راهنمای جامع شهر آبادان ؛ دیار آب و آتش

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
راهنمای جامع شهر آبادان ؛ دیار آب و آتش

آبادان به قلب تپنده نفت ایران و یکی از مراکز مهم در چرخه صنعت کشور معروف است. این شهر آنقدر پر اهمیت است که در طول تاریخ بارها توسط بیگانگان تصرف شده است و آخرین مورد آن به سال ۱۳۵۹ و تهاجم عراق به جنوب ایران بر می‌گردد، اما با افتخار امروز بخشی از خاک ایران است. در سفر به آبادان زیبا با ما همراه باشید تا بیشتر درباره سرزمین آب و آتش اطلاعات بدست بیاورید.


ویژگی های جالب شهر آبادان‌؛‌ شهر اولین‌ها

آبادان تاریخ بسیار درخشانی دارد. در زمان‌های قدیم آبادان بهترین و پیشرفته‌ترین شهر ایران محسوب می‌شد و در بسیاری از زمینه‌ها پرچمدار کشور بود. نخستین خط اتوبوس درون شهری، نخستین تاکسی تلفنی، نخستین پیست ماشین سواری کشور، نخستین پیتزا فروشی، نخستین سینمای رو باز و بسیاری از نخستین‌های دیگر همگی بخشی از تاریخ این شهر زیبا هستند.

آبادان

آبادان به خاطر موقعیت جغرافیایی مناسب، به عنوان بهترین محل برای تاسیس پالایشگاه نفت ایران انتخاب شد و در آن زمان نخستین و یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های نفت جهان در آبادان تاسیس شد.

بعدها نخستین پتروشیمی ایران هم در آبادان تاسیس شد تا آبادان تبدیل به مهم‌ترین شهر نفتی ایران و خاورمیانه شود. اهمیت شهر آبادان تنها به پالایشگاه و صادرات نفت و محصولات پتروشیمی ختم نیست. در آبادان تعداد زیادی کارخانه از جمله کارخانه رنگ سازی، تولید ظروف آلومینیوم و کارخانه‌های بسته بندی وجود دارند و بخشی زیادی از جوانان این شهر مشغول به کار در این صنایع هستند.

هوای شهر آبادان گرم و البته بسیار مرطوب است و گاهی میزان رطوبت هوا به بالای ۹۰ درصد می‌رسد که این موضوع می‌تواند برای مسافرانی که به این شرایط آب و هوایی عادت ندارند ناراحت کننده باشد، اما در زمستان‌ها آبادان بهشت مسافران است.

آبادان از مهم‌ترین شهرهایی بود که در زمان جنگ ایران و عراق مورد تهاجم وحشیانه ارتش عراق قرار گرفت. علاوه بر از بین رفتن زیرساخت‌های شهری و فضای سبز و محصولات کشاورزی، عده زیادی از اهالی این شهر به شهادت رسیدند و به تدریج و با مهاجرت مردم از این شهر، آبادان تبدیل به یک شهر متروکه شد.

در سال ۱۳۶۰ و طی عملیات ثامن الائمه، این شهر از دست عراقی‌ها آزاد شد و در طی این سالها ساکنین این شهر افزایش پیدا کرده‌اند.


لایف استایل آبادان ؛‌ با چه مردمی روبه‌رو می‌شین؟

مردم آبادان به خونگرمی و مهمان نوازی معروف‌اند و این را در اولین لحظات حضورتان در آبادان حس خواهید کرد.

مردم آبادان برای مهمان‌ها عزت و احترام خاصی قائل هستند و اگر مهمان خانه‌های آن‌ها باشید بدون شک بهترین غذاها را برای شما آماده می‌کنند و چیزی کم نمی‌گذارند.

یکی از جالب‌ترین خصوصیات مردم آبادان پذیرایی از دشمنان و کسانی است که با آنها اختلاف دارند. اگر کسی که با خانواده‌ای اختلاف یا درگیری دارد به خانه آنها مراجعه کند و سه بار اصطلاح “دخیلک” را به زبان بیاورد اهالی خانه با او مثل مهمان خانه برخورد می‌کنند و تا سه روز از او پذیرایی می‌کنند. در کل از سنت‌های مهمان نوازی اهالی آبادان هرچه بگوییم کم گفته‌ایم!

