال باید کمی کوهنوردی و جنگلنوردی کنید. برای همین بهتر است یک راهنما همراهتان باشد.
با رفتن به منطقه چشمه ترشو و جنگل شبدری میتوانید آبشار شرشر را هم ببینید. این آبشار قبل از آلوچال است و در شیبهای کوه ابر قرار دارد.
یکی از بهترین تفریحها در جنگل ابر، دوچرخهسواری است. رکاب زدن بین درختها و تماشای جنگل و دریای ابر واقعا لذت خاصی دارد. فقط باید حواستان را جمع کنید و در دوچرخهسواری دقت داشته باشید. وسایل ایمنی مثل کلاه هم همراهتان باشد.
عکاسی هم از کارهایی است که اصلا نباید فراموش شود. اینجا منظرههایی می بینید که در کمتر جایی میشود مثلشان را پیدا کرد. حتما دوربین عکاسی حرفهای داشته باشید.
اگر میخواهید شب را در جنگل بمانید، بهتر است کنار چشمه ترش کمپ بزنید. اینجا از نظر زمین و موقعیت شرایط بهتری برای چادر زدن دارد.
حتما چیزهای ضروری را قبل از رفتن به جنگل تهیه کنید. مسیریاب و نقشه حتما باید همراهتان باشد.
اینجا موبایل معمولا آنتن ندارد. بهتر است قبل از رفتن به یکی از دوستها و آشناها موقعیتتان را خبر دهید.
اگر تنها هستید و با تور نیامدهاید، بهتر است شب را در خانههای بومگردی و روستاهای اطراف بگذرانید. در روستاها امکانات بیشتر است و دیگر نگران گم شدن در جنگل و اتفاقهای پیشبینینشده نیستید.
روستاییها غذاهای محلی خوشمزهای دارند. از جمله قلیفچال شاهرودی که خیلی لذیذ است. قلیف یک ظرف مسی است و چال هم همان چاله خودمان است.
به اندازه ظرف، زمین را گود میکنند و بعد دیگ را داخل چاله قرار میدهند. برنج و گوشت و روغن را در ظرف میگذارند و رویش را با زغال، کامل میپوشانند. قلیفچال از خوشمزهترین غذاهای ایران است.
اگر هم دوست داشتید در شهرهای اطراف به خصوص شاهرود اقامت کنید میتوانید سری به سایت پینورست بزنید و اقامتگاه بوم گردی اجاره کنید.
در گوشه و کنار جنگل میتوانید به جاهای تاریخی و طبیعی دیگری هم سر بزنید.
قبل از جنگل ابر و در 50 کیلومتری آن، آرامگاه بازید بسطامی را پیدا میکنید. بایزید از معروفترین عارفهای ایران بوده است.
این مجموعه دو مسجد دارد که اولی قدیمیتر و محل اصلی عبادت بایزید بوده است. قدمت مسجد اول به 1300 سال پیش برمیگردد.
گنبد فیروزهای مقبره بایزید هم واقعا زیبا است. از ضلع جنوبی میشود وارد گنبد شد و موزه عرفان شرق را دید.
در آرامگاه میشود صومعه بایزید را هم دید. این صومعه یکی دیگر از مکانهای عبادت بایزید بوده است. معماری صومعه و گچبریهایش واقعا دیدنی هستند.
اینجا 90 کیلومتر از جنگل ابر فاصله دارد. برای دیدن آبشار مجن باید به تنگه داستان بروید. بعد وارد آب میشوید و 20 متر در آب سرد راه میروید تا به آبشار برسید.
آبشار مجن 12 متر ارتفاع دارد و بهترین زمان بازدید از آن بهار و تابستان است. اینجا انواع درختهای میوه مثل زردآلو، گیلاس و آلبالو رشد کردهاند.
بیشتر بخوانید: کاروانسرای قصر بهرام ؛ قصری با سقف ستارههای کویر
در 18 کیلومتری جنگل ابر این مقبره زیبا را پیدا میکنید. اینجا آرامگاه یکی از عارفهای مشهور ایران است.
او از مریدان بازید بسطامی بود و نقش زیادی در حفاظت از فرهنگ ایران داشت. مقبره ابوالحسن خرقانی در یک فضای بزرگ و سرسبز است. اطراف مقبره اتاقهایی هم برای زائران ساختهاند.
سنگ قبر ابوالحسن خرقانی از مرمر است. مقبره سقفی زیبا با کاشیهای آبی و طرحدار دارد. محراب اصلی مقبره در دوره ایلخانی ساخته شده است.
با 7 کیلومتر پیادهروی در جنگل میتوانید به این روستای زیبا برسید. روستای شیرین آباد راه ماشینرو هم دارد، ولی رفتن از دل جنگل گزینه بهتری است. به جاده جنگلی شیرین آباد، جاده شاهی هم میگویند.
خانههای ساده روستاییها و طبیعت زیبای منطقه، هر سال گردشگرهای زیادی را به اینجا میکشاند. اگر پاییز به اینجا بیایید، زیباترین منظرهها و درختهای قرمز و نارنجی را میبینید.
این جنگل شهرت جهانی دارد و به خاطر اقلیم خاص و گیاهان دارویی و قدمت چند میلیون ساله، خیلی معروف شده است.
اگر دنبال یک جای بکر و جدید میگردید و دوست دارید در طبیعت باشید، حتما به جنگل ابر سفر کنید.
لوازم مورد نیاز مثل چادر و پتو و غذا را همراهتان داشته باشید تا در مسافرت مشکلی برایتان پیش نیاید.
پیشنهاد میشود بعد از تمام شدن سفر، حتما از سمت گرگان و توسکستان برگردید. این جاده واقعا رویایی است و پیچهای زیبا و حیرتانگیزی دارد.
سفر به جنگل ابر یکی از بهترین خاطرات شما خواهد شد.
اگر هم قصد پیدا کردن اقامتگاه مناسب در نزدیکی جنگل ابر را دارید حتما به سایت پینورست سری بزنید و از بین اقامتگاههای دستچین شده و درجه یک ما اقامتگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید. اینطوری میتوانید مدت اقامتتان را هم طولانیتر کنید و به دیدنیهای اطراف جنگ ابر مثل آرامگاه بایزید بسطامی و روستای شیرینآباد هم سری بزنید.