خیابان سی تیر تهران کجاست؟ شکمگردی در خوشمزهترین جای تهران
0نظر
بازدید۲۴,۶۸۸
خیابان سی تیر تهران حالا به مرکز غذای خیابانی پایتخت تبدیل شده. اینجا هر غذایی که فکر کنید پیدا میشود. خیابان سی تیر در شب حال و هوای دیگری دارد و سرزندهتر است. به خصوص با موسیقی خیابانی و نوازندههایش. در ادامه همهی نکتههای جالبی را که دربارهی سی تیر وجود دارد، میتوانید بخوانید.
آدرس خیابان سی تیر
سی تیر در منطقه ۱۲ تهران است. برای رفتن به اینجا دو راه دارید:
با خودروی شخصی: ابتدا باید به میدان امام خمینی بروید. از آنجا خیابان امام خمینی را پیدا کنید و به مسیرتان ادامه بدهید تا به سی تیر برسید.
اگر میخواهید به اول خیابان بروید، از خیابان امام خمینی وارد کوچه کشاورزی شوید. به خیابان فیاضبخش که رسیدید، کمی جلوتر سی تیر را پیدا میکنید. این خیابان از فیاضبخش تا چهارراه جمهوری ادامه دارد.
با وسیله عمومی: نزدیکترین مترو به خیابان سی تیر ، ایستگاه حسن آباد است. سوار خط ۲ مترو شده و در حسن آباد پیاد شوید. از ایستگاه تا سی تیر چند دقیقه پیادهروی دارید.
اتوبوسها هم از سراسر شهر به میدان امام خمینی میآیند. میشود با خودروی شخصی به این خیابان رفت، اما بهتر است از وسیله عمومی استفاده کنید. اینجا خیلی سخت جای پارک پیدا میکنید.
ساعت کاری خیابان سی تیر: رستوران های اینجا از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱ بامداد باز هستند. البته سی تیر در شب فضای بهتر و دلنشینتری دارد.
رستوران های خیابان سی تیر
اینجا دهها ون و غرقه خیابانی بساط میکنند و تا نیمههای شب غذا میفروشند. موسیقی خیابانی هم شبها نواخته می شود. غرفهها آنقدر زیاد هستند که انتخاب برایتان سخت میشود. برای همین، بعضی از فست فودهای سی تیر را به شما معرفی میکنیم:
– کافه گل رضاییه: زمانی فروغ فرخزاد و صادق هدایت در این کافه مینشستند. گل رضاییه سال ۱۳۱۰ باز شده و هنوز هم فضای قدیمی خودش را حفظ کرده. اینجا حسابی شلوغ میشود. قبل از رفتن حتما میزتان را رزرو کنید.
شماره تلفن کافه رضاییه: ۰۲۱۶۶۷۰۷۲۹۰
– فلافل آبادان سیتی: اگر عاشق غذاهای جنوبی به خصوص فلافل هستید، حتما به آبادان سیتی سر بزنید. اینجا اولین فلافل سلف سرویس تهران است. آبادان سیتی سمبوسه و ساندویچ بندری هم دارد.
– قاتوق کده: اینجا غذاهای گیلانی و لبنانی میفروشد. برای همین هم اسم قاتوق کده را روی غرفه گذاشتهاند. خوراکیهای شمالی محلی و ساندویچهای لبنانی را اینجا امتحان کنید.
– فست فود ابینی: این رستوران انواع ساندویچهای بزرگ و ویژه را دارد. ساندویچ نیم متری مخصوص و خوراکهای خوشمزه ابینی را حتماً امتحان کنید.
– مستر پاتوالیا: یک غرفه مخصوص آشپزی هندی با انواع غذاهای تند و محلی. سیمار پاتوالیا کارآفرینی است که در سی تیر غرفه دارد. اینجا جای خوبی برای امتحان کردن غذاهای بین المللی است.
– آون پیتزا: هر نوع پیتزایی که بخواهید، اینجا برایتان درست میکنند. آون پیتزا از فست فودهای پرطرفدار سی تیر است.
– ساندویچ باماهاس: ساندویچ هیولا و ژامبون تنوریهای باماهاس حسابی پرطرفدار هستند. باماهاس پاستا و ترشی مخصوص هم دارد. منوی محدود این رستوران نشان میدهد که چقدر غذاهایش خوشمزه و حرفهای هستند.
– ساندویچهای آلمانی تاشه: این فست فود خوراکیهایی شبیه به پیراشکی میفروشد. تاشه گوشت و مرغ اینجا واقعا خوشمزه هستند. تاشه یکی از محبوبترین غذاهای سی تیر است.
دلیل نامگذاری خیابان سی تیر
در ۳۰ تیر سال ۱۳۳۱ درگیری بین حزب توده و هواداران دکتر مصدق شدت میگیرد. کار به درگیری مسلحانه میکشد و چندین نفر کشته میشوند. سرانجام هم مصدق نخست وزیر باقی میماند.