لایف استایل

بیشتر بخوانید: تالاب شادگان ؛ زندگی در میان آب‌ها و روی قایق‌ها

عید نوروز و آداب و رسوم آن در شهر آبادان خیلی جالب است. مثلا مردم آبادان برای روز سیزده عید نوروز دو جشن برگزار می‌کنند که جشن اول سیزده عید و جشن دوم سیزده بعد از عید نام دارد. 

همه می‌دانند که مردم این شهر علاقه شدیدی به فوتبال دارند، چه به عنوان بازیکن و چه به عنوان یک تماشاچی. آن‌ها فوتبال را بخشی از زندگی خود می‌دانند. آبادانی‌ها علاقه شدیدی به برزیل و مخصوصا تیم فوتبال این کشور دارند.


دیدنی‌های شهر آبادان ؛ جاهایی که باید بهشون سر بزنین

مسجد رانگونی‌ها

با شروع کار پالایشگاه نفت آبادان در سال ۱۲۹۱ یکی از اولین گروه‌های کارگر خارجی که برای کار به ایران آمدند از مسلمانان برمه و پایتخت آنجا یعنی رنگون بودند. این مسجد برای عبادت آن‌ها ساخته شد و با سبک معماری شبه قاره هند یکی از منحصربه‌فردترین مسجدهای کشور است.

مسجد رنگونی‌ها

کلیسای سورت گاراپت

کلیسای گاراپت یکی از مشهورترین کلیساهای جهان است. حتما می‌پرسید چرا؟ شهرت این کلیسا به خاطر قرار گیری آن در مجاورت مسجد امام موس بن جعفر است به طوری که کلیسا و مسجد دیوار به دیوار یکدیگر هستند. این کلیسا در سال ۱۳۳۶ ساخته شده است و معماری خاص و زیبایی دارد.

مقام خضر نبی

مقام یا قدمگاه خضر نبی از دیدنی‌های خیلی قدیمی شهر آبادان است. این قدمگاه حدود پانصد سال پیش ساخته شده است و به‌خاطر تاریخی بودن شهرت خیلی زیادی دارد.

موزه بنزین آبادان

موزه بنزین آبادان در واقع همان جایگاه عرضه بنزین است که در سال ۱۳۰۶ تاسیس شد و یکی از قدیمی‌ترین پمپ بنزین‌های کشور است. این موزه در سال ۱۳۹۵ تاسیس شده است و در کنار آن یک پمپ بنزین امروزی قرار گرفته است.

آبادان

سینما شیرین

سینما شیرین حدود ۸۰ سال پیش و در زمان رضاخان توسط یک تاجر هندی ساخته شد. این سینما امروزه در خیابان منتظری آبادان قرار دارد و نمای چند طبقه‌ای آن از دور مشخص است. بعد از جنگ جهانی دوم با انجام تغییراتی در ساختمان، این سینما تبدیل به بزرگ‌ترین سینمای ایران شد.

آرامگاه ارمنی‌ها

قدمت این آرامگاه به بیش از ۸۰ سال می‌رسد. وجود آرامگاه ارمنی‌ها در گوشه‌ای از شهر آبادان شاهدی بر این موضوع است که اهالی آبادان بسیار مهمان نواز هستند و از مردم با فرهنگ‌ها و ادیان مختلف استقبال می‌کردند. با قدم زدن در این آرامگاه می‌توانید طرح و نقش زیبای سنگ‌های یادبود را از نزدیک ببینید.

پل کابلی

پل کابلی امام رضا که بر روی رودخانه بهمنشیر ساخته شده است حدود ۲۲۵ متر طول و ۲۶ متر ارتفاع دارد. این پل اولین پل کابلی ساخته شده در خشکی بود که در جهان ساخته شد.

ساحل اروند

ساحل اروند یادمان زمان جنگ تحمیلی و عملیات والفجر ۸ است. در بازدید از ساحل اروند می‌توانید یادگاری‌های بجا مانده از زمان جنگ مثل تانک‌ها، قایق‌ها و سنگرها را از نزدیک ببینید. اگر تاریخ جنگ را تا حدودی به خاطر داشته باشید حتما به یاد دارید که تعداد زیادی از شهدای کشورمان در عبور از رودخانه اروند به شهادت رسیدند.

