آبشار آب پری یک جای متفاوت در شمال است. آب پری با همه آبشارهایی که تا حالا دیدهاید فرق دارد. این آبشار آنقدر تمیز و زلال است که آب آن آشامیدنی است. جاده منتهی به آبشار هم خیلی دیدنی و زیبا است. اینجا درباره آدرس و جاهای دیدنی نزدیک به آب پری حرف میزنیم. یک سر هم به یوش، محل زندگی نیما یوشیج شاعرمان میزنیم. در ضمن بهتان توصیه میکنیم قبل از آغاز سفرتان با اجاره آنلاین اقامتگاه خیال خودتان را راحت کنید و دیگر نگران جای ماندتان نباشید، اینطوری سفرتان خیلی بیشتر خوش میگذرد.
آبشار آب پری کجاست؟
برای دیدن آبشار باید به رویان بروید، نزدیک به شهر نور استان مازندران. نور یکی از شهرهای جالب و زیبای استان است که سر زدن به آن هم خودش تجربه جالبی است. اما برای رسیدن به آبشار آب پری باید وارد جاده نور به چمستان شوید و مسیر را ادامه بدهید تا به میدان برسید. بعد سمت راست بپیچید و تا رسیدن به جاده بلده به رویان رانندگی کنید.
کمی بعد پیچ و خمهای جاده شروع میشود. باید در رانندگی حسابی حواستان را جمع کنید.
البته خطرناک بودن جاده به زیباییاش میارزد. درختها دو طرف جاده را پوشاندهاند و مسیری رویایی درست کردهاند. گردشگرهای زیادی میگویند خود جاده از آبشار زیباتر است. هر چه جلوتر میروید، درختها بیشتر و دیدنیتر میشوند.
در راه دکهها و فروشگاههای مختلفی میبینید. بعضیها هم بساط کردهاند و خوراکیهایی مثل بلال و این جور چیزها را میفروشند.
حواستان باشد که لباس گرم همراهتان داشته باشید. در آب پری هوا نسبت به جاهای دیگر 10 درجه خنکتر است.
در کل حدودا نیم ساعت طول میکشد تا از نور به آبشار آب پری برسید. درست در کنار ورودی آبشار، غرفهها و رستورانهای کوچک را میشود دید. میتوانید از آنها کشک بادمجان و ذرت و خوراکیهای شمالی بخرید. چند آلاچیق هم اطراف آبشار هست که میشود در آنها استراحت کرد.
وقتی حرف آبشار میشود، تصورمان آبی است که از بالای کوه یا یک بلندی به پایین میریزد. ولی آب پری این شکلی نیست.
آب به مرور راهش را در دل کوه پیدا کرده است. در آب پری سنگهایی پوشیده از خزه میبینید که بینشان آب جریان دارد. پس آب پری را باید یک آبشار متفاوت دانست که مثلش را در جایی نمیشود دید.
آبی که از چشمههای مازندارن به اینجا میرسد، در یک شیب سنگی 60 درجهای سرازیر میشود و منتظرهای دیدنی به وجود میآورد.
آب آبشار خیلی تمیز و زلال است. میتوانید برای آشامیدن از آن استفاده کنید. آب سفیدی خاصی دارد و جریان داشتنش روی سنگهای خزهای سبزرنگ، واقعا زیبا است.
آب پری در دل جنگل گلندرود قرار گرفته. اینجا به خاطر معدنهای زغالسنگش شهرت زیادی دارد. در جنگل بیشتر درختهای افرا دیده میشود.
اگر بخواهید میتوانید در جنگل چادر بزنید. آبوهوای گلندرود خنک و دلنشین است. فقط دقت کنید که لوازم ضروریکمپینگ همراهتان باشد.
میشود در خانه روستاییها هم شب را صبح کرد.
آبشار آب پری به خاطر ظاهر منحصر به فردش و قرار گرفتن در جنگل گلندرود، از آبشارهای بکر ایران به شمار میآید.
خیلی از گردشگرها برایشان سوال پیش میآید که چرا به اینجا آب پری میگویند؟ دو دلیل برای اسم آب پری گفته میشود.
اول اینکه در قدیمها وقتی فرسایش کوه به شکل امروزی نبود، آب از بالا به سمت پایین میپرید. به همین علت اسم آبشار را آب پری گذاشتند.