سال بعد روز ۳۰ تیر را تعطیل رسمی اعلام میکنند. به خاطر بزرگداشت کشتهشدگان این ماجرا، نام سی تیر را روی این خیابان گذاشتهاند. اسم قدیم خیابان سی تیر ، قوامالسلطنه بوده است.
قبلا چند اسم دیگر هم روی خیابان گذاشته بودند. قبل از قوامالسلطنه، اینجا را به اسم قزاقخانه، رافائل و موزه میشناختند.
سی تیر از خیابانهای قدیمی تهران است. به اینجا خیابان ادیان هم میگویند. دلیلش این است که آتشکده زرتشتی آدریان،کلیسای انجیلی پترس مقدس و کنیسه حییم در آن قرار دارند.
سی تیر مرکز فرهنگ پایتخت است. اولین هنرستان و کتابخانه ملی ایران در این خیابان ساخته شده.
حالا سی تیر یکی از پیشتازان غذای خیابانی در ایران است. خیابان کاملا سنگفرش شده و حس خوبی منتقل میکند. البته ماشینها اجازه تردد در سی تیر را دارند. گاهی وقتها رفت و آمد خودروها برای مردم آزاردهنده میشود.
جاهای دیدنی سی تیر
در سی تیر و اطرافش، خانههای تاریخی و جاهای دیدنی زیاد پیدا میشود. یادتان باشد اگر برای تعطیلات به تهران میروید حتما برای اجاره آپارتمان مبله و دیدن انواع اقامتگاهها به سایت پینورست هم سری بزنید.
خانه قوام: خانه قوامالسلطنه یا موزه آبگینه، جایی است که احمد قوام در آن زندگی میکرده. گردشگران خارجی خیلی زیاد از خانه قوام دیدن میکنند. اینجا ظروف سفالی و کارهای هنری با شیشه به نمایش گذاشته میشود. برای همین توریست ها به این موزه علاقه دارند.
قوامالسلطنه از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۳۰ در این عمارت زندگی میکرده. میتوانید بعد از دیدن خیابان، به این باغ ۷ هزار متری هم سر بزنید.
موزه ملی ایران: بزرگترین و مهمترین موزه باستانشناسی ایران است. رضا شاه در سال ۱۳۱۳ دستور ساخت اینجا را داده و بعد از انقلاب هم بخشهای دیگری به آن اضافه شده.
وسایل ساخته شده توسط انسانهای اولیه با قدمت یک میلیون سال، از جذابترین آثار موزه ملی ایران در خیابان سی تیر هستند.
این مرکز علاوه بر این که یکی از بزرگترین و مهمترین موزههای ایران است، سالنهای سمینار مختلفی هم دارد که داخلش رویداد «سار» برگزار میشود که چیزی شبیه رویدادهای TED است.
کلیسای پطرس مقدس: این کلیسا در یک باغ بزرگ قرار دارد و هنوز هم در آن مراسم دعا و نیایش انجام میشود. کلیسا به وسیله پروتستانها در سال ۱۲۷۰ ساخته شده و حالا جزء آثار ثبتشده ملی است.
کنیسه حییم: بعد از اینکه یهودیها در مجلس ایران کرسی گرفتند، اینجا توسط سلیمان حییم ساخته شد. همان کسی که فرهنگ لغت معروف حییم را نوشته است. حییم اولین کنیسه شهری تاریخ ایران است.
تابلوی آی لاو تهران: این یکی نسبتا جدید است ولی میتوانید شب که شد و وقتی چراغهای داخلش روشن شد کنار این نوشته بزرگ در خیابان سی تیر بایستید و با آن عکس بگیرید.
خانه ایرج میرزا: خانه ایرج میرزا هم در خیابان صالح یکی از فرعیهای سی تیر قرار دارد. البته بخش زیادی از این خانه از بین رفته. بخش دیگرش هم در اختیار شهرداری است و به نظر نمیرسد هنوز برای مرمت آن کاری شده باشد.
سردر باغ ملی: که ابتدای میدان مشق سابق است و یکی از زیباترین قسمتهای کل خیابان سی تیر است. یک زمانی این سردر نماد تهران بود. یعنی قبل از میدان آزادی یا برج میلاد. در باغ ملی میتوانید موزههای پست و مخابرات را ببینید.
تازگی به خیابان سی تیر سر زدهاید؟ به نظر شما کدام غذافروشیهای این خیابان بهتر هستند و کدامها ارزش امتحان کردن را دارند؟ کدام غذاها و غذافروشیها مورد علاقه شما هستند؟ به هیچکدام از ساختماهای قدیمی این خیابان سر زدهاید؟ حتما برایمان در مورد تجربهتان در سی تیر در بخش نظرات بنویسید.