موزه دفاع مقدس آبادان

بزرگ‌ترین باغ موزه ایران حدودا ۲۷ هکتار مساحت دارد و دفترچه خاطرات دوران جنگ تحمیلی است. در باغ موزه دفاع مقدس می‌توانید فضای روزهای جنگ را از نزدیک ببینید و با تانک‌ها و تجهیزات جنگی که در گوشه و کنار این باغ موزه قرار دارند عکس یادگاری بگیرید.

سینما نفت

سینما نفت در واقع همان سینما تاج سابق است که بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۲۳ افتتاح شد. این سینمای منحصر به فرد توسط یک معمار اسکاتلندی طراحی و به دست یک معمار ایرانی ساخته شد. این سینما در زمان احداث یکی از مجلل‌ترین و شیک‌ترین سینماهای ایران بود.

موزه آبادان

موزه آبادان

موزه آبادان در سال ۱۳۴۰ تاسیس شد و بسیاری از آثار تاریخی کشور در این موزه به نمایش گذاشته شد. بعد از شروع جنگ تحمیلی این موزه تخلیه شد و آثار تاریخی و ارزشمند این موزه به محلی امن منتقل شدند. این موزه بعد از پایان جنگ مرمت و بازسازی شد و مجددا آماده پذیرایی از علاقه مندان به تاریخ و آثار باستانی شد اما این بار با این تفاوت که آثار و نقاشی‌هایی از جنگ تحمیلی نیز به این موزه اضافه شدند.

زیارتگاه سید عباس

مردم آبادان احترام خاصی برای سادات قائل هستند. سید عباس از سادات محترم شهر آبادان است که در سال ۱۲۹۸ از دنیا رفته است. زیارتگاه سید عباس در خیابان شهدای 7 تیر آبادان قرار دارد.

بوارده آبادان

بوارده یک محله در شهر آبادان است که بعد از تاسیس شرکت نفت ایران در آبادان، محل زندگی کارکنان این شرکت بود. ویژگی این محله امکانات زیاد و خانه‌های مجلل و لوکس است که برای کارمندان شرکت در نظر گرفته شده بودند.

موزه تنوع زیستی آبادان

آبادان و ناحیه جنوبی ایران تنوع زیستی خاص خودش را دارد. موزه تنوع زیستی با بیش از ۱۵۰ گونه کبوتر، ۲۱ خزنده و دوزیست و ده‌ها نمونه ماهی و صدف یکی از جذاب‌ترین محل‌ها برای تماشای تنوع زیستی جنوب و جنوب غربی کشور است.

بریم

بریم مثل بوارده نام یکی از محله‌های آبادان قدیم است که خانه‌های کارکنان شرکت نفت در آن قرار داشت. البته بریم لوکس‌ترین و شیک‌ترین محل برای زندگی کارکنان ارشد و بلند پایه شرکت نفت آن زمان بود.


مراکز خرید آبادان ؛  کجا سوغاتی بخریم؟

بازار ته لنجی آبادان

این بازار حتی در سایر نقاط ایران هم خیلی مشهور است. قیمت پایین اجناس و تنوع بالا در این بازار باعث شده تا شمار زیادی از گردشگران برای خرید وسایل و لوازم مورد نیازشان این بازار را در اولویت قرار دهند. این بازار هفت روز هفته و تمام طول سال شلوغ است و در آن می‌توانید لوازم آرایشی، لباس، لوازم خانه، اسباب بازی و هر چیز دیگری که بخواهید را پیدا کنید.

بازار

پاساژ کویتی‌ها

پاساژ کویتی‌ها از قدیمی‌ترین پاساژهای آبادان است. اگر به دنبال جنس اصل و درجه یک هستید حتما به این پاساژ در چهارراه امیری سر بزنید. در این بازار بیشتر پوشاک مردانه و زنانه فروخته می‌شود و قیمت‌ها از سایر مراکز خرید آبادان گران‌تر هستند.