دومین دلیل به افسانههای محلی ارتباط پیدا میکند. در گذشته قدیمیتر ها اعتقاد داشتند این مکان جن و پری دارد.
علت این بود که به خاطر کوهها و جنگلهای اطراف، هوا زودتر از جاهای دیگر تاریک میشد. برای همین وقتی بومیها از کنار آبشار عبور میکردند، از ترسشان میگفتند اینجا موجودات ماورایی رفت و آمد میکنند.
زیباییهای جنگل گلندرود فقط به آب پری محدود نیست. مسیرتان را که ادامه بدهید، به روستاهای زیبایی میرسید. قبل از حرکت به سمت آبشار هم میشود جاهای دیدنی دیگری را دید. اما شاید بد نباشد قبل از ادامه سفرتان با اجاره اقامتگاه بوم گردی ابتدا جایی برای ماندن پیدا کنید و پس از آن بروید و سایر جاهای دیدنی را تجربه کنید. اگر روزهایتان فقط پر باشد از رفتن از نقطهای به نقطهای دیگر و در بینش استراحت نکنید بدون شک خیلی زود خسته میشوید و آنچنان که باید و شاید نمیتوانید از دیگر دیدنیهای اطراف جنگل گلندرود لذت ببرید.
شهر بلده
حدودا 60 کیلومتر بعد از آبشار آب پری، به شهر بلده میرسید. آبوهوای اینجا ییلاقی و خنک است. مردم بلده با گویش مازندرانی با شما حرف میزنند.
بلده جاهای دیدنی خیلی زیبایی دارد. مثل آبشار سواسره که در کل ایران معروف است.
سواسره اسم یک منطقه است که در شمال بلده قرار دارد. اینجا آبشارهای زیادی پیدا میشود که معروفترینشان سواسره است. آب از ارتفاع 100 متری پایین میریزد و منظرهای دیدنی به وجود میآورد.
عمارت باباخان بلده هم واقعا زیباست. این عمارت را در دوران قاجارها ساختهاند. ستونهای زیاد و یکشکل، از نکتههای جالب عمارت به شمار میآیند.
بقعه آقا شاه بالو زاهد
برای دیدن بقعه باید به سمت چمستان حرکت کنید، در 3 کیلومتری شهر، بقعه آقا شاه بالو زاهد را پیدا میکنید.
شاه بالو از عارفهای قرن 8 هجری بود. مقبره او آجری است و گنبدی مخروطیشکل دارد. تزئینات و کاشیکاریهای زیبایی هم در مقبره دیده میشود. این بقعه از آثار تاریخی مهم مازندران به شمار میآید.
روستای یوش – زادگاه نیما یوشیج
اینجا زادگاه یکی از معروفترین شاعرهای ایران است.
روستای قدیمی یوش جای دیدنی زیاد دارد. از جمله 14 چشمه که همه زیبا و بکر هستند. قلعهای تاریخی به اسم قلعه پولاد هم در یوش است. قلعه تا زمان صفویها مسکونی بوده و بعد متروکه شده. شهر بلده قبلا سه دروازه داشته که یکی از آنها دروازه پولاد بوده. امروز از آن دروازه فقط همین قلعه پولاد یوش باقی مانده.
قلعه پولاد از مهمترین قلعههای شمال محسوب میشود.
در یوش میتوانید موزه مردمشناسی هم ببینید. موزه در خانه پدری نیما یوشیج است و شما را با فرهنگ مردم روستا آشنا میکند.
هرسال روز تولد و وفات نیما یوشیج، علاقهمندان در خانهاش جمع میشوند و یاد نیما میکنند و از اوشعر میخوانند.
بهترین فصل سفر به آبشار آب پری؛ زیبایی چهارفصلاش
آب پری در همه فصلها زیباست، ولی اگر میخواهید آن را در پرآبترین حالتش ببینید، بهتر است اواخر شهریور و اوایل مهر بروید. در این فصل هم هوا خنکتر است، هم بارندگیها بیشتر هستند.
آب پری در پاییز و زمستان هم دیدنی میشود. به خصوص با رنگی شدن برگها و پوشیده شدن درختها با برف زمستانی.
سفر به آب پری هم فال است هم تماشا. میتوانید در کنار دیدن آبشار، از تماشای جنگلها و سر زدن به زادگاه نیما یوشیج هم لذت ببرید.