سیتی‌سنتر آبادان

سیتی‌سنتر آبادان هرآنچه که نیاز داشته باشید را در اختیارتان قرار می‌دهد. این مرکز تجاری هم از لحاظ امکانات و هم از لحاظ موقعیت مکانی حرف اول را می‌زند. در این بازار می‌توانید اقلامی از جمله کیف و کفش، لباس، لوازم برقی، لوازم آرایشی و … را به راحتی خریداری کنید.

مجتمع تجاری الماس جنوب

این مجتمع در خیابان استخر آبادان قرار دارد و بیشترین چیزی که در این مجتمع به فروش می‌رسد پوشاک و لباس مردانه و زنانه است.

بازارچه مرزی اروند کنار

در این بازارچه مرزی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را پیدا خواهید کرد. نکته مثبت این بازارچه حضور پررنگ جوانان آبادانی است؛ پس اگر قصد دارید تا از جوانان این شهر حمایت کنید حتما به این بازار سر بزنید و خرید کنید. این بازار همیشه خدا شلوغ است!

بازار مرکزی آبادان

بازار مرکزی آبادان درست روبروی بازار ماهی فروش‌ها قرار دارد و در این بازار هر چیزی که بخواهید را پیدا خواهید کرد. این بازار به داشتن قیمت‌های مناسب و جنس‌های مرغوب معروف است.

مجتمع تجاری جزیره

در حوالی خیابان احمد آباد این مجتمع تجاری مدرن و بزرگ را خواهید دید. مجتمع تجاری جزیره هر نوع امکاناتی که بخواهید در خود جا داده است.

برای پارک کردن ماشین خود می‌توانید از پارکینگ اختصاصی استفاده کنید. بعد از خرید می‌توانید به شهربازی کودکان، کافی‌شاپ و رستوران و یا سینما 6 بعدی این مجتمع بروید و کمی استراحت کنید و هوایی عوض کنید. از غرفه‌های مختلف این مجتمع می‌توانید هرچه نیاز دارید را تهیه کنید.

بازار ماهی فروش‌ها

اگر به ماهی و میگو علاقه دارید حتما به بازار ماهی فروش‌ها در کنار رود اروند سر بزنید. در این بازار می‌توانید ماهی و میگوی تازه و با قیمت بسیار مناسب خریداری کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ تا از ارزان‌ترین بازارهای مرزی ایران را بشناسید


شکم گردی در آبادان ؛ غذاهای لذیذ آبادانی رو کجا امتحان کنیم؟

برای ساختن یک سفر کامل و به یاد ماندنی باید غذاهای شهرهای مختلف را امتحان کنید. خوردن غذاهای سنتی و محلی هر شهر و ماندن مزه آن غذاها در زیر دندانتان می‌تواند از هر عکس و فیلمی خاطره‌انگیزتر باشد. آبادان به فلافل‌های خوشمزه‌اش معروف است و محال است از خیابان‌های آبادان گذر کنید و به مغازه‌های فلافلی بر نخورید.

فلافل آبادانی

البته در کنار فلافل، غذاهای آبادانی معمولا تند تیز و پر از ادویه‌های خوشمزه و رنگارنگ هستند. کافی است یکبار این غذاهای خوشمزه و پر ادویه را امتحان کنید تا مشتری شوید. در کل آبادان چند غذای مشهور دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توانیم به کبه عربی، دال عدسی، ماهی صبور، سمبوسه، قلیه ماهی و امگشت اشاره کنیم. 

پاکستانی

پیشنهاد می‌کنیم برای یک‌بار هم که شده‌ایم غذاها را امتحان کنید. اگر به دنبال بهترین رستوران‌های سطح شهر آبادان هستید ما توصیه می‌کنیم حتما به رستوران پاکستان، رستوران تاج محل، رستوران کاج، رستوران هزار و یک شب، رستوران دنیا، رستوران تند و تیز، رستوران کنتاکی یا رستوران باباطاهر سر بزنید و غذا سفارش دهید.

اگر هم دلتان هوس خوردن فلافل‌های تند و تیز آبادانی را کرده توصیه می‌کنیم حتما به فلافلی اکبر برزیلی، فلافل کنجدی امیری، فلافل آبادان برزیلته و یا فلافلی نسیم سر بزنید.

اگر قصد خرید سوغاتی از آبادان دارید، باید یک لیست از سوغات این شهر داشته باشید تا با خیال راحت خرید کنید. از مهم‌ترین سوغاتی‌های آبادان می‌توانیم خرما، ادویه جات رنگارنگ و متنوع، ماهی و میگو و محصولات حصیری را نام ببریم. ته لنجی‌هایی که در بازار ته لنجی‌ها به فروش می‌رسند را هم فراموش نکنید چون می‌توانند سوغاتی‌های بسیار خوبی باشند.


خوشگذرانی در آبادان ؛‌کجا بریم گردش؟

پارک 17 هکتاری

پارک ۱۷ هکتاری آبادان همان‌طور که از اسمش مشخص است بزرگ‌ترین پارک شهر آبادان است. در این پارک بزرگ و تازه تأسیس، آب نماهای زیبا، پیست دوچرخه سواری و فضای سبز وجود دارد.

بوستان فردوس

بوستان فردوس یکی از مسافر پذیرترین بوستان‌های آبادان است، چون در نزدیکی پایانه مسافربری قرار گرفته است. بوستان فردوس در بلوار بهار قرار دارد.

پارک ساحلی بهمنشیر

اگر می‌خواهید در کنار رودخانه بهمنشیر قدم بزنید و از فضای سرسبز موجود در کنار رودخانه لذت ببرید، پارک ساحلی بهمنشیر منتظر شماست. در این پارک علاوه بر پیاده روی و پیک نیک می‌توانید از قایق سواری نیز لذت ببرید.

شهربازی جزیره تیمبو

شهربازی جزیره تیمبو بهترین و با کیفیتترین شهربازی آبادان است. در این شهربازی تعداد زیادی وسیله بازی قرار گرفته است و محیط شهربازی کاملا برای تفریح و خوش گذرانی بچه‌ها ایمن سازی شده است، پس خیال خانواده‌ها از بابت امنیت فرزندانشان راحت خواهد بود.


ییلاق‌ها و دیدنی‌های اطراف آبادان

جزیره مینو

جزیره مینو در میانه مسیر آبادان به خرمشهر قرار دارد و از آبادی‌های کوچک و بزرگی تشکیل شده است که دور تا دور شهر کوچکی به اسم مینو حلقه زده‌اند. اگر در فصل مهاجرت پرندگان به جزیره مینو که در زمانهای قدیم صلوح نام داشته است سر بزنید، حتما با پرندگان مهاجر مواجه خواهید شد که آنجا را برای اقامت موقت خود انتخاب کرده‌اند. در جزیره مینو می‌توانید از رستوران‌ها ماهی کبابی بخرید و از خوردن آن لذت ببرید.

آبادان

روستای شلحه

روستای شلحه یکی از معروف‌ترین مکان‌های تفریحی اطراف شهر است. این روستا با درختان نخل سر به فلک کشیده و سن و سال دارش در حاشیه اروند رود قرار گرفته است. این روستا در کیلومتر ۱۳ جاده آبادان به خسرو آباد قرار گرفته است. اگر برای گردش و خوش گذرانی به این روستا می‌روید، فراموش نکنید که لوازم مورد نیاز برای پیک نیک را حتما همراه خودتان داشته باشید.

روستای نقشه حیر آبادان

این روستا در ساحل اروند رود قرار دارد و نخلستان‌های سرسبز و محیط سرسبز و بسیار زیبایی دارد.

روستای سادات

روستای سادات در ساحل رودخانه بهمنشیر قرار دارد و یکی از بهترین روستاهای اطراف آبادان برای گردشگران است. در این روستا میتوانید در اقامتگاهها و مضیفها محلی برای اقامت و لذت بردن از طبیعت این روستا پیدا کنید.


این بود یک آبادان‌گردی درست و حسابی. شما چه جاهایی را در شهر زیبای آبادان گشته‌اید؟ چه تجربه‌ای از مردم خونگرمش دارید؟ چه جاهای گردشگری را از قلم انداخته‌ایم؟ برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

محمدرضا قاسم شیرازی
بقیه‌ نوشته‌ها

دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی